Напиши нова тема Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Монтиране на калници. 
Автор Съобщение
Кандидат-фен
Аватар

Automobile: 2 трабанта
Мнение Re: Монтиране на калници.
Абе правил съм го и аз това упражнение с винтовете към купето, но си иска хубава, здрава отвертка. А и по спомени дали през годините нямаше винтове за плоска и за кръстата отвертка :?:

Вторник, 03.07.2012 г. 21:49 ч.
Профил
Детската градина rlz
Аватар

Automobile: Trabant 601s
Нов трабантов панел преди да се боядиса има доста подготовка. Същото важи и за употребявани, които са изжулени от заводската боя и т.н.

Първо се пръска новата подготвена кафява повърхност на панела с пластификатор/пластификс ( това е безцветна основа за пластмаси преди шприц) , след него се пръска задължително двукомпонентен шприц кит ( такъв с втвърдител), после вече е боята.
Като преди всяко пръскане на каквото и да било повърхноста се минава с шкурка, в съответствие с предписаното за съответния продукт. Това с пластификатора ми го препоръча бояджия, НО съм виждал доста трабанти с нови панели, при които това покритие е пропуснато и пак няма проблеми. :? Зависи си от самия шприц кит и неговите характеристики. Избягвайте употребата на еднокомпонентен шприц ( такъв без втвърдител ), аз сега бера ядове от него, понеже не захваща на нов панел !

Винтовете към колонката досега не съм можел да развия с нормална отверка, за там си трябва ударна отверка. Това приспособление представлява общо взето едно длето, което при удър с чук си завърта основата, на която пък има съответния накрайник. Тук съществува опастност да счупиш болта в колонката, тъй като може да си е ръждясал вътре и тогава почват филмите. От друга страна пък като развиеш 4-те болта във вратата после е голяма играчка да я нагласиш в полужение, при което да си се затваря нормално.
Всеки го прави така, както му е най-лесно.

Щифтовете от пантите излизат най-лесно, когато колата е на повече километри и съответно в щифта има повече луфт, в следствие на по-честата употреба. Така например на стария ми Трабант успях да сваля тези от шофьорската врата без проблем, а тези на пасажерската не успях да избия.

Вторник, 03.07.2012 г. 22:40 ч.
Профил
Научи се как се сипва масло
Аватар

Пробвах с ударна отверка и нищо.Достраша ме да блъскам зверски силно с голям чук и отвих гайките във вратата.Щифтовете също не можах да избия на този етап понеже са ръждясали.

Сряда, 04.07.2012 г. 16:47 ч.
Профил
Кандидат-фен
Аватар

Automobile: 2 трабанта
С ударна отвертка не може да не се отвият. Е трябва по-силничко да се удари :)
ivanski защо не направиш една тема, в която да събереш това, което си писал досега за монтиране и боядисване на панелите.. Ще е полезно за всички, които тепърва се сблъскват с проблема...

Сряда, 04.07.2012 г. 16:54 ч.
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2