Напиши нова тема Отговори на тема  [ 20 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Шумоизолация 
Автор Съобщение
Знае всичко за двутактовите
Аватар

Automobile: Trabant
Мнение Шумоизолация
В нашите коли такава на практика липсва, освен ватените кечета на пода (които повечето хора не се знае защо махат). Нека тук всеки, който се е занимавал с това да сподели какво е правил и какъв е ефекта.

Аз на трабанта му намазах отвътре пода, вратите, задните калници и задния капак с боди 910.Само за пода са необходими около 2 кутии по 7лв мисля че бяха. Намалява вибрациите и предпазва от ръжда. Сложих по 2 кечета едно върху друго на пода. Във вратите залепих стероопор. Под предния капак, на тавана, на частта от задните калници, която се намира в багажника и на задния капак залепих пеноизолация, покрита с алуминиево фолио. Струва 15-16лв квадрата от бриколаж. След всичко това трабанта е в пъти по-тих от преди. Дрънчи ми по-малко от баса.

Четвъртък, 14.02.2008 г. 21:28 ч.
Профил
Street Racer
Аватар

Мнение 
ще моееееееее ли да кажеш колко ти е излязло всичко?

Четвъртък, 14.02.2008 г. 22:14 ч.
Профил
Аватар

Мнение 
Така по отделно незнам кое парче колко, но си пиша на едно място разходите по колата - Боди - 40лв, пеноизолацията 65лв. Втория слой кечета ми ги подари Shotik.

Четвъртък, 14.02.2008 г. 22:53 ч.
Профил
Вече прави дребни ремонти
Аватар

Мнение 
Понякога шумът изморява много повече от самото каране, а и шумоизолацията се явява и един вид топлоизолация.

Събота, 16.02.2008 г. 02:28 ч.
Профил
Аватар

Мнение 
Мда, с изолацията ме изморява в пъти по-малко, преди за 150км бях тотално размазан. За шума е ясен въпроса - ако няма пари - кечета, ако има - пореста изолация. Какво обаче може да се направи по въпроса с тресенето и вибрациите (освен мазане с боди)?

Събота, 16.02.2008 г. 19:12 ч.
Профил
Кандидат-фен
Аватар

Automobile: Wartburg 353
Мнение 
theultimate написа:
Мда, с изолацията ме изморява в пъти по-малко, преди за 150км бях тотално размазан. За шума е ясен въпроса - ако няма пари - кечета, ако има - пореста изолация. Какво обаче може да се направи по въпроса с тресенето и вибрациите (освен мазане с боди)?

Ми може би по-меки тампони за скоростната кутия и двигателя. Откакто смених тампона на скоростната кутия на единия Вартбург толкова се тресе цялата кола че направо ми се размества огледалото за обратно виждане

Събота, 16.02.2008 г. 19:22 ч.
Профил WWW
Ентусиаст
Аватар

Мнение 
Скоро ще ви кажа тампони от какво (свявстно) стават на тия варели.Оригиналните не струват.Твърди са.А и в тампоните е намерил дом източногерманския гений-представялват едно парче гума,без нищо вътре.Нормалните...имат в гумата затворена една пружина.Даже има и такива,дето са регулируеми на твърдост.Т.е. тук си зависим от твърдоста на гумата.Дори руснаците навремето не са си позволили да сътворят подобно безумие,ами са си сложили пружина.Започвам да се убеждавам,че легендата,дето твърдеше,че Вартбурга и Трабанта умишлено са направени по-гадни от ладата...е вярна.

Събота, 16.02.2008 г. 19:54 ч.
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
А унгарския гений е още по-напред. Техните тампони са от още по твърда гума.... Ако намериш тампони от някоя нормална кола дето да стават - веднага ги слагам.

Събота, 16.02.2008 г. 20:21 ч.
Профил
Ентусиаст
Аватар

Мнение 
Просто са от гадна гума и инерционните сили при тресенето на мотора са по-малки от съпротивлението,което оказва гумата.

Казано по-просто...вземи си кола с по-тежък мотор и ползвай същите тампони...:))

Събота, 16.02.2008 г. 20:35 ч.
Профил ICQ
Кандидат-фен
Аватар

Automobile: Wartburg 353
Мнение 
Точно унгарски сложих аз. Пълен ад са тия тампони, тресе и бучи 3 пъти повече от преди. Преди да сложа този тампон един майстор ми беше сложил оригинален, но много стар тампон колкото да изкарам докато си купя нов. Още съжалявам че не си останах с него докато съвсем се скапе. Нищо общо нямаше с унгарския.

Събота, 16.02.2008 г. 21:12 ч.
Профил WWW
Мисли си че знае всичко
Аватар

Automobile: Trabant 601s
Мнение 
Още като го купих,предио много мнго години,се заех да намаля шума в Траби.На тавана залепих дунапрен (в соц. времето друго немаше), а върху дунапрена един материал дето го лепяха по стените.Имаше невероятен ефект.Също налепих по-дебел дунапрен кем педалите ,отпред.Това на тавана още не се е разлепило.

Неделя, 17.02.2008 г. 09:53 ч.
Профил
Пърпоранчо
Аватар

Automobile: Върви пеша
Мнение 
В Русе има професионален сервиз за тапицерии на коли(има сертификат на Порше за качество).
Слага таванни тапицерии като на Wartburg и Lada,но са нужни специални телчета за захващане.
Цена 100лв.

www.bpa-pathology.com
www.bgpathology.org/
www.patolog.ru/
www.ascp.org/content
publications.iarc.fr/
Трабантозавър

Последна промяна филип3 на Вторник, 06.01.2009 г. 20:08 ч., променена общо 3 пъти

Петък, 29.02.2008 г. 23:08 ч.
Профил YIM WWW
Детската градина rlz
Аватар

Automobile: Trabant 601s
Мнение 
Абе хора корка ,като шумоизолация ще действа ли.

Защото онзи ден в бриколажа видях едно пликче с 20 парчета дебели около 5 мм квадратни 30 см страната.
И ми привлякоха очите .Мисля да ги налепя по ламаринената стена зад таблото от вътрешна страна .
Какво ще кажете ?

Понеделник, 17.03.2008 г. 11:03 ч.
Профил
Луд с картечница
Аватар

Мнение 
Не пречи да опиташ,

А за тампоните - на Мерцедесите тампоните на двигателя (или поне единия тампон) имат вградено амортисьорче. Цената не я знам, ама мога да питам.

Понеделник, 17.03.2008 г. 11:29 ч.
Профил
Вече прави дребни ремонти
Аватар

Мнение 
Корка е добър шумоизолатор , да . Често срещано явление е вътрешната изолация на апартамент с корк. Много звукозаписни сдудия също са с коркова изолация , там обаче се цели и по добро разпределение на звука .
Корка намалява звука с 18 db при 3 mm дебелина , но за да постигнеш това трябва да облепиш доста голям процент от колата.
Човешкото ухо не усеща право пропорционално и намаление на звука с 10 децибела ще се усетят като намаление наполовина.
Така че действай смело :mrgreen:

Понеделник, 17.03.2008 г. 12:05 ч.
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 20 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща