Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
Събиране на спирачната помпа 
Автор Съобщение
Детската градина rlz
Аватар

Automobile: Trabant 601s
Мнение Събиране на спирачната помпа
Абе имам много странен проблем .
Бях свалил спирачната помпа да видя как са гумички ала-бала .Всичко наред .
Отвих и онзи щуцер, на който се нанизва маркуча от резервоарчето за спирачна течност ,по специално предния (този ,който е по-близо до стопмашинката ).
Сглобих всичко.Смених накладките отзад ,слагам барабана и влизам да натискам педала на спирачките .Колкото и да помпам си седи мек.
( :!: Бахти и историята ,някой да не си помисли нещо :!: )
Излизам от колата и си мисля ,че от някъде някоя връзка тече ,но това не е така .Всичко е сухо .
След това гледам ,че над резервоарчето всичко е в спирачна течност .

Мислех,мислех и взех една пръчка и посредством нея да натискам педала на спирачките докато се опитвам да видя какво става в резервоарчето .
( :!: Който за каквото си мисли :!: )
и констатирах ,че с всяко натискане от щуцера който отвих избликва като фонтан спирачна течност обратно в резервоарчето .

Сега да питам :
Като отвих въпросния щуцер отвътре изкочиха пружинка с уплатнение в единия край и една съчма (малко топче).
Под тях се подвизават 2 отвора разположени на дъното.Един по-малък по средата и един по-голям по-встрани .

Та кажете къде да сложа съчмата и на коя страна на сложа пръжинката с уплатнението,че забравих как бяха разположени .
Става въпрос за двукръгова спирачна помпа.

Петък, 27.06.2008 г. 12:24 ч.
Профил
Луд с картечница
Аватар

Мнение 
Сачмата влиза в големия отвор отстрани, но се поставя след като си набутал буталото с гумичките - служи като ограничител. А за клапана и пружинката - скоро се задава разглабяне на мойта си помпа, та ще мога да ти кажа в детайли кое как беше :) Мисля, че първо се поставяше пръбинката, след това клапана с острата част нагоре, и накрая се завива щуцера, ама хич не съм сигурен за последното.

Петък, 27.06.2008 г. 12:34 ч.
Профил
Детската градина rlz
Аватар

Мнение 
Нямаше ме известно време и не съм писал .

Аз очаквах много малко хора да са писали ,пък гледай каква навалица .

Та отвих въпросния щуцер да видя какво става и преместих съчмата в по-големия отвор встрани .Пружинката поставих с уплатнението нагоре.Завих щуцера,доливам спирачна течност в резервоарчето и веднага скачам да пробвам спирането .
Паля колата,мърдам метър след което натискам спирачките ,ама няма никой.Педала е твърд като камък и има някакъв минимален ход,а преди имаше доста повече .
В моя пубертетски (засега) интелект назря идеята,че можеби има въздух някъде и отивам на задното колело [smilie=electro] .
Излезе доста въздух и докато се обезвъздушаваше педала се движеше нормално .Но като завих пробката педала пак стана твърд .
След това отивам на предните колела.Дори след развиване на пробката за обезвъздушаване педалът на спирачките отказваше да помръдне повече от 2 милиметра .

После отвих направо стопмашинката,влизам в кокпита и натискам спирачките .Педала продължаваше да седи като закован и нещеше да мръдне и милиметър.
Всичко това ме въвежда на мисълта ,че в спирачната помпа ,в отсега който отговаря за спирането отпред има нещо нередно.Въздух ли е влязал,какво става и аз не знам .
[smilie=sos]

Вторник, 01.07.2008 г. 09:40 ч.
Профил
Ентусиаст
Аватар

Мнение 
Събрал си помпата неправилно.Виж пак схемата по която сглобяваш и си намери грешката.

Вторник, 01.07.2008 г. 11:51 ч.
Профил ICQ
Блокира си коляновия вал
Аватар

Мнение 
Мисля, че Santa е прав. Погледни Зелената книга на стр.168. Има някакъв разрез, може да ти е от полза. Като го гледам, мисля, че педала трябва да е натиснат малко при сглобяването, за да може съчмата да застане зад "по-големия" диаметър. Ако не решиш проблема ще опитам да разглобя някоя от моите и да видя какво става вътре.

Сряда, 02.07.2008 г. 01:21 ч.
Профил ICQ
Детската градина rlz
Аватар

Мнение 
Ами аз май жестоко се прецаках.
Когато излизаше като фонтан спирачна течност обратно в цилиндърчето съчмата беше на правилното място.След това я преместих по средата и сега клапана с пружинката отдолу е леко деформиран,ама може да пробвам това с натиснатия предал при сглобяване .
Вчера преместих съчмата на правилното място(встрани в големия отвор) и пак блика като фонтан .Натиснат педал-фонтан.Отпуснат-засмуква спирачна течнот .

Имам чувството,че съм прецакал помпата или просто не съм я сглобил по правилния начин.
Но мисля да напазарувам от моргата 2 помпи за да си свърша работата. Хем имам други неща да взимам .

Сряда, 02.07.2008 г. 10:16 ч.
Профил
Луд с картечница
Аватар

Мнение 
Надушвам, че е време за бира с дробчета и разглабяне на спирачна помпа :) Някой против ?

Сряда, 02.07.2008 г. 10:26 ч.
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ]