Напиши нова тема Отговори на тема  [ 32 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Не ще да пали - Трабант 601 
Автор Съобщение
Кандидат-фен
Аватар

Automobile: Seat Ibiza SC, Trabs
Мнение Не ще да пали - Трабант 601
Някакъв лош късмет ме гони с тази кола :(

Та новия проблем. Смених стартера с нов, кранчето за бензина с ново, закачих акумулатора дръпнах смукача завъртях ключа и бръм запали. Подържах я малко на смукач, върнах смукача колата продължи да работи. В един момент почна бавно да затихва и изгасна. Викам си не съм я държал достатъчно дълго на смукач, дръпнах пак смукача въртя ключа стартера върти, палене няма. Ставам развивам свещите гледам ги мокри. Изчистих ги, сложих ги обратно стартера върти, палене ьок. Бензин има, тече ( развих маркучето от към карбуратора ). Смених свещите проблема си остана, смених кабелите нямаше подобрение. Смених бубините нямаше подобрение, пак неща да пали. 6 чифта бобини изпробвах. Явно няма искра.

Само електронното не съм сменял :(

Ако имате идея ще Ви бъда благодарен да споделите. Утре възнамерявам да сменя и електронното. Ще си взема и две нови бубини от магазина за да съм сигурен че работят.

Стартера върти, смес се прави, явно няма искра :(

P.S: Подозирам, че това поведение има нещо общо с факта, че някой беше закачил масата на електронното към единия болт с който се хваща към купето, но може и просто да си въобразявам.

VMSoft
Android apps by VMSoft

Dream on
Dream on
Dream on
Dream until your dreams come true

Сряда, 12.03.2014 г. 02:19 ч.
Профил WWW
Вече прави дребни ремонти
Аватар

Automobile: трабант 601 1979г
Мнение Re: Не ще да пали - Трабант 601
Имах същия проблем,оказа се ,че дава искра когато си поиска и няма пълно изгаряне.Провери си центровката и кабелите на електронното,виждам че си писал за масата на електронното ,пробвай да върнеш кабела където е бил поставен първоначално и би трябвало да запали.

Изображение

Сряда, 12.03.2014 г. 05:39 ч.
Профил
Кандидат-фен
Аватар

Automobile: Trabant 601s-kombi
Колега,смени първо само долната платка/на коляновия вал/,като внимаваш да не размениш жиците,сложи свещите на маса включени към лулите ,дай контакт и завърти на ръка турбината,като гледаш на електродите на свещите за искра.Чак тогава ,ако я няма сменяй кутията.Успех!
,Ако купуваш ново електронно,само не взимай българско,нямам нищо против производителя,но не са добри!

Сряда, 12.03.2014 г. 07:41 ч.
Профил
Кандидат-фен
Аватар

Automobile: 2 трабанта
Масата където и да я сложиш не трябва да прави проблем до степен, че да не можеш да запалиш. Виж да не си разменил изводите на бобините и както ти е писал Ники на първо време без да сменяш още долна платка виж има ли искра на свещите..

Сряда, 12.03.2014 г. 10:06 ч.
Профил

Automobile: рено,трабант
Погледни тази тема, в нея има упътване за проверка на електронното. viewtopic.php?f=32&t=5163

Сряда, 12.03.2014 г. 10:09 ч.
Профил
Кандидат-фен
Аватар

Днеска сутринта го пробвах пак. Чу се леко припаткване и продължи по старо му. Днес ще си прибера новия карбуратор, и две нови свещи и довечера се мятам. Може и да палне.

VMSoft
Android apps by VMSoft

Dream on
Dream on
Dream on

Сряда, 12.03.2014 г. 12:14 ч.
Профил WWW
Мисли си че знае всичко
Аватар

Automobile: trabant
99% съм сигурен, че е електронното там отказва от раз няма междинно положение особенно при долната платка оттказва тотално а ако е горната остава на един цилиндър.
Значи долната платка подава сигнал тоест импулс към горната по зеления проводник а кафевия е маса а черния + . Горната платка има задачата да усилва сигнала и да го разпрредели към двете бобини. При електронното няма износване а просто като телевизора примерно от раз отказва. Така, че аз винаги имам резервно електронно в колата си :wink:

Сряда, 12.03.2014 г. 21:48 ч.
Профил
Кандидат-фен
Аватар

В крайна сметка, след като смених измисленото и преправяно електронно с оригинално немско такова и наравих центровка запали. Даже минах 350 км вчера с него. Много добре върви.

Малко по-късно ще кача снимки на старото електронно, че немога да определя какво производство е било. [smilie=2beers]

Благодаря на всички за помоща.

P.S: След 350 км, нещо перката почна да звучи малко странно. Всякаш лекинко и се опират от време на време краищата в метала. Възможно ли е да е отиващ си лагер? Ремъка не съм го натягал много. Около 10 мм при натискане с палец между вала и перката. И ако е заминаващ си лагер, някаква идея колко време мога да карам така?

VMSoft
Android apps by VMSoft

Dream on
Dream on
Dream on

Понеделник, 17.03.2014 г. 09:52 ч.
Профил WWW
Кандидат-фен
Аватар

Automobile: 2 трабанта
Трябваше още в началото да кажеш, че си с българско електронно. Те и нови да са само от стоенето не отлепят..

Понеделник, 17.03.2014 г. 10:12 ч.
Профил
Кандидат-фен
Аватар

Колега,радвам се,че трабанта ти се движи!За лагера на турбината направи следното: Разкачи ремъка,завърти турбината-не трябва да шуми много! Хвани я в центъра и и разклати-не трябва да има луфт.Сменява се на преса,но може да си намериш и втора употр.читава турбина!

Понеделник, 17.03.2014 г. 10:16 ч.
Профил
Кандидат-фен
Аватар

niki_k написа:
Колега,радвам се,че трабанта ти се движи!За лагера на турбината направи следното: Разкачи ремъка,завърти турбината-не трябва да шуми много! Хвани я в центъра и и разклати-не трябва да има луфт.Сменява се на преса,но може да си намериш и втора употр.читава турбина!

И без да разкачам ремъка като я разклатя ми се струва че има лек луфт :)

VMSoft
Android apps by VMSoft

Dream on
Dream on
Dream on

Понеделник, 17.03.2014 г. 10:30 ч.
Профил WWW

Провери първо да не се е разместила гумената лента/уплътнение/, която е между турбината и ламаринения кожух. Ако се размести започва да дрънчи.
Ако са заминали лагерите , сменяй с турбина втора употреба.

Понеделник, 17.03.2014 г. 13:50 ч.
Профил
Кандидат-фен
Аватар

air123 написа:
Провери първо да не се е разместила гумената лента/уплътнение/, която е между турбината и ламаринения кожух. Ако се размести започва да дрънчи.
Ако са заминали лагерите , сменяй с турбина втора употреба.

Трабанта ми бе закупен без гумените оплътнения м/у перката и ламаринения кожух. При запален двигател като натисна перката от горе ( да спре да се влияе от вибрациите ) пак продължава да го издава този звук. Да питам аз. Болта с който се навива перката към поставката и за двигателя трябва ли да има гайка от вътрешната си страна. Там където е захванат към перката или резбата трябва да е във самата перка?

Друго което забелязвам е, че във най-издадената си част перката има следи от триене в нещо, това ме озадачава. Което ме навежда на мисълта, че някога от дясно се е случвало нещо на колата. Довечера ще кача снимки.

VMSoft
Android apps by VMSoft

Dream on
Dream on
Dream on

Понеделник, 17.03.2014 г. 15:33 ч.
Профил WWW

За уплътнението, знам , че трябва да има за да обира вибрациите. При разглобяването на моя, бях го забравил и дрънчеше.
За гайката и болта , доколкото съм разбрал , по спомен мисля , че болта беше хванат с гайка към турбината и с втора гайка после за основата. Може обаче и да бъркам, за съжаление колата е на село и не мога да погледна.

Понеделник, 17.03.2014 г. 15:56 ч.
Профил
Кандидат-фен
Аватар

Стандартно на алуминиевия корпус на турбината има шпилка завита в него,а не болт.Също така където е завита шпилката има цилиндрична отливка,която влиза в един отвор на картера и фиксира турбината в този отвор,а отдолу се закрепва с шайба и гайка.Някои колеги отвиват шпилката и я сменяват с болт за да свалят по-лесно турбината и сменяват ремъка.Отпред перката не би било редно да закача никъде,обикновено закачат краищата на пластмасовата перка в алуминиевия корпус отвътре,когато се разбие лагера!

Понеделник, 17.03.2014 г. 16:00 ч.
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 32 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща