Пълнене на рамата с отработено масло?
Автор |
Съобщение |
Ivaka
Regular User
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 02:12 ч. Мнения: 1090 Местоположение: Stara Zagora
Automobile: Wartburg 353S
|
Пълнене на рамата с отработено масло?
Здравейте колеги, имам идея да напълня затворения профил на рамата на Вартбурга с отработено масло. За целта се пробива 10-12мм отвор в предната част на подковата(пада се до двигателя) и оттам се вливат 2-3 литра отработено моторно масло, което впоследствие ще се разлее из цялата рама вътре и ще изпръска всичко. Според мен това ще е добър гарант за дълготрайноста на шасито.
|
Сряда, 19.06.2013 г. 18:58 ч. |
|
|
1,3
Научи се да сменя скоростите
Регистриран на: Петък, 19.04.2013 г. 09:17 ч. Мнения: 72 Местоположение: Раднево
Automobile: Wartburg 1,3 S
|
Re: Пълнене на рамата с отработено масло?
А,това ако направиш ще имаш вечно здрава рама.От опит го знам,защото Волгата на баща ми имаше направо оригинални отвори и той си я наливаше там.Тя нямаше рама но в праговете и гредите можеше да се налее.На тази руска ламарина щом от другаде избиха ръжди но там не,значи ефекта е ОК.Така че не се колебай-наливай и после малко шоу за комшийте,назад-напред,ляво-дясно за да може хубаво да се разплиска.Аз и на моя мислех да налея но само където са тапите на задните подкалници-знаеш ги .Но и твоята идея ще приложа,не бях се сетил,макар че си е доста солидно шасито е добре.
|
Сряда, 19.06.2013 г. 22:45 ч. |
|
|
Оги
Кандидат-фен
|
Не знам на някой рамата да е изгнила, но има слаби места по купето, на които би било добре да се обърне внимание. Имам предвид праговете, напречната греда, за която са хванати предните седалки и ламарината под педалите. На всички Вартбурзи 353 влиза вода от извивките на предните врати /близо до бутоните за осветлението на купето/ и им погажда гниене на тез места. А рамата отпред има дупки и каквото събере тавата под карбуратора е отведено с шлаух в нея. От другата страна при динамото също има дупки, оттам също може да я наливаш.
|
Понеделник, 24.06.2013 г. 14:40 ч. |
|
|
shotik
.
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 10:27 ч. Мнения: 137 Местоположение: София
|
Това упражнение го прави някъде ,където дори да потече масло ,да не е по улица ,двор,знам ,че и на полето или гората не е хубаво,но може да има някъде сметище и по черните му пътища няма да е толкова фрапиращо. Вземи газов котлон,тенекия от консерва или нещо подобно,стопли маслото и прибави малко грес/примерно 3:1/и като стане течно и си се подготвил с фуния или нещо за пресипване ,пълни рамата.След това веднага покарай по неравни места ,за да се разлее маслото и омасли рамата навсякъде.Това съм го правил на моя Трабант 1989 г. Има много писано за това ,има плюсове,които си писал,но има и минуси според някои,че се насъбирало прах и в последствие и влага . В сегашните времена аз не правя такива експерименти,поостарях,започна да не ми се рови по колата/имам Сеат Варио/ и вече си имам сервизни работници и си плащам.
_________________ винаги може да се научи нещо ново
[
|
Понеделник, 24.06.2013 г. 21:37 ч. |
|
|
wartburg_fen
Ax Driver
Регистриран на: Неделя, 10.02.2008 г. 20:06 ч. Мнения: 111 Местоположение: София
|
Като опитен масло наливач, да дам един съвет. Ако мислиш да напълниш рамата без да източиш. Голяма грешка. Маслото е по леко от водата, когато се получи конденз водата ще иде в най ниската точка. Затова пълниш караш да го оплиска и точиш. Филма който остава е достатъчен след това. Ако хване прах още по-добре. Аз си пръскам пода и като се запраши става като пластелин а вода като попадне бяга и не попива грам. Това е по-добро от всякакви бодита и други лайна които се пукат след време. Веждите предни задни където е двойна ламарината вкарваш там масло да попие между двете ламарини, и забрави за ръжда там.
_________________ Wartburg,the power of 2T engine
|
Понеделник, 01.07.2013 г. 08:43 ч. |
|
|
TTT
Вече прави дребни ремонти
Регистриран на: Понеделник, 11.02.2008 г. 18:53 ч. Мнения: 119 Местоположение: София
|
На предните вежди между калника и подкалника може с такаламит с дълъг накрайник да шприцваш грес. Става и с ръка . Греста се разтапя от слънцето и прониква където трябва.
|
Вторник, 16.07.2013 г. 11:51 ч. |
|
|
Ivaka
Regular User
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 02:12 ч. Мнения: 1090 Местоположение: Stara Zagora
|
Вече всичко е напълнено - в рамата напълних около 4л масло които ще оставя още известно време там да се разклатят и омажат всичко, а после ще го източа. Напълних масло и във веждите на предните калници, а също и във праговете. Времето ще покаже колко ще помогне
|
Вторник, 16.07.2013 г. 12:08 ч. |
|
|
TTT
Вече прави дребни ремонти
Регистриран на: Понеделник, 11.02.2008 г. 18:53 ч. Мнения: 119 Местоположение: София
|
Няма нищо вечно. Струва ми се, че понякога излишно се увличаме.
|
Четвъртък, 18.07.2013 г. 11:23 ч. |
|
|
Ivaka
Regular User
|
Ясно е, че няма да е вечно, но защо пък да не пробваме да направим колата да живее по-дълго
|
Петък, 19.07.2013 г. 15:05 ч. |
|
|