трабант на газ - засега идея и малко ...
Така започнах да пробвам да сложа газ на трабанта, на stage one:
започнах филма да слагам помпа за разделно мазане (благодаря на колегата Оги), казвам филм защото има снимки във форума на почти идентична помпа, НО там е снимана само отвън, как е зацепена, какви дупки са пробивани и те такива неща - няма инфо, плюс това имам алтернатор от рено дето смених само шайбата от моя алтернатор и почти заспа на мястото си, като новата придобивка е или 60 или повече ампера, само дето не му намерих реалните данни
на тази снимка съм срязал оста на алтернатора за да се зацепва помпата, но се оказа някъде към 5 мм свободно пространство между помпата и корпуса на алтернатора, затова ми влезе в употреба една пластмаса за заготовки, купена точно за тази цел, остана ми още - така че ако някой иска да свирка
след това сложих помпата и се наложи доста да я центрирвам защото леко шаваше при въртене с ръка, доста си играх но стана
за ефикасност? не знам още не съм го тествал, понеже не знам как да включа алтернатора (пояснявам) има две букси L и R+ (като май L не е минус, но не знам как точно да ги включа към трабантовата жица, отделно си има плюсов за акумулатора и тези са за зареждането но не знам коя как и не искам да пробвам с опит-грешка) та затова може да ме посъветвате, имам само този номер на капачката на алтернатора - 516044 Ducellier
stage two: беше да сложа тръби за вода за изпарителя, също не са тествани, всичко е ранна алфа версия, взех тръби ф8 мм, като имаше и опция от ф15 и ф16 но първата се води корава и не търпи огъване, а втората беше много скъпа 13 лв за метър и не знаех дали ще стане и не исках да ги рискувам (за нея ще трябваше да правя подобие на гърне и да го сложа на изпускателя и ....) затова взех ф8 от такава за хладилници (газаджийската е ф6 и е прекалено тънка)
след като вече имах и тръба я сложих между главите и цеилиндрите - изглежда е била за там, няма луфтове но и не прилепва плътно, тръбата направена по този начин изглежда грозно а и е така, но не можах да я прекарам по-добре, пък и дано да върши работа, то капака всичко скри
засега толкова, но като знам още колко много работа ме чака, приоритетно е да наглася дебита на помпата
П.П. намерих една схема за L и R+ но не знам за какъв алтернатор е, и утре ще видя да го вържа по нея