Напиши нова тема Отговори на тема  [ 221 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 15  Следваща
Една мечта се сбъдна: Трабант 601s 86 г. 
Автор Съобщение
Кандидат-фен
Аватар

Automobile: 2 трабанта
Мнение Re: Една мечта се сбъдна: Трабант 601s 86 г.
Аз не разбрах само защо е слагано това бялото върху заварките- боди 999 ли е не знам. Не е ли било редно първо да се очистят и те и тогава? И послушай Иво - освен дето много жулене ще падне ами и няма да стане така добре както с пясъкоструй.

Четвъртък, 28.06.2012 г. 09:41 ч.
Профил
Кандидат-фен
Аватар

Automobile: Seat Ibiza SC, Trabs
И аз обмислям варианта за песъкоструйка.

VMSoft
Android apps by VMSoft

Dream on
Dream on
Dream on
Dream until your dreams come true

Четвъртък, 28.06.2012 г. 10:21 ч.
Профил WWW
Кандидат-фен
Аватар

ivo919 написа:
не ми е ясно каква функция изпьлнява тази ламарина от задната маска до задното бомбе и като гледам ти липсва профила за които трябва да захваниш долния краи на задния калник

Профила за захват го има, вижда се точно под "разпънката". Снимки: 27062012179, 27062012180. Като сложих задните калници легнах под колата. Задните калници плътно прилепват и има къде да се захванат нитовете отдолу.

VMSoft
Android apps by VMSoft

Dream on
Dream on
Dream on

Четвъртък, 28.06.2012 г. 11:39 ч.
Профил WWW
Детската градина rlz
Аватар

Automobile: Trabant 601s
Задължително на песъкоструйка !
С телените четки и шлайфовете нито можеш да изчистиш както трябва толкова голяма площ, нито си струва да си надуваш своята и главите на тези около теб.
Пръскай докато не е късно с консервант в кухините с приспособлението от снимката по-долу.
Консервант търси друг, от този доста хора се оплакаха.

Радвам се, че частите, които ти пратих са свършили работа.

Прикачени файлове:
10192434333570783471334742714Hv9Q0GPHW1HoLucM0mek.jpg
10192434333570783471334742714Hv9Q0GPHW1HoLucM0mek.jpg [ 74.53 KiB | Прегледано 15997 пъти ]
Петък, 29.06.2012 г. 23:25 ч.
Профил
Кандидат-фен
Аватар

От 3 дена на сам стържа като замаян, днес даже и ъглошлайфа почна да плюе грес. Направо ми се спря тока. Целия под лъщи. Изчистих го за да не стои с гнусотиите по него и го намазах с масло докато текат преговорите с корабостроителницата да вземат Траби на песакоструйка при тях. Ако се съгласят да го песакостроят там ще трябва да разкача буквално всичко в рамките на 1 седмица. Да остане само скелета. Но преди да направя това, ще се подсигуря с уплатнения за предно и странични стъкла. За задното намерих чисто ново Немско.

След пясъкоструйката смятам да да пръсна цялата кола с епоксиден грунд. Следва напасване на калници и още много, много работа. Но в общи линий за този месец това е плана. Живот и здраве другия месец заминаваме на боядисване :) По междувременно ще тече работата по двигател и ходова част.

Все още има шанс Трабанта да е на пътя към края на Септември.

P.S: "Забавната част" в цялата реставрация ще бъде да си закача наново ел инсталацията. Изключително много разчитам на вашата помощ за това [smilie=2beers]

VMSoft
Android apps by VMSoft

Dream on
Dream on
Dream on

Събота, 07.07.2012 г. 19:59 ч.
Профил WWW
Кандидат-фен
Аватар

От корабостроителницата отказаха да вземат Траби на пясъкоструйка. Казаха че му била прекалено тънка ламарината. Минимума бил 0.15 мм а аз съм 0.8 мм :(. Продължавам да търся и междувременно чистя като замаян с комбинацията ъглошлайф + дрелка + телена четка + шкурка. Обнадеждаващо е, че нещата почнаха да придобиват вид.

VMSoft
Android apps by VMSoft

Dream on
Dream on
Dream on

Четвъртък, 12.07.2012 г. 19:25 ч.
Профил WWW
Кандидат-фен
Аватар

След седмица и полвина търкане. Всеки ден след работа в гаража от 18 до към 00.30 ч и почивните дни изцяло прекарани там вчера вечертта най-накрая минах задницата на колата с една ръка оловен минимум. Сега ще го чакам да съхне около седмица и идната събота и неделя ще му одаря още една ръка защото май повечко го разредих. Преди да положа минимума одарих една прахосмукачка и обезмаслих с Meglio цялата задница.

Накупил съм 4 флакона консерватор за кухини Nigrin, преди това изпръсках още два във праговете и гредите, 2 флакона по литър антикорозионен грунд и за завършак на пода на багажника от вътре антикорозионна боя. След всички тези третирания в/у заварките смятам да положа допълнително и Body 999.

Покрай чистенето си замина един ъглошлайф и около 12 камбанки по едри и по ситни, 2 флакона препарат за сваляне на боя. Най-тежко беше в ъгълчетата. Там работих с дрелка + много тънки и финни четки под всякаква форма и шкурка. Телената четка също беше в арсенала ми но не я използвах толкова много.

Изображение
Това нещо е ибаси дзвера. Преди това пробвах и с Терминатор но ефект никакъв.

Изображение

Ето и резултата за сега:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Тук съм мацал в/у останалата на задния панел боя. И нея ще я досваля но ми свършиха камбанките за ъглошлайф.

Изображение

Изображение

Повече снимки другата седмица когато завърша задницата официално. След това ме чака приблизително същото ако не и повече количество работа за пода отпред, двигателното отделение и отдолу.

Tова нещо почна да прилича на кола! [smilie=2beers]

VMSoft
Android apps by VMSoft

Dream on
Dream on
Dream on

Неделя, 15.07.2012 г. 10:57 ч.
Профил WWW
Детската градина rlz
Аватар

Защо пък сваляш покритието от задния панел примерно ?

Терминатора естествено не върши кой знае каква работа, това което си взел се нарича смивка.
Интересното е, че тя не сваля оригиналната боя, което ще рече че където има оригинална боя и тя си е здрава не се пипа.
Това го видях и по коша, още от първите снимки в тази тема. Сваляш боя, която е здрава.
Имай в предвид, че под самата боя имаш покритие, нанесено по електрохимичен път - по-добре от него не можеш да се справиш.

Твоя тенекеджия си е спесил доста работа. Сложил е от долната страна на пода профили от яко желязо като за навес. Хубаво е преди да боядисваш и т.н. да пробваш дали всички калници пасват, дали вратите се затварят както трябва и т.н.

С флаконите за консервация не можеш да постигнеш нужния резултат. Трябва да се направи с това, което ти показах. С флаконите пръскаш по дъното и страните на прага отвътре, но тавана на кухината така да го наречем и по-специално в ъглите на този таван, точно където са ти заварките флакона не напръсква, защото просто не може да стигне.

Багажника ти е от нова ламарина и досега търкането ти е било ,,лесно''.
,,Новия'' под е много ръждясал и там наистина вече ще ти трябва пясък.

Неделя, 15.07.2012 г. 19:32 ч.
Профил
Кандидат-фен
Аватар

Следкато успешно си намерих ново уплътнение за предно стъкло. Днес реших да махна стъклото. И какво да видя от толу. Изненада. Долните ъгълчета на рамката си заминаха с уплътнението :( или поне 1 - 2 см от тях. Да не говорим и за голямото количеството ръжда която си е виреела под гумата :(. Определено или ще мина на още един тур довършителни заварки или ще си взема CO2 и ще си довърша нещата сам правейки ги така като на мен ми харесват. Повече се надъхвам за второто но за съжаление за сега не ми се намират излишни пари :(

Ще съм благодарен ако някой препоръча евтино CO2 примерно 300 - 350 лв или инверторен електрожен способен да заварява 0.8 мм ламарина.

P.S: Снимки на изненадите под предното уплътнение малко по-късно.

VMSoft
Android apps by VMSoft

Dream on
Dream on
Dream on

Четвъртък, 26.07.2012 г. 20:58 ч.
Профил WWW
Блокира си коляновия вал

Нови СО-апарати има в Метро за около 500 лева.Лично аз като избирах навремето моето не се решех да взема такова.Просто останалите уреди ,който съм си купувал от фирмата,предлагаща СО-то все са излизали калпави и нетрайни.Накрая събрах кураж и взех българско на изплащане,като първата вноска беше около тази,която ти казваш и за 6 месеца го изплатих.

Петък, 27.07.2012 г. 08:24 ч.
Профил
Кандидат-фен
Аватар

Еinhell 170, което що годе важи беше за 570лв, но вече е над 730лв, така че се обезмисля въобще да ходи до метро. Евтино решение беше Raider или поне беше евтино скоро не съм гледал. Въобще прочети този форум http://www.offroad-bulgaria.com/forumdisplay.php?f=304 и ще придобиеш представа какво ти трябва.
Ето тука има едно уж българско решение, но доколко е българско http://www.vitolux.com/product/241/inve ... -180a.html.

Петък, 27.07.2012 г. 10:35 ч.
Профил
Детската градина rlz
Аватар

Българските фирми са Редко и Харко ли как беше втората не се сещам. На едните машините са сини, на другите червени.
Ако от тези двете си вземеш 150 амперово ще ти върши работа, освен това ще можеш и да заваряваш по-дебели железа.
За инвертора, дето е дал линк hrisvasilis не мога да кажа нищо, понеже го виждам за пръв път, но пък ми изглежда като нещо качествено на пръв поглед.
Айнхел не бих препоръчал, нито каквато и да е техника от метро и т.н. .
Знай, че освен с машината имаш и бутилка за СО 2 - към 70 лв, тел за заваряване към 40 лв., кран за газ, консумативи и т.н.

С две думи за да имаш Телоподаващо, а не Айнхел, Айздрасти или Айчао са ти необходими към 1000 лв. за пълния комплект и си готов да заваряваш.
Колегите в офроуд форума са големи виртуози и сигурно могат и от въдица да направят ЦО, така че може и да прочетеш какво казват те по тая тема.
С Айнхел не съм работил, може и да работят добре, но пък съм работил с други техни неща и не мога да ги похваля. Вършат ти там някаква работа, но не е както трябва.
Втора употреба ако намериш ще е добре, но си е втора употреба на някаква машина, която попринцип като си я вземеш не се разделяш с нея, та не знам как седят там нещата.

Моя съвет е да откриеш всичко, което имаш за заваряване с ЦО и да идеш при майстора да ти го довърши. Ще ти излезе в пъти по-малко като сума, от който и гореизброените варианти да избереш. Защото ако няма да я използваш тази машина по-нататък няма смисъл и да я взимаш.

Петък, 27.07.2012 г. 19:04 ч.
Профил
Кандидат-фен
Аватар

То български фирми-бол. Още две ще добавя към списъка-Вики и Дел. Добри български производители. Проблемът на бг производителите е, че хоби машините им /и въобще ниския клас/ заваръчни апарати са китайски. Като ще е така, по-добре китайско да търси на по-ниска цена. Но аз ако трябва да си купувам сега бих си взел инверторен заваръчен апарат. Бутилка нова за CO, узаконена за 3г напред е 150лв, от пожарогасител с узаконяване и тн излиза на около 120-130лв, абе както е написал Ивански- 1000лв си отиват. А за 1200лв бих си взел ето това 14 килограмово инверторно бижу 4 в 1 http://www.ebay.de/itm/STAHLWERK-MIG-MA ... 564ac74d64. От този производител няма лоши отзиви досега в офроуд форума..

Събота, 28.07.2012 г. 00:13 ч.
Профил
Кандидат-фен
Аватар

Благодаря на всички за предложенията [smilie=2beers]. Идеята да си взема ЦО още е актуална и възнамерявам да си го подаря можеби по коледа.

Вчера привечер тенекиджията дойде да види за какво става на въпрос и се изрази така: "Бели кахъри. Колко неща закърпихме". Каза, че ще приеме това като рекламация и другата седмица ще оправи изненадите под предното стъкло и някоя друга забележка.

VMSoft
Android apps by VMSoft

Dream on
Dream on
Dream on

Събота, 28.07.2012 г. 11:57 ч.
Профил WWW
Кандидат-фен
Аватар

Проекта продължава, този месец не ми остана много време да се занимавам. В момента в който се освободя отново се хващам на работа.

VMSoft
Android apps by VMSoft

Dream on
Dream on
Dream on

Вторник, 21.08.2012 г. 09:31 ч.
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 221 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 15  Следваща