Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 3 мнения ] |
|
Остър шум при високи обороти
Автор |
Съобщение |
deso
Вече прави дребни ремонти
Регистриран на: Вторник, 27.05.2008 г. 10:39 ч. Мнения: 178 Местоположение: Шумен
Automobile: Wartburg 353W 1984
|
Остър шум при високи обороти
Наскоро ми се появи дразнещ звук при двигателя на Трабанта.Карах го извесно време така ,докато един ден започна да прекъсва.Смених свещите,но единствено с това ми действие започна да пали по-добре, а прекъсването си остана. Купих чукчета и кондензатори-смениха ми ги обаче ЯДЕЦ ! Пак прекъсва и още повече се засилва шума (отива към дране чак). Отворихме зад плочката-за пръв път видях какво е центробежен регулатор.Имаше драно по гърба на плочката,регулатора имаше разчекнати пружинки (шлякаше) и чопа който е на коляновия вал падна.Беше омазано със старготини навсякъде.От други два регулатора ми направиха един уж читав. Колана си върви добре, пали та даже и ускорява на шест, обаче звука се появява при високи обороти пак. Приемам предложения, съвети и коментари от препатили като мен. Двигателя е след ремонт-рециклиран колянов вал,бутала,сегменти и там както си му е реда...сменяни лагери на алтернатора...ремъка е със зъби-може и той да има пръст.
_________________ Мир, двутактово масло и мнооогооо пушек Strictly Old School
|
Петък, 15.06.2012 г. 13:49 ч. |
|
|
niki_k
Кандидат-фен
Регистриран на: Четвъртък, 13.05.2010 г. 18:56 ч. Мнения: 398 Местоположение: Самоков
Automobile: Trabant 601s-kombi
|
Re: Остър шум при високи обороти
Прилича ми,на сваляне на двигател и отваряне на двата картера!
|
Петък, 15.06.2012 г. 23:26 ч. |
|
|
deso
Вече прави дребни ремонти
Регистриран на: Вторник, 27.05.2008 г. 10:39 ч. Мнения: 178 Местоположение: Шумен
Automobile: Wartburg 353W 1984
|
Re: Остър шум при високи обороти
След като смених центробежния регулатор се оправи всичко.Пружинките и тежестите бяха силно разшлякани и беше стъргало.Сега върви както трябва.Дядото ми разбута центровката-даде ми много предварение после не затегнал един регулиращ болт...абе мани мани.То и аз не разбирам,но неволята учи.С отверка докарах къде трябва да има искра и така
_________________ Мир, двутактово масло и мнооогооо пушек Strictly Old School
|
Петък, 29.06.2012 г. 17:01 ч. |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 3 мнения ] |
|