Автор |
Съобщение |
Teo
Ентусиаст
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 01:35 ч. Мнения: 643 Местоположение: Варна
|
Re: Трабант
+ Спортно гърне, "гледащо" назад и антикрило, което завихря отзад всичко, що може...
_________________ Прави к'вот трябва, пък да става к'вот ще!
|
Събота, 05.12.2009 г. 13:26 ч. |
|
|
j_totkow
Ентусиаст
Регистриран на: Вторник, 26.02.2008 г. 20:29 ч. Мнения: 550 Местоположение: Пазарджик
Automobile: много ясно - трабант
|
Загрях колекторните тръби и се опекоха, като преди бяха яко омаслени и сега няма да вкарва пушек проблема май е решен, ще се пробва по натам дали вкарва пушек. Радвам се също че ми течеше вода от задния прозорец, но със черен силикон оправих всичко и сега не влиза никаква вода Искам да ви попитам ако изрежа един кръгъл отвор Ф100 на задния правоъгълен капак на двигателя и излизащия от там топъл въздух да го вкарам в купето няма ли да е по-добре от стандартното парно (от сорта на "ако ти избие гарнитура" нямат влияние, защото спирам въздуха, оправям си го и продължавам напред) Какво ви е мнението??
_________________ http://totkow.blogspot.com/
|
Събота, 05.12.2009 г. 21:13 ч. |
|
|
Teo
Ентусиаст
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 01:35 ч. Мнения: 643 Местоположение: Варна
|
Пробвай да сложиш вентилатор на стандартното парно. По-добре по-слаба струя, но с по-висока температура.
_________________ Прави к'вот трябва, пък да става к'вот ще!
|
Събота, 05.12.2009 г. 21:20 ч. |
|
|
theultimate
Знае всичко за двутактовите
Регистриран на: Вторник, 05.02.2008 г. 23:26 ч. Мнения: 2554 Местоположение: София
Automobile: Trabant
|
Не. Това, което се прави на капака на двигателя е да се задъни отдолу. Капака, който е зад мотора е отворен само отдолу. За зимата можеш там с болтчета да вържеш парче ламарина. Двигателя загрява по-бързо, а парното духа по-силно.
_________________ МВ-7. Парапети, сенници, щори, слънчеви бойлери
|
Събота, 05.12.2009 г. 22:14 ч. |
|
|
j_totkow
Ентусиаст
Регистриран на: Вторник, 26.02.2008 г. 20:29 ч. Мнения: 550 Местоположение: Пазарджик
|
ще пробвам, ще режа, ще слагам - сега само време да има (топлата вода няма да я откривам наново), за тенекията дето затапва капака не искам, защото моя си загрява доста и без нея
|
Събота, 05.12.2009 г. 22:31 ч. |
|
|
theultimate
Регистриран на: Вторник, 05.02.2008 г. 23:26 ч. Мнения: 2554 Местоположение: София
|
В общи линии това са вариантите за подсилване на оригиналното парно:
- ламарина под задния капак на двигателя - изолиране с вата на предното гърне и въздуховодите - ел. вентилатор някъде по пътя на парното
Ти си избери кой най-много те устройва. Аз направих и трите и стана доста добре.
|
Събота, 05.12.2009 г. 22:33 ч. |
|
|
j_totkow
Ентусиаст
|
Е това дето съм го направил е пълна щуротия, не се лъжете и вие хахаха Че работи, работи но проблема се изразява в това, че като отвора клапата за топлия въздух, се чува двигателя на трабанта все едно работи при мене. Бях го сложил с идеята да вкарам вътре 1, 2 че и 3 - 12 см. вентилатора (като сложа вентилаторите и ако се чува двигателя отново ще мисля друг начин)
|
Събота, 05.12.2009 г. 22:44 ч. |
|
|
theultimate
|
Колега, доколкото виждам в момента нямаш никакво парно. Оригиналното парно е от две части:
1. От кожуха на колектора се стопля въздух и отива директно в купето.
2. Топлия въздух от охлаждането на двигателя излиза през черния кожух и с тръба отива в кожуха на предното гърне, от там по широката тръба в купето.
Тази конфигурация в момента колкото и вентилатори да сложиш няма да прави нищо.
|
Събота, 05.12.2009 г. 23:08 ч. |
|
|
j_totkow
Ентусиаст
|
Я обясни за тоя кожух на колектора дето върви право в купето, защото аз такова нещо за пръв път чувам. Имам една тръба от (мисля това дето ти казваш кожух на колектора) и отива в гърнето (на снимката не се вижда) другия отвор съм го затапил нарочно, защото от там духа студен въздух (или поне беше студен защото двигателя не беше загрял) При оригиналното имах 2 маркуча - един отива в гърнето и понеже преди време ми беше спукано вкарваше дим в купето и не можеше да се оправи, а другия маркуч в едно над гърнето и нищо друго
|
Събота, 05.12.2009 г. 23:35 ч. |
|
|
филип3
Пърпоранчо
Регистриран на: Петък, 29.02.2008 г. 19:18 ч. Мнения: 430 Местоположение: гр. София
Automobile: Върви пеша
|
Доофус, ще ти замине предното гърне, ако не се продухва от вентилатора(ти си махнал тази тръба и дори си я затапил???)-немеца правилно го е измислил. Очаквай скоро да замирише на изгорели газове в купето. А иначе другата половина е правилна-топлият въздух отива в купето, но след като е продухан от турбината. За зимата си облечи гърнетата и двигателната кутия, затвори си задните отвори на двигателната кутия и ще имаш отопление 50градуса в купето в най-големият студ. Провери и онази малка тръбичка от вторият път на турбината-надолу, дето минава през колекторната тръба. Ако нещо не ти е ясно-питай нашите сервизни майстори-те имат огромен опит с такива доработки (все пак в Русе температурите падат до - 20 градуса през зимата).
_________________ www.lozenetz-hospital.bg/static.php?content_id=51 www.pathologie.de/startseite/ www.esp-pathology.org/home www.bpa-pathology.com www.bgpathology.org/ www.patolog.ru/ www.ascp.org/content publications.iarc.fr/ Трабантозавър
|
Събота, 05.12.2009 г. 23:51 ч. |
|
|
theultimate
|
Въздуха от колектора не отива директно в купето, а пак минава през кривата тръба, която обединява двата въздушни потока.
|
Неделя, 06.12.2009 г. 00:00 ч. |
|
|
j_totkow
Ентусиаст
|
Сложих оригиналното парно и го пробвах - на 18 км беше толкова много загряло, че чак почна да ми става гадно. Незнаех че е толкова яко - остава турбина да сложа за въздуха и евентуално вата по примера на theultimate а и да запуша оригиналния отвор дето се охлажда Не вкарва и гадна миризма Само дето имах проГлем - на връщане се спусках по нанадолно и по някое време ми е блокирала спирачката на дясно предно колело и като се прибрах у нас джантата пареше /изглежда на предно ляво не е спирало и затова е станало така/ Ще налаза доктор Зизи по скайпа за да ми обясни тамън как да смена и един маншон при скоростната кутия, защото е скъсан и влизат боклуци при каретата.
|
Понеделник, 07.12.2009 г. 09:56 ч. |
|
|
theultimate
|
Трябва ти турбина ако ще караш градско. Моята турбина духаше все едно постоянно карам с 80-90. И на извънградско има полза, че като почнеш да спускаш на празен ход пак няма никой. Обаче има една малка подробност. Тая турбина трябва да работи постоянно - ако не искаш да ти е топло затваряш клапата и започва да духа топлото навън. При спряна турбина парното най-вероятно ще прегрее като няма циркулация на въздуха.
|
Понеделник, 07.12.2009 г. 17:28 ч. |
|
|
mitko1231
Начинаещ
Регистриран на: Вторник, 15.12.2009 г. 01:22 ч. Мнения: 3 Местоположение: Търговище
|
Много готин е станал трабанта браво
|
Вторник, 15.12.2009 г. 01:30 ч. |
|
|
j_totkow
Ентусиаст
|
Тенкс mitko1231 Днеска ставам и отивам да видя машината и ооооо Дядо Мраз ми е направил подарък, Благодаря Дядо Мраз за волвана обещавам да слушам през новата година и да скрия жиците дето се виждат, а по средата на волвана да сложа логото на трабант
|
Четвъртък, 31.12.2009 г. 13:12 ч. |
|
|