kak се пуска кола в движение
Автор |
Съобщение |
Reiko
Wing Tsun Fighter
Регистриран на: Понеделник, 19.01.2009 г. 17:15 ч. Мнения: 225 Местоположение: Пловдив
|
Re: kak се пуска кола в движение
Като е бракуван майче не можеш да го вкараш в движение.
_________________ Нормалните хора вярват, че ако нещо не работи, значи не е направено добре. Инженерите вярват, че ако нещо не работи, просто още не е довършено.
|
Петък, 13.03.2009 г. 21:48 ч. |
|
|
ivan_trabant_stz
г-н Самотен
Регистриран на: Понеделник, 20.10.2008 г. 16:23 ч. Мнения: 91 Местоположение: stara zagora
Automobile: Trabant
|
нали знайш ,че с пари всичко става, щом за един магазин направиха светофар и след 5 метра и ма още един , за какво говорим
_________________ усмивка за 2
|
Петък, 13.03.2009 г. 22:04 ч. |
|
|
Reiko
Wing Tsun Fighter
Регистриран на: Понеделник, 19.01.2009 г. 17:15 ч. Мнения: 225 Местоположение: Пловдив
|
Съжелявам. Прави сте моя грешка.
_________________ Нормалните хора вярват, че ако нещо не работи, значи не е направено добре. Инженерите вярват, че ако нещо не работи, просто още не е довършено.
|
Петък, 13.03.2009 г. 22:26 ч. |
|
|
j_totkow
Ентусиаст
Регистриран на: Вторник, 26.02.2008 г. 20:29 ч. Мнения: 550 Местоположение: Пазарджик
Automobile: много ясно - трабант
|
Малко е стара темата, ама да попитам, понеже не ми се пише нова, а имам няколко въпроса. Искам да пусна трабанта в движение(тоест да го регистрирам) 1.Не е бракуван,не е спиран от движение, със стари номера; 2.Имам договор за покупко-продажба; 3.Не са плащани данъци 6-7 години - има ли глоба и колко е данъка за година и задължително ли трябва да го плащам;(един човек ме уплаши че била доста голяма глобата и по-добре да ходя да го дам за скрап трабанта но той е ламер и ..) 4.Застраховката трябва ли да я плащам предварително - казаха ми че най-евтината била 140 лв (у де.а тяхната мама, на астрата на бащата е 150 лв) и ако се прецакам с регистрацията какво правя после със застраховката; 5.Разбрах че се минава ГТП в КАТ - гумите ми са зимни (гледат ли грайфера и дали са лятни или зимни) 6.В стария талон ми пише цвят банан - сега колата е лимонено жълта с черни ленти(мога ли да ги пунтирам че е с цвят на банан, ако им купя един от пазара и го наложа на колата ) ще трябва ли да плащам някаква глоба за смяна на цвета Извинявам се предварително за някой глупави въпроси,но ще регистрирам трабстера и искам да си направя сметка колко горе-долу ще ми излезе и такива отговори от сорта на "приготви си 500-600 лв да не пишете, защото ако се окаже 300 лв е едно, а съвсем друго да взема назаем 600 лв и да се чудя как да ги връщам след това"
_________________ http://totkow.blogspot.com/
|
Вторник, 07.07.2009 г. 09:35 ч. |
|
|
j_totkow
Ентусиаст
Регистриран на: Вторник, 26.02.2008 г. 20:29 ч. Мнения: 550 Местоположение: Пазарджик
|
Да усетих че съм си го набутал яко вече и е заседнал в ..... ми Ама няма как, ще го мъча да го оправа и ще ви напиша етапите. Стискайте палци да стигнат 300 лв, че не ми се краде повече (ще вземат да ме хванат)
|
Вторник, 07.07.2009 г. 16:44 ч. |
|
|
орлича
Кандидат-фен
Регистриран на: Петък, 15.02.2008 г. 22:12 ч. Мнения: 305 Местоположение: София
Automobile: 601K S de luxe
|
Само едно допълнение към мнението на Зизи: след като е "бракуван служебно" или отписан от регистрите, не му дължиш данъци. Ако не вярваш, отиваш в общината на собственика по талона на колата и питаш. За технотест ти препоръчвам да махнеш всичко, което не е фабрично, виждам разни спойлери, крушки за стопове, т.е. слагаш където е възможно фабричните му части и агрегати. Не че не е възможно да минеш и така, но рискът да се заяждат и да искат пари и в пъти по-голям, отколкото само ако видят, че е пребоядисан. Колкото до това да вкарваш пари за боя и "тунинг" в нещо, което няма дори и регистрация - може би вече сам си извади изводите.
_________________ Шофьори от стомана карат коли от картон Klubburinn Skynsemin ræður
|
Вторник, 07.07.2009 г. 16:46 ч. |
|
|
j_totkow
Ентусиаст
|
Ееее колега, чул те господ, значи дължа данъци до момента в който е бил в движение или въобще не дължа (което е невероятно ,собственика по талон е от Пловдив, така че ще питам живи здрави другата седмица в общината) П.П.Колега аз ако щях да го бракувам и да взимам нов, нямаше да го права тоя кашон, идеята е да си е моя трабант, защото имам много хубави спомени с него
Последна промяна j_totkow на Вторник, 07.07.2009 г. 21:10 ч., променена общо 1 път
|
Вторник, 07.07.2009 г. 18:58 ч. |
|
|
ivanski
Детската градина rlz
Регистриран на: Четвъртък, 07.02.2008 г. 11:53 ч. Мнения: 1184 Местоположение: Пловдив
Automobile: Trabant 601s
|
Аз съм на абсолютно същия хал, както колегата doofus. Имам договор за покупко-продажба, талон с името на стария собственик и документи за плащани граждански отговорности, стари регистрации .
И аз да питам нещо. Е щом ще трябва да минаваме технотест, там цените не бяха ли от сорта на 500 лева само за технотеста ? Нали някакви такива се разправяха тука.
Ще трябва ли да търсим старите собственици, на които имената са им вписани в талоните на колите ?
И как да закарам трабанта ми до КАТ. Единия вариант е с теглене, а каква е процедурата за издаване на докумет да го закарм до там на собствен ход .
Преди година за моя проверихме в общината.Никъде не се водеше, нито на стария , нито на новия собственик. Все едно не съществува .
|
Сряда, 08.07.2009 г. 10:06 ч. |
|
|
орлича
Кандидат-фен
Регистриран на: Петък, 15.02.2008 г. 22:12 ч. Мнения: 305 Местоположение: София
Automobile: 601K S de luxe
|
И при мен положението е същото - спрян от движение, талона в Кат, със стари номера, друг собственик (роднина). За проекта на Зизи е още по-сложно, тъй като той има изменения в каросерията и друг двигател. Но няма нищо невъзможно, зависи колко желание имаш. @сисо: обади се най-добре в КАТ и питай какво ти трябва за да получиш отново регистрация, а за придвижването на собствен ход се взима временен талон от КАТ, който струва 30 лева.
_________________ Шофьори от стомана карат коли от картон Klubburinn Skynsemin ræður
|
Сряда, 08.07.2009 г. 11:38 ч. |
|
|
j_totkow
Ентусиаст
|
Ето цени за технотеста http://www.technotest.bg/bg/pricelist.htmlпуснах запитване дали е реално 90 лв Ето тук кога идват във вашия град http://www.technotest.bg/bg/schedule.htmlА за талона от 30 лева аз мисля да не взимам и да рискувам като се придвижа до КАТ без да ме спират полицайте по пътя (даже имах някъде едни софийски номера - нови )
|
Сряда, 08.07.2009 г. 11:53 ч. |
|
|
ivanski
Детската градина rlz
Регистриран на: Четвъртък, 07.02.2008 г. 11:53 ч. Мнения: 1184 Местоположение: Пловдив
Automobile: Trabant 601s
|
Така , нека да обобщим ценово какво се получава.
За случаи като моя и на doofus и орлича .
Талон за предвижване до КАТ - 30 лева(ако ще се изкарва такъв) Технотест - 90 лева Нови номера - между 30 и 60 (тука не съм сигурен за цената) Гражданска отговорност - 140 лева Нов талон за колата - ? Разходи по прехвърляне на наше име(нотариус) - ?
Да питам пак, какво става когато имаш стар талон на трабанта ама на него е името на стария собственик, но имаш договор за покупко-продажба ? Какво правим тогава ? Трябва ли да издирвам стария собственик ?
Аз че ще звънна някой хубав ден на КАТ е ясно, но искам да питам информативно предварително някой който вече е минал по тази процедура .
|
Сряда, 08.07.2009 г. 12:17 ч. |
|
|
j_totkow
Ентусиаст
|
Днес бащата е питал в КАТ за колата и от там са му казали че не е спряна от движение,сега остават данъците. Не знам за това автоматично спиране от движение(май има разлика с бракуване) ако не си сменил номерата с нови, но може за всеки да е индивидуално. 1.Затова най-напред се отива в КАТ (от където са били старите номера,например аз съм от Пазарджик, но трабанта е със жълти стари пловдивски и затова е питано в КАТ-Пловдив) да се провери дали е спряна от движение или не е. 2.От там се процедира според ситуацията - при моята ще се провери колко пари се дължат от данъци и евентуални глоби (това ще го пиша в процес, детайли по детайли - ако сумата е до 100 лв ще се плащат, ако не ще се прави една врътка, която колегата-Kashonut ме светна , но тя е за Л.С. който се интересува) П.П. Доколкото разбрах от бащата - плащат се данъците,след това нови номера и талон, застраховка и съм ОК
Последна промяна j_totkow на Четвъртък, 16.07.2009 г. 23:36 ч., променена общо 2 пъти
|
Четвъртък, 16.07.2009 г. 21:32 ч. |
|
|
Bat_Ilko
Долен и зъл ентусиаст
Регистриран на: Събота, 16.02.2008 г. 14:26 ч. Мнения: 227 Местоположение: Стара Загора
|
Няма смисъл да се проверява. Колата не се бракува автоматично, а се спира от движение. Не знам какъв е смисъла от спирането от движение, при условие, че данъците май пак си текът.
_________________ http://www.vbox7.com/play:b720d575
|
Четвъртък, 16.07.2009 г. 21:51 ч. |
|
|
Santa
Ентусиаст
|
Имаше по стария закон.Тогава нямаше данъци за спряна кола и от тогава остана разпоредбата.Другия вариант е ако се води на инвалид (както беше моята)-те пак не дължат данъци.
_________________ Libenter homines id, quod volunt, credunt
|
Понеделник, 20.07.2009 г. 18:17 ч. |
|
|
Младен Трабанта
Мисли си че знае всичко
Регистриран на: Понеделник, 25.02.2008 г. 10:51 ч. Мнения: 251 Местоположение: Велико Търново
Automobile: trabant
|
Значи аз имам един Трабант спрян от движение със старите номера. Документите му са върнати в КАТ само документите без номерата те са на колата и си джиткам из село. Плащам само пътен данък нищо повече просто не е ли бракуван Гарантирам, че данъка си върви плащам го всяка година и това е. Дано съм бил полезен с тази информация.
_________________ Напред с двутактовите ни зверове!
|
Понеделник, 20.07.2009 г. 22:46 ч. |
|
|