Напиши нова тема Отговори на тема  [ 35 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
kak се пуска кола в движение 
Автор Съобщение
Wing Tsun Fighter
Аватар

Мнение Re: kak се пуска кола в движение
Като е бракуван майче не можеш да го вкараш в движение.

Петък, 13.03.2009 г. 21:48 ч.
Профил
г-н Самотен
Аватар

Automobile: Trabant
нали знайш ,че с пари всичко става, щом за един магазин направиха светофар и след 5 метра и ма още един , за какво говорим :mrgreen:

Петък, 13.03.2009 г. 22:04 ч.
Профил
Wing Tsun Fighter
Аватар

Съжелявам. Прави сте моя грешка.

Петък, 13.03.2009 г. 22:26 ч.
Профил
Ентусиаст
Аватар

Automobile: много ясно - трабант
Малко е стара темата, ама да попитам, понеже не ми се пише нова, а имам няколко въпроса.
Искам да пусна трабанта в движение(тоест да го регистрирам)
1.Не е бракуван,не е спиран от движение, със стари номера;
2.Имам договор за покупко-продажба;
3.Не са плащани данъци 6-7 години - има ли глоба и колко е данъка за година и задължително ли трябва да го плащам;(един човек ме уплаши че била доста голяма глобата и по-добре да ходя да го дам за скрап трабанта [smilie=angry] но той е ламер и ..)
4.Застраховката трябва ли да я плащам предварително - казаха ми че най-евтината била 140 лв (у де.а тяхната мама, на астрата на бащата е 150 лв) и ако се прецакам с регистрацията какво правя после със застраховката;
5.Разбрах че се минава ГТП в КАТ - гумите ми са зимни (гледат ли грайфера и дали са лятни или зимни)
6.В стария талон ми пише цвят банан - сега колата е лимонено жълта с черни ленти(мога ли да ги пунтирам че е с цвят на банан, ако им купя един от пазара и го наложа на колата :mrgreen: ) ще трябва ли да плащам някаква глоба за смяна на цвета
Извинявам се предварително за някой глупави въпроси,но ще регистрирам трабстера и искам да си направя сметка колко горе-долу ще ми излезе и такива отговори от сорта на "приготви си 500-600 лв да не пишете, защото ако се окаже 300 лв е едно, а съвсем друго да взема назаем 600 лв и да се чудя как да ги връщам след това"

Вторник, 07.07.2009 г. 09:35 ч.
Профил
Ентусиаст
Аватар

Да усетих че съм си го набутал яко вече и е заседнал в ..... ми
Ама няма как, ще го мъча да го оправа и ще ви напиша етапите.
Стискайте палци да стигнат 300 лв, че не ми се краде повече (ще вземат да ме хванат) :mrgreen:

Вторник, 07.07.2009 г. 16:44 ч.
Профил
Кандидат-фен
Аватар

Automobile: 601K S de luxe
Само едно допълнение към мнението на Зизи: след като е "бракуван служебно" или отписан от регистрите, не му дължиш данъци. Ако не вярваш, отиваш в общината на собственика по талона на колата и питаш.
За технотест ти препоръчвам да махнеш всичко, което не е фабрично, виждам разни спойлери, крушки за стопове, т.е. слагаш където е възможно фабричните му части и агрегати. Не че не е възможно да минеш и така, но рискът да се заяждат и да искат пари и в пъти по-голям, отколкото само ако видят, че е пребоядисан.
Колкото до това да вкарваш пари за боя и "тунинг" в нещо, което няма дори и регистрация - може би вече сам си извади изводите. :wink:

Вторник, 07.07.2009 г. 16:46 ч.
Профил
Ентусиаст
Аватар

Ееее колега, чул те господ, значи дължа данъци до момента в който е бил в движение или въобще не дължа (което е невероятно :) ,собственика по талон е от Пловдив, така че ще питам живи здрави другата седмица в общината)

П.П.Колега аз ако щях да го бракувам и да взимам нов, нямаше да го права тоя кашон, идеята е да си е моя трабант, защото имам много хубави спомени с него :wink:

Последна промяна j_totkow на Вторник, 07.07.2009 г. 21:10 ч., променена общо 1 път

Вторник, 07.07.2009 г. 18:58 ч.
Профил
Детската градина rlz
Аватар

Automobile: Trabant 601s
Аз съм на абсолютно същия хал, както колегата doofus.
Имам договор за покупко-продажба, талон с името на стария собственик и документи за плащани граждански отговорности, стари регистрации .

И аз да питам нещо.
Е щом ще трябва да минаваме технотест, там цените не бяха ли от сорта на 500 лева само за технотеста ?
Нали някакви такива се разправяха тука.

Ще трябва ли да търсим старите собственици, на които имената са им вписани в талоните на колите ?

И как да закарам трабанта ми до КАТ.
Единия вариант е с теглене, а каква е процедурата за издаване на докумет да го закарм до там на собствен ход .

Преди година за моя проверихме в общината.Никъде не се водеше, нито на стария , нито на новия собственик. Все едно не съществува .

Сряда, 08.07.2009 г. 10:06 ч.
Профил
Кандидат-фен
Аватар

Automobile: 601K S de luxe
И при мен положението е същото - спрян от движение, талона в Кат, със стари номера, друг собственик (роднина). За проекта на Зизи е още по-сложно, тъй като той има изменения в каросерията и друг двигател. Но няма нищо невъзможно, зависи колко желание имаш.
@сисо: обади се най-добре в КАТ и питай какво ти трябва за да получиш отново регистрация, а за придвижването на собствен ход се взима временен талон от КАТ, който струва 30 лева.

Сряда, 08.07.2009 г. 11:38 ч.
Профил
Ентусиаст
Аватар

Ето цени за технотеста http://www.technotest.bg/bg/pricelist.html
пуснах запитване дали е реално 90 лв
Ето тук кога идват във вашия град http://www.technotest.bg/bg/schedule.html
А за талона от 30 лева аз мисля да не взимам и да рискувам като се придвижа до КАТ без да ме спират полицайте по пътя (даже имах някъде едни софийски номера - нови :mrgreen: )

Сряда, 08.07.2009 г. 11:53 ч.
Профил
Детската градина rlz
Аватар

Automobile: Trabant 601s
Така , нека да обобщим ценово какво се получава.

За случаи като моя и на doofus и орлича .

Талон за предвижване до КАТ - 30 лева(ако ще се изкарва такъв)
Технотест - 90 лева
Нови номера - между 30 и 60 (тука не съм сигурен за цената)
Гражданска отговорност - 140 лева
Нов талон за колата - ?
Разходи по прехвърляне на наше име(нотариус) - ?

Да питам пак, какво става когато имаш стар талон на трабанта ама на него е името на стария собственик, но имаш договор за покупко-продажба ?
Какво правим тогава ?
Трябва ли да издирвам стария собственик ?

Аз че ще звънна някой хубав ден на КАТ е ясно, но искам да питам информативно предварително някой който вече е минал по тази процедура .

Сряда, 08.07.2009 г. 12:17 ч.
Профил
Ентусиаст
Аватар

Днес бащата е питал в КАТ за колата и от там са му казали че не е спряна от движение,сега остават данъците.
Не знам за това автоматично спиране от движение(май има разлика с бракуване) ако не си сменил номерата с нови, но може за всеки да е индивидуално.

1.Затова най-напред се отива в КАТ (от където са били старите номера,например аз съм от Пазарджик, но трабанта е със жълти стари пловдивски и затова е питано в КАТ-Пловдив) да се провери дали е спряна от движение или не е.
2.От там се процедира според ситуацията - при моята ще се провери колко пари се дължат от данъци и евентуални глоби (това ще го пиша в процес, детайли по детайли - ако сумата е до 100 лв ще се плащат, ако не ще се прави една врътка, която колегата-Kashonut ме светна [smilie=2beers] :D , но тя е за Л.С. който се интересува)

П.П. Доколкото разбрах от бащата - плащат се данъците,след това нови номера и талон, застраховка и съм ОК

Последна промяна j_totkow на Четвъртък, 16.07.2009 г. 23:36 ч., променена общо 2 пъти

Четвъртък, 16.07.2009 г. 21:32 ч.
Профил
Долен и зъл ентусиаст
Аватар

Няма смисъл да се проверява. Колата не се бракува автоматично, а се спира от движение. Не знам какъв е смисъла от спирането от движение, при условие, че данъците май пак си текът.

Четвъртък, 16.07.2009 г. 21:51 ч.
Профил
Ентусиаст
Аватар

Имаше по стария закон.Тогава нямаше данъци за спряна кола и от тогава остана разпоредбата.Другия вариант е ако се води на инвалид (както беше моята)-те пак не дължат данъци.

Понеделник, 20.07.2009 г. 18:17 ч.
Профил ICQ
Мисли си че знае всичко
Аватар

Automobile: trabant
Значи аз имам един Трабант спрян от движение със старите номера. Документите му са върнати в КАТ само документите без номерата те са на колата и си джиткам из село. Плащам само пътен данък нищо повече просто не е ли бракуван Гарантирам, че данъка си върви плащам го всяка година и това е. Дано съм бил полезен с тази информация.

Понеделник, 20.07.2009 г. 22:46 ч.
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 35 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща