Напиши нова тема Отговори на тема  [ 28 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Предимства и недостатъци на 353. 
Автор Съобщение
Кандидат-фен
Аватар

Automobile: Wartburg 353
Мнение Re: Предимства и недостатъци на 353.
Bat_Ilko написа:
.... появява се повече ''torque steer'' (някой ако знае как се превежда да ме допълни), абе евтинджос работа.

torque steer, мисля че е когато при рязко ускорение колата дърпа на една страна

Вторник, 28.04.2009 г. 16:17 ч.
Профил WWW
Вече прави дребни ремонти
Аватар

Да и освен това благодарение на 1метровата полуоска , напречно разположения двигател, не идва при теб да види как е главата ти , при евентуална катастрофа :mrgreen:
Варца има 50/50 разпределение на тежестта , защото двг тежи колкото резервната гума :D
При други коли наистина е трудно .... пък и не виждам огромния + ... освен че с каквито и гуми да караш колелета блокират изключително лесно.... Между другото това ми вдигна поне 3 левела шофьорлъка :mrgreen:

Вторник, 28.04.2009 г. 16:58 ч.
Профил
Знае всичко за двутактовите
Аватар

Automobile: Trabant
Карам трабанта с максималното, което не опира, а то на желаната от мен височина е 155.

Незнам как ти блокира....голфа е 150кг по-лек и със 175 заковава на място, нещо друго ти е било проблемно.

Вторник, 28.04.2009 г. 18:03 ч.
Профил
Бойлер
Аватар

theultimate написа:
Карам трабанта с максималното, което не опира, а то на желаната от мен височина е 155.

Незнам как ти блокира....голфа е 150кг по-лек и със 175 заковава на място, нещо друго ти е било проблемно.

Намесвам небезивестният АТОС с неговите прочути 205/60/13 toyo.

Спирачките смазват :!:

като изключиме кантара задните спират първи но все пак доста добри спирачки.

поздрави. 8)

"Правилата са задължителни за абсолютно всичко живо и не живо влизащо във форумите.. който не ги спазва, ще бъде незабавно екзекутиран.. и изтезаван до смърт + гавра с трупа му и трупа на неговото семейство и обичани хора. "

Вторник, 28.04.2009 г. 20:08 ч.
Профил
Долен и зъл ентусиаст
Аватар

Gosho написа:
Да и освен това благодарение на 1метровата полуоска , напречно разположения двигател, не идва при теб да види как е главата ти , при евентуална катастрофа :mrgreen:
Варца има 50/50 разпределение на тежестта , защото двг тежи колкото резервната гума :D
При други коли наистина е трудно .... пък и не виждам огромния + ... освен че с каквито и гуми да караш колелета блокират изключително лесно.... Между другото това ми вдигна поне 3 левела шофьорлъка :mrgreen:

Почвам от първото ти твърдение. Няма как двигателя на Вартбург да дойде при теб в случай на катастрофа. Отива надолу. Разгледай захващането и ще разбереш защо.
Двигател на Лада е 118 килограма. На Вартбург е 70.
При правилен статичен баланс на колата спирането е по-добро. Особено в завой. При лошо разпределение на тежестта предните гуми са твърде натоварени при спиране. За да не блокират гумите се използва ''Усет''. Това е нещо като ''Силата'' и не се учи, а трябва да го имаш.
На Атос колата спира бързо когато се движи на право заради голямата деформация на гумата и голямата контактна площ. За съжаление гумите му имат голямо усукване и не вярвам да дават какъвто и да е усет при спиране в завой. И тогава го казах и пак ще го повтарям - тези гуми не са за тези джанти.

Вторник, 28.04.2009 г. 22:15 ч.
Профил
Бойлер
Аватар

Бат илко в кръга на маитапа тия гуми не са за тая кола не го приемаи като заяждане... а в кръга на сериозността очаква се скоро да се направят така наречените широки джанти и гумите ще се използват малко по пълноценно надявам се... като се очаква покупка на още 2 броя за задни.

поздрави.

:)

"Правилата са задължителни за абсолютно всичко живо и не живо влизащо във форумите.. който не ги спазва, ще бъде незабавно екзекутиран.. и изтезаван до смърт + гавра с трупа му и трупа на неговото семейство и обичани хора. "

Вторник, 28.04.2009 г. 23:00 ч.
Профил
Ентусиаст
Аватар

Илко...познавам достатъчно хора,работили по социалистическите "научни институти".И съм изненадан от едно нещо....ти наистина вярваш,че когато източногерманския конструктор е седнал да чертае Вартбурга,съзнателно се е стремял да създаде кола с разпределение на масата 50/50.Това е огромна заблуда.Ако изобщо разпределението на масата е такова,то това е станало напълно случайно и никой никога не си е губил времето да установява опитно какво е разпреелението на масата.Там има план...след 5 години трябва да има нов модел на пазара,за да може пролетариата да си ходи на вилата и никой не се интересува каква му е масата.Обаче в края на първата година излиза Хонекер на трибуната и казва,че петилетката ще бъде изпълнена за три години.Така,че от петте първоначално заложени вече са ти останали само две.
Имам си у нас социалистически инжинер...даже цял мост имат построен от техния колектив.Дават им руснаците едни схеми за гредите на моста...нкакви с предварително напрегната арматура,не знам си какво.Поръката е "да се използва съветския опит".Сядат нашите,смятат...някакво отклонение там дето трябвало да се получи 3 сантиметра,се получило 7...дреме ти....Питат руснаците защо изобщо се ползва тая конструкция...тримата съветски консултанти вдигат рамене и не могат да обяснят...така го били правили германците навремето-от там са взели чертежите...(по-скоро за ги откраднали през войната още).Някъде в средата на 50-те някакъв професор написал книга,с която да обясни каква аджеба е идеята на тая конструкция и заради това е станал професор....
Ти ми обясняваш за разпределение на маси...в края на 60-те години,от когато са и шасито,и купето на варела...

Сряда, 29.04.2009 г. 01:17 ч.
Профил ICQ
Бойлер
Аватар

ШШШШ Колеги спокоино бре... или аз си въобразявам или се напичате и нахъсвате докато пишете... опита си е опит, познанията са си познания.

Чудесно и шапка ви свалям и на 2мата за нещата където знаете на дела и действия ама недеите толкова остро. Тука обсъждаме някакви неща вие се карате за СОЦ времената и за бачкатори за които се предполага че са конструирали кола държейки бутилка евтина водка в едната ръка а в другата чук и клещи.

Само си обсъждаме няма какво да се атакувате, словесно.

Още малко и все едно ще почнете както се казва да се "храните"

Малко се осъзнаите и искам признание и от 2ма ви за Вартбурга за ТОП СОЦ кола за 70-те и 80-те. :P

Писмено и устно.. дори на гласовата поща на телефона да го чувам. ::kuku-racer::

Сряда, 29.04.2009 г. 01:31 ч.
Профил
Бойлер
Аватар

АААААААА пък пропуснах да напиша, чесно казано несъм пристрастен и незнам кои от двама ви е прав дали това тегло е точно пресметнато или е просто така се случило в последствие обаче едно нещо си извлякох като отговор от тия васи писания и поеми че независимо със или без причина това си разпределение на теглото на Вартбурга е един добър плюс които може да се прибави към графата.

И още нещо което може да е интересно...

да пуснеме една нова графа ако ви допада...

Вартбург срещу нещо руско... понеже несъм лададжия и не ги разбирам вие изберете и кажете модел на руска каска която е що годе еквивалент на немското творение 353.

поздрави 8)

Сряда, 29.04.2009 г. 01:42 ч.
Профил
Ентусиаст
Аватар

Това с теглото го приемам за вярно.На юнашко доверие,ама...защо пък да не е 50/50....нищо не пречи.Забележката ми беше към "гениалноста" на конструкцията,в която не виждам нищо кой знае колко гениално...коли с независимо окачване на 4-те колела е имало далеч преди вартбурга,има ги днес и вероятно винаги ще ги има.Някакво предимство може да е шасито...макар,че не се сещам какво предимство точно дават 300 кила желязо в повече,освен това,че...като вдигнеш колата на крик,можеш да си отвориш вратата :)

Сряда, 29.04.2009 г. 02:51 ч.
Профил ICQ
Долен и зъл ентусиаст
Аватар

Това за отварянето на вратата го казвам по друга причина. Доста фирми се опитват да създадат все по-устойчиви на усукване купета. Като се качих от Вартбург на БМВ Е30, баварската кола ми се стори мека. Не като окачване и поведение, а като усуквания, които се чувстват от шофьора. А шасито си е останало от ДКВ-тата едно време. Май от там идва и гениалността. Друго предимство на тази конструкция е дълговечността - наскоро на един комшия му падна задния мост на Кадета в движение. На моята въпросна Е30-ка тия дни й се събраха задните амортисьори и само газовата бутилка ги спря да не се целунат. За ладата не ми се приказва как се къса калника там, дето е захваната кормилната кутия :shock: :shock: :shock: . Просто шасито е нещо, на което можеш да захванеш всички агрегати. Никой не го ползва, защото с пространствена рамка се постига същия ефект за много по-малко пари и с по-ниско тегло. Само че тоя материал старее и тогава е по-добре да го има в повечко. Друго предимство на шасито е че при теглене на колата има къде да я хванеш без да те е страх нещо да не се отпъне. По принцип не е важно, ама като теглиш с джип кола, затънала в дълбока кал си е от значение. Аз по-добра рибарска кола не знам.
Имам някакво доказателство, че по въпроса за разпределението на тежестта е мислено. Задните калници и задния капак на комбито познайте от какъв материал са.

Сряда, 29.04.2009 г. 22:40 ч.
Профил
Бойлер
Аватар

Santa написа:
Това с теглото го приемам за вярно.На юнашко доверие,ама...защо пък да не е 50/50....нищо не пречи.Забележката ми беше към "гениалноста" на конструкцията,в която не виждам нищо кой знае колко гениално...коли с независимо окачване на 4-те колела е имало далеч преди вартбурга,има ги днес и вероятно винаги ще ги има.Някакво предимство може да е шасито...макар,че не се сещам какво предимство точно дават 300 кила желязо в повече,освен това,че...като вдигнеш колата на крик,можеш да си отвориш вратата :)

Има 1 жигули пред нас пода в краката е толкова изгнил че куче в движение ще те Ухапе. На баща ми наи стария вартбург също беше така и един ден просто се разкъса на 2, ама разпадаики се пода падна на шасито... :lol:

Пък недаи боже при евентуален удар аз лично имам нагледно такъв челен със бялото комби за което и беше със зелена муцуна удара стигна до шасито и до там, от там насетне се мачка другата кола, въпреки че удара не беше силен варела са огъна много малко а полото в което се спрях беше на салата.

А независимото окачване си е доста добър замисъл или кражба каквото ще да е ама си е доста добро.
Както казах в по преден пост все още вартбурга които имам не само мотора ами и цялата кола е на 39000 км.
Нищо не хлоба и дрънчи по нея а за возията просто чудесно се чуствам като има неравности.
Не е бъбрекотрошачка като 70% от колите, а седалките с тия пружини се 1 съм на водно легло, те допълват стабилно иначе не лошото окачване на варела.

А от къде са го крали кописали сканирали и прочие и прочие гедереиците чесно да ти кажа дреме ми на ****
Важното е че е станало що горе сполучливо за кола на 20~30 години и сега аз надявам се и вие се наслаждавате на това.

8)

Сряда, 29.04.2009 г. 22:44 ч.
Профил
Бойлер
Аватар

Bat_Ilko написа:
.
Имам някакво доказателство, че по въпроса за разпределението на тежестта е мислено. Задните калници и задния капак на комбито познайте от какъв материал са.

Незнам как се казва това съклопласт ли е какво незнам точното наименование обаче заради изнесената с няколко сантиметра задница на комбито дето викаш капака и задната врата са от тоя лекия матерял, за уравновесяване отново 50-50 тежеста, знам ли.
предимства че е леко и не гние независимо на 4 или на 4- години... абе като на трабанта матеряла... името на матеряла Илко или Санта ще кажат че аз съм невеж и не го знам.. така де знам ама не помня :lol:

:wink:

Сряда, 29.04.2009 г. 22:49 ч.
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 28 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2