Автор |
Съобщение |
trabant maniac
IFA boss
Регистриран на: Събота, 14.06.2008 г. 23:29 ч. Мнения: 258 Местоположение: Sofia
Automobile: 601 S de luxe
|
Re: Моят Трабант
Колеги направих клипче за реставрацията на моят трабант от началото до днес.Колата е готова остава само да бодирам коша на мотора и мисля да боядисам резервоара и кутията на въздушния филтър и да сложа лампа и отпред в коша до мотора.Надявам се клипа да ви хареса. http://www.vbox7.com/play:2523afde
_________________ Trabant forefer
|
Вторник, 30.12.2008 г. 19:56 ч. |
|
|
theultimate
Знае всичко за двутактовите
Регистриран на: Вторник, 05.02.2008 г. 23:26 ч. Мнения: 2554 Местоположение: София
Automobile: Trabant
|
Много добре е станал. Боята ти сега няма нищо общо с тази преди. И тапицерията на седалките е много хубава
_________________ МВ-7. Парапети, сенници, щори, слънчеви бойлери
|
Вторник, 30.12.2008 г. 23:02 ч. |
|
|
koce
Кара Wartburg 20 години.
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 15:41 ч. Мнения: 137 Местоположение: София
|
Весели празници. Поздравления за труда станал е добре.
|
Сряда, 31.12.2008 г. 17:07 ч. |
|
|
Stefoto891
Научи се как се сипва масло
Регистриран на: Неделя, 04.05.2008 г. 23:55 ч. Мнения: 39 Местоположение: София
Automobile: Трабант 600
|
Евала колега Трабанта е станал много готин
Събота, 10.01.2009 г. 18:31 ч. |
|
|
naskoko1
Начинаещ
Регистриран на: Вторник, 27.01.2009 г. 22:55 ч. Мнения: 6 Местоположение: Плевен
|
дано и моя да стане така като си го взема и поздравления за проекта и за трабанта дано да го вид я на н якои с ъбор
|
Четвъртък, 29.01.2009 г. 19:39 ч. |
|
|
trabant maniac
IFA boss
Регистриран на: Събота, 14.06.2008 г. 23:29 ч. Мнения: 258 Местоположение: Sofia
|
Колеги отдавна не съм писал в темата и реших да споделя най-новото което съм направил по колата.След като мина зимата махнах кечетата и забелязах ръжда по пода.Въпреки че миналата година почистих пода и го намазах с боди.И реших да се справя с проблема радикално свалих бодито заедно с оригиналното покритие с телена четка закрепена към флекс.След като почистих пода до метален блясък го намазах с 2 слоя цинкова боя.След това отгоре сложих и дебел слой боди.Смятам да сложа допълнителна изолация вътре при педалите.И накрая си купих плътнище с което го покривам хем ми пази кожата и боята хем не влиза вода вътре.Остават още дребни детайли и ще е готов за събора.
|
Вторник, 14.04.2009 г. 21:56 ч. |
|
|
theultimate
Регистриран на: Вторник, 05.02.2008 г. 23:26 ч. Мнения: 2554 Местоположение: София
|
Другата изолация трябва да се лепи към пода, защото иначе ефекта е обратен - набие ли се вода между нея и пода няма излизане. Ако питаш мене си карай с кечетата, но просто оправи течовете.
|
Четвъртък, 16.04.2009 г. 14:05 ч. |
|
|
trabant maniac
IFA boss
|
Здравейте колеги. Искам да споделя с Вас голямата полза от поставянето на допълнителна изолация на Трабанта. Купих си изолация от пенополиуретан с алуминиево фолио с дебелина 5 мм 1 квадратен метър. Сложих отпред на стената на мотора и в купето на преградната стена към мотора зад педалите.Има значителна разлика - шумът намаля а също и вибрациите. Освен това сложих и балатум в багажника като стелка. Стана много добре. Поставих и 2 пищялки отпред. Звукът на музиката в купето се подобри. Само едно неприятно нещо ми се случи - откраднаха ми новото платнище на колата. Освен това ми откраднаха и изправената емблема от предния капак. В каква страна живеем - вместо трудът на човек да бъде оценен, всеки само завижда и вреди на другите. Дано по-скоро да се оправим.
|
Неделя, 19.04.2009 г. 19:18 ч. |
|
|
theultimate
|
Къде точно сложи изолацията, от към двигателя ли? Аз навсякъде сложих, само на тази стена няма и винаги съм се чудел има ли полза.
|
Неделя, 19.04.2009 г. 23:33 ч. |
|
|
trabant maniac
IFA boss
|
Здравейте колеги. Отдавна не съм писъл в темата си и искам да ви разкажа за последните неща които направих по колата. Смених кората на таблото с нова и направих нова тапицерия на задната кора. След това се заех да оправя увисналата тапицерия на тавана. Миналата година тапицера който го прави не го направи като хората и увисна. Като говорих с доста хора разбрах как да отстраня проблема. Свалихме с тапицера тавана и поставихме за шпригли стомамен нисковъглероден твърд тел 4мм. И монтирахме тавана сега е опънат както трябва. След тези неща колата беше готава за лятното пътешествие което правя всяка година с нея. Тази година маршрута беше увеличен и включваше следните градове: София-Асеновград-Златоград-Кърджали-Димитровград-Поморие-Варна-Балчик-Каварна-нос Калиакра-Добрич-Силистра-Русе-Сухиндол-Плевен-София. Потеглихме на 6 юли от София в посока Асеновград там спряхме за да разгледаме Асеновата крепост след това мислехме да посетим Бачковския манастир и Кръстова гора но заваля пороен дъжд и решихме да продължим директно към Златоград. Към Смолян дъжда спря и времето се оправи и благополучно достигнахме крайната точка за деня. В Златоград се разходихме до Етногравския комплекс и обиколихме града. На 7юли потеглихме от Златоград за Поморие. Разгледахме Перперикон и вечерта пристигнахме в Поморие. Там бяхме 4 дни като се разходихме до Несебър и Слънчев бряг. След 4 дни отпочинали продължихме за Варна където измихме колата, отбихме се до магазина на Трабант, разгледахме града и продължихме. След това минахме през Балчик и Каварна и спряхме да разгледаме нос Калиакра. След нос Калиакра продължихме към крайната си цел град Добрич. Там преспахме и на сутринта рагледахме Етнографския комплекс. А за любителите на катми /палачинки/ мога да кажа че там се намира магазина с най-огромния избор и то на чудесни цени ! И потеглихме към Силистра - там рагледахме форта Меджиди Табия а след това ходихме и до резервата Сребърна. От там потегихме за Русе откъдето минахме за кратко защото вече беше късно за много разглеждане. И продължихме към моето село Сухидол. Там бяхме 1 ден. От там минахме през Плевен - рагледахме панорамата и парка Кайлъка, които са невероятни места и ги препоръчвам на всеки. От там тръгнахме за София. За 9 дни изминахме 1780 km. без никакъв технически проблем. Това за пореден път ме убеди в качетвата на Трабанта. А удоволствието от невероятната разходка из България се допълваше от непрестанните усмивки на всеки който ни видеше, от десетките хора които ни казваха колко е хубав Трабчо и искаха да го снимат когато сме спрели , а иначе в движение по пътищата задминавайки ни страшно много хора вадеха телефони, фотоапарати и ни снимаха ..... както се случва всеки път Тази обиколка беше посветена и на бащата на Трабанта Werner Lang който тази година ни напусна.
|
Сряда, 17.07.2013 г. 20:00 ч. |
|
|
trabant maniac
IFA boss
|
Ето още снимки от обиколката.
|
Сряда, 17.07.2013 г. 20:03 ч. |
|
|
nylon
Вече прави дребни ремонти
Регистриран на: Понеделник, 26.12.2011 г. 09:00 ч. Мнения: 100 Местоположение: област Русе
|
Браво! Радвам се, че има хора като теб!
_________________ Карам двутактова кола и четиритактов мотор.
|
Сряда, 17.07.2013 г. 20:49 ч. |
|
|
kafer
Научи се как се сипва масло
Регистриран на: Петък, 17.02.2012 г. 10:02 ч. Мнения: 31 Местоположение: софия
|
Страхотно пътешествие. Браво.
|
Четвъртък, 18.07.2013 г. 11:14 ч. |
|
|
ivanski
Детската градина rlz
Регистриран на: Четвъртък, 07.02.2008 г. 11:53 ч. Мнения: 1184 Местоположение: Пловдив
Automobile: Trabant 601s
|
Така боядисан вече изглежда по съвсем различен начин. Браво за пътешествието, ти си от малкото хора тук, които си карат колите.
|
Четвъртък, 18.07.2013 г. 12:42 ч. |
|
|