Здравейте трябва ми съвет !
Автор |
Съобщение |
Stil
Начинаещ
Регистриран на: Понеделник, 30.03.2009 г. 02:34 ч. Мнения: 3 Местоположение: София
|
Здравейте трябва ми съвет !
Здравейте пичове аз съм нов във форума.Значи взех си шофьорските курсове и сега баща ми ми предлага неговата Шкода 130 а в същото време чичо ми ми дава неговият Вартбург 353 .Значи Шкодето е от Кореком -1989г с петстепенна скоростна кутия и е доста запазена баща ми постоянно си я държи в гараж на реални 52 000хил км е ,с нови гуми .А Вартбурга е -1975г ,чичо ми се е старал пазил си го е на 135 000хил км е реални ,разказа ми че го е купил от Мототехника с 2 годишен ред.И сега се чудя коя кола да взема да карам Понеже сега почнах работа и ми трябва всеки ден градско да карам от единия край на София до другия край -Аз съм от Люлин 10 до работата ми в Младост 1 и искам колата да е сревнително икономична Разбрах от чичо ми ,че Вартбурга е двутактов и се смесва масло с бензин и че не може да му се сложи газова уредба .Моля за съвет пичове ,че аз съм раздвоен Благодаря ви ! дЗ добре дошъл, но защо не напишеш и в аватара, че си от София, защото следващия пост ще бъде- откъде си. Използвай повече препинателни знаци, точки, тирета- където е необходимо. На въпроса- може да се сложи газова уредба на Вг- потърси темата.
|
Понеделник, 30.03.2009 г. 02:54 ч. |
|
|
Nasakoto
Луд с картечница
Регистриран на: Събота, 02.02.2008 г. 13:04 ч. Мнения: 455 Местоположение: Густо майна, Филибето!...
|
Re: Здравейте трябва ми съвет !
Шкода 130 ?!?
Да не би да е от ония с полегатото задно стъкло?
_________________ Hard to the core !
|
Понеделник, 30.03.2009 г. 08:29 ч. |
|
|
Bobi-Wan
Боби Диван
Регистриран на: Събота, 16.02.2008 г. 19:16 ч. Мнения: 141 Местоположение: сф
Automobile: ?
|
Поршето на бедняка.Тая кола.....си е жива легенда.В интерес на истината бих предпочел тука Шкодето,но виж ако Варела беше след 1985 няма да го мисля. За икономия,излъчване,ск. кутия,двг-Шкодата.
_________________ '80s cars forever and only http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/4152394_700b.jpg
|
Понеделник, 30.03.2009 г. 10:56 ч. |
|
|
theultimate
Знае всичко за двутактовите
Регистриран на: Вторник, 05.02.2008 г. 23:26 ч. Мнения: 2554 Местоположение: София
Automobile: Trabant
|
Ама като казвате икономия заради газовата забравяте нещо.
1. Газовата е 400-500лв нова с читав изпарител. Това не се избива бързо с ходене на работа.
2. На шкодата трябва да сложиш бутилката отпред. Това при катастрофа просто не ми се мисли....аз поне не бих опитал. Също и баскаса ще е леко странно да сложиш отпред.
Като изключим че Шкодата е 4т и можеш зимата да се грееш на място и че има части, всичко останало е предимство на Вартбурга - голямо купе, голям багажник, предно предаване, мека возия. В твоя случай бих покарал и двете коли и която ти хареса повече.
_________________ МВ-7. Парапети, сенници, щори, слънчеви бойлери
|
Понеделник, 30.03.2009 г. 11:07 ч. |
|
|
Ivaka
Regular User
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 02:12 ч. Мнения: 1090 Местоположение: Stara Zagora
Automobile: Wartburg 353S
|
Така... Вартбурга е 1975 година - това е доста старичък модел, разликата с модела от 86-та е доста голяма - като се кача да покарам някой Вартбург от този модел, моите ми се струват като Мерцедес! И това е не само мое мнение, а на всеки който кара Вартбург модел от 86-та. Шкодата, ако наистина е 130 си е уникат, това е хубав и рядък модел. Разхода и е по-нисък от на Вартбурга, а ти търсиш икономичност. От друга страна Вартбурга е много по-здрав. Също така Шкодата не издържа на ръчкане и тормоз. Вие виждали ли сте Шкода да се сепне или да врътне гуми? : Има и друго - за Вартбурзи майстори вече няма, а има специфични неща по колата, които трябва да се погледнат и коригират, от тях зависи цялостната работа на автомобила и това дали ще си доволен. Ако избирам за себе си, бих взел Вартбурга. Ти щом нямаш наблюдения върху тези коли тогава качи се, покарай и двете, виж коя ще ти допадне повече и тогава избирай. А theultimate е прав за всичко което каза, така че имай и това предвид.
|
Понеделник, 30.03.2009 г. 13:16 ч. |
|
|
Stil
Начинаещ
Регистриран на: Понеделник, 30.03.2009 г. 02:34 ч. Мнения: 3 Местоположение: София
|
Газовата уредба се слага отзад зад задните седалки ,там чехите са го предназначили като допълнителен багажник ,може и бас касата . Ето и снимки който намерих в интернет пространството,само че тези са на 120Л но 130- ката има също отзад такова пространство.Ами доста съм раздвоен и Вартбурга много ме кефи и Шкодето еми да ще помисля и ще ги пробвам Намерих и едно клипче как хората ръчкат Шкода http://www.youtube.com/watch?v=moVJp_DZ ... re=related http://www.youtube.com/watch?v=4HwRW1snxy8 http://www.youtube.com/watch?v=kN5Q1Fk3 ... re=related А Вартбурга нали е с предно значи е машина
|
Понеделник, 30.03.2009 г. 13:21 ч. |
|
|
Ivaka
Regular User
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 02:12 ч. Мнения: 1090 Местоположение: Stara Zagora
|
Тая шкода точно 10 пъти ще я изръчкаш и двигателя няма да става за нищо. Отделно че ще ти побелее косата от хроничните прегрявания на двигателя
|
Понеделник, 30.03.2009 г. 14:40 ч. |
|
|
vladeto
Научи се да сменя скоростите
Регистриран на: Петък, 22.02.2008 г. 15:21 ч. Мнения: 57 Местоположение: София
|
не забравяй и момента, че с това задно на Шкодата зимата умираш, независимо от гумите. За ръчкане- забравяш също, за комфорт- почти еднакви са (като изкл. парното). Имам приятел с такава и просто имам наблюдения...Пък и на баса му трябва въздух, за да работи качествено т.е. не му е там мястото. За газова- става това пространство, но малка...все пак и акумулатора е там!
_________________ I work for MONEY,
if you want loyalty...
get a DOG!
|
Понеделник, 30.03.2009 г. 14:52 ч. |
|
|
Bat_Ilko
Долен и зъл ентусиаст
Регистриран на: Събота, 16.02.2008 г. 14:26 ч. Мнения: 227 Местоположение: Стара Загора
|
Ако ще караш градско в София шкодата е твоята кола. Просто Вартбург от 75-та с еднокамерния карбуратор има уникален градски разход в задръстванията (разбирай уникално висок). Зимата лично аз предпочитам задно предаване, а това, че шкодата не може да драпа през зимата е една от най-големите глупости, които съм чувал последните 3-4 дни. Минава където си иска, стига да има читави гуми. Ако се кара основно извънградско всякакъв Вартбург е по-добре от 120-ката, ама просто не му е комфортно на двутактовия мотор в задръстванията. Така или иначе скоро ще ви пуснат метро. Най-добрия съвет е да се качиш и на двете коли и да ги покараш. Която ти хареса нея вземаш. Като съм купувал кола, която по-малко ми харесва, но е по-рентабилна за моите условия на експлоатация винаги съм съжалявал после.
_________________ http://www.vbox7.com/play:b720d575
|
Понеделник, 30.03.2009 г. 18:56 ч. |
|
|
Nasakoto
Луд с картечница
Регистриран на: Събота, 02.02.2008 г. 13:04 ч. Мнения: 455 Местоположение: Густо майна, Филибето!...
|
Ивак, може много да се уважаваме, ама колко време си карал Шкода? Със Шкода 105 - гонят ме със 130 км/ч, и не могат да ме стигнат - аз се отдалечавам. За времето, което ми беше в ръчичките, шкодилака видя бая зор, и нито веднъж не е прегрял. Stil , на въпроса "коя от двете ?!?" - послушай бат ти Илко. И за двете коли частите ще стават все по-проблемни, така че като ще се вътриш - поне да ти е кеф на душата.
_________________ Hard to the core !
|
Понеделник, 30.03.2009 г. 19:40 ч. |
|
|
Ivaka
Regular User
|
Преди време в дир-а за кратко се появи един фен, който имаше Вартбург 1.3. Tа той си е взимал 1.3то чисто ново от мототехника, да ама понеже колата официално била на баща му(или дядо му, не помня точно) решил да си вземе шкода 120л. По думите му - огромна грешка е направил. Само за 5000 км каране, по начина по който е карал Вартбурга е докарал Шкодата до основен ремонт. Не става дума за мундарлък, а за по спортно каране. Изръсил се пари за основен и след това продал шкодата и пак си взел ханса. Имам и други познати от които съм чувал подобни неща. Така че това си е моята гледна точка.
|
Понеделник, 30.03.2009 г. 22:43 ч. |
|
|
Teo
Ентусиаст
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 01:35 ч. Мнения: 643 Местоположение: Варна
|
Ако главната цел е икономия, мисля че и 2-те коли не отговарят на изискванията.
_________________ Прави к'вот трябва, пък да става к'вот ще!
|
Вторник, 31.03.2009 г. 00:41 ч. |
|
|
Stil
Начинаещ
|
Да благодаря ви
|
Вторник, 31.03.2009 г. 16:00 ч. |
|
|