Автор |
Съобщение |
Nasakoto
Луд с картечница
Регистриран на: Събота, 02.02.2008 г. 13:04 ч. Мнения: 455 Местоположение: Густо майна, Филибето!...
|
Debica е твойта гума, бро. 3000 км на Шкодата и 6000 на Варгата (с пилежи на почти всеки светофар през лятото), и все още има достоен грайфер. Колко дупки са отнесли тези гуми - само те си знаят. Сцеплението на сняг е добро (гумите са всесезонни), и струват 60-70 лева бройката (по спомен, може и да са се вдигнали). Аз ако ще обувам Варгата, ще е именно с Дебики. Щото съм доволен.
Един познат сложи летни гуми на тежка кола (BMW 518), и каза че друга марка гуми няма да си купи повече. Така че това със слабите бордове явно е било единична бройка или партида.
Ето ви и гумата. Това е старият модел. Именно той е на колата.
А ето го и новият:
Маловажна подробност. Фирмата е полска, не е чешка. Не че има значение де, щом правят хубави неща. ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
|
Вторник, 26.02.2008 г. 13:07 ч. |
|
![](./styles/hestia_blue/theme/images/spacer.gif) |
tehribo
Начинаещ
|
момчета за 50-60лв едната гума ли говорим ![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif) ?
|
Вторник, 04.03.2008 г. 01:04 ч. |
|
kocta
Мисли си че знае всичко
Регистриран на: Събота, 02.02.2008 г. 13:02 ч. Мнения: 230 Местоположение: Sofia - Bulgaria
|
еми за нови да ...
Вторник, 04.03.2008 г. 01:41 ч. |
|
theultimate
Знае всичко за двутактовите
Регистриран на: Вторник, 05.02.2008 г. 23:26 ч. Мнения: 2554 Местоположение: София
Automobile: Trabant
|
Толова. А интересното е, че като инвестиция излизат по-евтино. Като си вземеш за 20лв една уж запазена от моргата, дето половината грайфер го няма...има половината живот на новата, само дето се е поспекла вече и няма същите качества. За лятото всичко зависи от стила на каране. Ако се кара а сухо може със всевъжможни галоши, но на мокро трябва да се кара изключително внимателно ако не са хубави гумите иначе е все едно караш с дръпната ръчна ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) Но за зимата ако не искаш да си камикадзе трябва задължително нови или много запазени зимни гуми.
|
Вторник, 04.03.2008 г. 09:09 ч. |
|
tehribo
Начинаещ
|
мене ако ме видите с кви гуми карах тая зима, ще ме изритате от форума и ще ми теглите майните
Ама кво да направя не ми се дават пари за гуми и тва е.
Днес гледах, че задните са що-годе добре, но предните, особено предната дясна са гладки(буквално!).
Дайте съвет , моля откъде да измисля 2 предни гуми ?
|
Вторник, 04.03.2008 г. 23:29 ч. |
|
theultimate
Регистриран на: Вторник, 05.02.2008 г. 23:26 ч. Мнения: 2554 Местоположение: София
|
Тая работа с измислянето и намирането ставаше едно време при комунизма. Сега всичко се купува ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) Между 10 и 20лв на гума има по моргите, като при повече търсене и добър късмет може да се попадне на доста запазени.
|
Вторник, 04.03.2008 г. 23:34 ч. |
|
mOm
Научи се как се сипва масло
Регистриран на: Неделя, 10.02.2008 г. 16:17 ч. Мнения: 36 Местоположение: Сливен
|
Да, стига да имаш връзки за да ти ги отделят. Пичове не се занимавайте с такива гуми (говорим за гуми) а не боя, вежди и пр. Ако карате с такива стари гуми, гуми на които им е минал нормалния живот, но според нас не, овелчавват риска от ........ Това не е работа да караш с подметки, та гумите са 50% от колата. Вие решавате
|
Сряда, 05.03.2008 г. 09:04 ч. |
|
Teo
Ентусиаст
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 01:35 ч. Мнения: 643 Местоположение: Варна
|
Кат не ти се дават пари за гуми няма да караш ![Evil or Very Mad :evil:](./images/smilies/icon_evil.gif) Ей това вземи направи ![Exclamation :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif) Ще отрепеш някои пешеходец, понеже не ти се дават пари за гуми ![Evil or Very Mad :evil:](./images/smilies/icon_evil.gif) Не ми пука, че ти ще се претрепеш - сам си си виновен, но да не завлечеш и някой друг покраий теб...
После що ставали катастрофи, как можело да се кара с неизправни коли и държавата била виновна с лошите пътища... ![Evil or Very Mad :evil:](./images/smilies/icon_evil.gif)
_________________ Прави к'вот трябва, пък да става к'вот ще!
|
Сряда, 05.03.2008 г. 15:05 ч. |
|
theultimate
|
За съжаление и аз тръгнах от грешния път, че качеството на колата започва от външния вид и силата на музиката, а не от двигател, окачване, спирачки гуми и др. В крайна сметка като попаднах в няколко полуарарийни ситуации заради икономии в техническата част, ми дойде акъла в главата и започнах да инвестирам именно там. И по-интересното е че там частите за трабанта са най-евтини - една боя излиза по-скъпо отколкото ремонт на окачване, спирачки и кормилна уредба. Но човек рядко се учи от опита на другите и трябва сам да си изпати от глупостите за да се усети. Аз за мен си реших проблема - 2 комплекта нови гуми - 4 летни и 4 зимни. Всичко излезе към 500лв, но сега поне знам какво карам, а не да се чудя ще взема ли тоя завой или няма да го взема.
|
Сряда, 05.03.2008 г. 15:39 ч. |
|
tehribo
Начинаещ
|
добре съгласих се, ще се дават пари за гуми.
И все пак комплекта струва почти колкото един трабант
|
Сряда, 05.03.2008 г. 19:00 ч. |
|
Nasakoto
Луд с картечница
Регистриран на: Събота, 02.02.2008 г. 13:04 ч. Мнения: 455 Местоположение: Густо майна, Филибето!...
|
А живота си на колко го оценяваш?
Май е много по-скъп и ценен от комплект гуми (колкото и скъпи да са те)...
|
Сряда, 05.03.2008 г. 19:18 ч. |
|
theultimate
|
Колко струва един трабант? Защото дори за кабриото дето не прилича на кола съм дал поне 200лв, а за жълтия същото ама с още една нула. Спрете да сравнявате трабант/вартбург по стойност с някой, дето става само да вършиш селскостопанска работа и да се придвижваш между селата при това с огромен риск за собствения и живота на другите. Защото трабанта може и да се купува за 100лв, но за да го направиш КОЛА, напълно легална и доколкото се може адекватна на пътната обстановка, трябват поне 600-700лв и то ако си го правиш сам и при наличие на евтини части.
|
Сряда, 05.03.2008 г. 20:42 ч. |
|
филип3
Пърпоранчо
Регистриран на: Петък, 29.02.2008 г. 19:18 ч. Мнения: 430 Местоположение: гр. София
Automobile: Върви пеша
|
Препоръчват ми Дебика,Барум и Корморан. Иначе Лассата - летни не са лоши след 1000км-сега държат много добре и не свирят.Траял-а забрави - тежки са, въпреки че изкараха 5 години. Цените са до 65лв бройката. Помпя ги на 2.0 атм. Карам само с 145/R80/13. Сега съм на 2 комплекта Ласса: летни - 4 бр. и зимни - 4 бр.
_________________ www.lozenetz-hospital.bg/static.php?content_id=51 www.pathologie.de/startseite/ www.esp-pathology.org/home www.bpa-pathology.com www.bgpathology.org/ www.patolog.ru/ www.ascp.org/content publications.iarc.fr/ Трабантозавър
Последна промяна филип3 на Петък, 14.11.2008 г. 22:51 ч., променена общо 1 път
|
Събота, 29.03.2008 г. 04:20 ч. |
|
mimoz@
Регистриран на: Неделя, 10.02.2008 г. 18:31 ч. Мнения: 31 Местоположение: Русе
|
Досега карах с 145/80/13 но ми попаднаха 135/80/13 Как ще се отрази на Траби и съответно на разхода на гориво
_________________ Жената зад волана е като звездата в небето Ти нея я виждаш-тя тебе не
|
Събота, 14.06.2008 г. 18:05 ч. |
|
gron
Регистриран на: Неделя, 10.02.2008 г. 20:24 ч. Мнения: 45 Местоположение: в софия къде другаде
|
135/80/13 стават но за задни. отпред качват разхода. справка по сайтове за гуми има калкулатор как се променя отчитането на км но от порядъка на 5 % повече -> толкова бензин повече
_________________ има ли смисъл като нема значение
|
Събота, 14.06.2008 г. 18:15 ч. |
|
|