Напиши нова тема Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Махане на оригиналното боди? 
Автор Съобщение
Ентусиаст
Аватар

Мнение Махане на оригиналното боди?
Дайте съвет как да махна оригиналното боди, което е на пода. Става въпрос за онова, което седи леко като гума. До тук съм пробвал 2 варианта, но и 2-та не ми харесват особено - единия е с телена четка и ъглошлайф а втория с отверка, с която го "лупя" (като след това отново мина с ъглошлайфа, за да падне всичко до метал).
Други идей? :roll:

Сряда, 15.10.2008 г. 18:56 ч.
Профил ICQ
Знае всичко за двутактовите
Аватар

Automobile: Trabant
Мнение 
За кое точно питаш? Отвътре на пода има нещо като болкит само на свръзките между елементите. Аз на кабриото го махнах с голяма отверка и шпакла. Има по-съвременни материали, а и при мен и на двата трабанта се е напукало. Отдолу вече целия под е мазан с нещо. Питай Сисо - той доколкото знам го изчегърта всичкото в домашни условия.

Сряда, 15.10.2008 г. 19:02 ч.
Профил
Скрита лимонка
Аватар

Automobile: 601L88,601K89,601K90
Мнение 
На моя отвътре оригинално цялото дъно имаше нещо като "BODY" . :wink:

С телената четка нестава,като се върти главата на бормашината гуменото покритие се нагрява и почва да се точи на конци.Затова вземи от някъде пистолет за горещ въздух и шпакла,нагряваш и сваляш. :wink:

Сряда, 15.10.2008 г. 19:24 ч.
Профил
Ентусиаст
Аватар

Мнение 
Mario s TT-to написа:

С телената четка нестава,като се върти главата на бормашината гуменото покритие се нагрява и почва да се точи на конци.Затова вземи от някъде пистолет за горещ въздух и шпакла,нагряваш и сваляш. :wink:

Това че става на конци го разбрах вече по трудния начин :x :( Колко долу-горе струва един пистолет за горещ въздух? Не познавам никой, който да има такава джаджа... :(

Сряда, 15.10.2008 г. 19:26 ч.
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Че ако оригинално е мазано с боди защо го махате? Моето просто беше уникално напукано.

Сряда, 15.10.2008 г. 19:27 ч.
Профил
Ентусиаст
Аватар

Мнение 
Моето е напукано на места...а там където не е напукано и изглежда здраво (дори в началото си мислех да не го пипам там вобще), отдолу има петна ръжда (ама точно като на Далматинец) между бодито и метала и се вижда чак когато започна да го махам... :evil:

Сряда, 15.10.2008 г. 19:29 ч.
Профил ICQ
Скрита лимонка
Аватар

Automobile: 601L88,601K89,601K90
Мнение 
Teo написа:
Mario s TT-to написа:

Това че става на конци го разбрах вече по трудния начин :x :( Колко долу-горе струва един пистолет за горещ въздух? Не познавам никой, който да има такава джаджа... :(

Споко и аз го разбрах по трудния начин :lol: .А цените на пистолетите за горещ въздух варират като на всички останали стоки - има пистолети и по 20-30 лв има и над 100 лв. :wink:

theultimate написа:
Че ако оригинално е мазано с боди защо го махате? Моето просто беше уникално напукано.

На моито се бяха появили петна(кафяви) от конденза. :wink:

Сряда, 15.10.2008 г. 19:32 ч.
Профил
Зайо - байо
Аватар

Мнение 
Абе пишлеме аз казах ли ти да не си играеш чак толкова ???? Ти луд ли си да си играеш чак до метал да го махаш.. махаш ръждата и ако не искаш да се появява.. с масълцето в дупките през 1-2 години а всяка пролет кичетата да съхнат и да се преглежда ако има ръждичка само на местата където е с боди.. Ей дебела глава си...

Сряда, 15.10.2008 г. 21:30 ч.
Профил ICQ
Ентусиаст
Аватар

Мнение 
Ела да видиш...целия под е на петна ръжа като петниста хиена... :evil: :evil: :evil:
Махам до метал, грунд, боди и заспива... [smilie=sunny] Е като стигна до мазане пак ще има писане из форума де :lol:
Да не отварям нова тема - на места, където е имало пОООвечекООО ръжда метала не е равен, а е на язвички, които вътре са ръждиви, а четката не ги лови...тях какво да ги правя? Само не ми казвайте ръждопреобразовател, защото последния път когато намазах пода с такава работа (бях обработил "легена" под седялките) както всичко беше до метал и лъщеше взе че побеля и когато махнах "бялото" отдолу пак се показа ръжда :evil:

Сряда, 15.10.2008 г. 23:32 ч.
Профил ICQ
Зайо - байо
Аватар

Мнение 
И ще видиш как след една година на местата където си слагал ти боди има 10х ръжда от това заради което си махнал отигиналното боди :lol:

Четвъртък, 16.10.2008 г. 01:23 ч.
Профил ICQ
Кандидат-фен
Аватар

Automobile: Wartburg 353
Мнение 
Teo написа:
Ела да видиш...целия под е на петна ръжа като петниста хиена... :evil: :evil: :evil:
Махам до метал, грунд, боди и заспива... [smilie=sunny] Е като стигна до мазане пак ще има писане из форума де :lol:
Да не отварям нова тема - на места, където е имало пОООвечекООО ръжда метала не е равен, а е на язвички, които вътре са ръждиви, а четката не ги лови...тях какво да ги правя? Само не ми казвайте ръждопреобразовател, защото последния път когато намазах пода с такава работа (бях обработил "легена" под седялките) както всичко беше до метал и лъщеше взе че побеля и когато махнах "бялото" отдолу пак се показа ръжда :evil:

Може би просто преобразувателя не е бил качествен. Аз когато правих пода на единия Вартбург ползвах преобразувател и нямах проблеми. Още не е избило ръжда никъде. Спомням си че на етикета пишеше да не се нанася с четка. Може ти да не си го нанасял както трябва.

Четвъртък, 16.10.2008 г. 09:13 ч.
Профил WWW
Ентусиаст
Аватар

Мнение 
Точно с четка го нанасях :shock: Е с какво да го нанасям? Имам още една тубичка :roll:

Четвъртък, 16.10.2008 г. 11:49 ч.
Профил ICQ
Детската градина rlz
Аватар

Automobile: Trabant 601s
Мнение 
Аз го махах с макетен нож.Иначе има еди такива телени за ъглошлайф , които са страшно здрави и струват 3 лева.Взех си такова онзи ден .Ще постна снимка като го снимам.

С пистолет за горещ въздух става.
На пода вътре няма боди има само някаква боя.Болкита аз го махнах .
Отдолу е тогавашното боди .На пода от външна страна . [smilie=drunk]

трябва да има и някакви химикали, дето да махат тия покрития .

Четвъртък, 16.10.2008 г. 12:56 ч.
Профил
Аватар

Мнение 
Другия вариант е като мене. Пода ми като цяло не е мръднал. Оригиналната боя си седи гладка без напуквания. Просто намазах отгоре боди за да няма влагата пряк контакт с метала. И 1 година си върши работа....

Четвъртък, 16.10.2008 г. 14:15 ч.
Профил
Ентусиаст
Аватар

Мнение 
siso написа:
Аз го махах с макетен нож.Иначе има еди такива телени за ъглошлайф , които са страшно здрави и струват 3 лева.Взех си такова онзи ден .Ще постна снимка като го снимам.

С пистолет за горещ въздух става.
На пода вътре няма боди има само някаква боя.Болкита аз го махнах .
Отдолу е тогавашното боди .На пода от външна страна . [smilie=drunk]

трябва да има и някакви химикали, дето да махат тия покрития .

За такава четка ли говориш?
http://gal.impulse.bg/galleries/socialbg/a4/48/601bd1b4_0510008396616_00_600.jpg
Не се смейте, просто се бях развихрил :oops:
А на пода вътре аз имам боди и под него някаква боя. Всички с лимузини като им кажа и се учудват...да не би само комбито да е "омазвано" отвътре? :roll:

Четвъртък, 16.10.2008 г. 19:09 ч.
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща