Автор |
Съобщение |
racrac
Блокира си коляновия вал
Регистриран на: Неделя, 06.04.2008 г. 01:25 ч. Мнения: 95 Местоположение: Панагюрище
|
Що да го правя Трабаня?
Дойде и този момент. Най яростния противник на Трабльо в нашето семейство – съпругата ми, не издържа и купи едно Рено. Сега, в името на мирното семейно съществуване Трабльо бе преместен в другия двор, в очакване на съдбата си. Възможни са три варианта:
1. Трабльо остава консервиран (така изглежда - http://www.snimka.bg/album.php?album_id ... id=6503189) за около година, докато жената се научи да кара Реното и почнем да спорим на кой му трябва повече кола. Плюсове - Трабльо си остава за мен. Минуси – след една година престой на открито, ще трябва да му правя част от ремонтите отново.
2. Трабльо да бъде продаден. Плюсове – те са за Трабльо, който ще продължи да съществува. Минуси – тъжно е, обичам си го.
3. Трабльо отива на моргата. Плюсове – бракувам го, връщам документите в КАТ и не ме боли глава. Минуси – не искам да го бракувам, а и в него са поставени нови части. Така, че ще трябва да го разглобявам, да сортирам годно - негодно и много загубено време.
Като прочетох горе написаното, май е най-добре да отида в раздел „Продава”. Вие как бихте постъпили?
Последна промяна racrac на Сряда, 13.08.2008 г. 01:17 ч., променена общо 1 път
|
Сряда, 13.08.2008 г. 00:45 ч. |
|
|
Santa
Ентусиаст
|
Re: Що да го правя Трабаня?
| | | | racrac написа: ...съпругата ми, не издържа и купи едно Рено. Избрал си си умна жена,учи се от нея!1. Трабльо остава консервиран (така изглежда - http://www.snimka.bg/album.php?album_id ... id=6503189) за около година, докато жената се научи да кара Реното и почнем да спорим на кой му трябва повече кола. Плюсове - Тоя вариант няма такива...след една година в тревата ще имаш останки от ...нещо...2. Трабльо да бъде продаден. Плюсове – те са Трабльо, който ще продължи да съществува. УтЕпа ме с тоя плюс просто... Минуси – тъжно е, обичам си го. Това поне се преодолява лесно3. Трабльо отива на моргата. Плюсове – бракувам го, връщам документите в КАТ и не ме боли глава. Първият истински плюс до тук Минуси – не искам да го бракувам, а и в него са поставени нови части. Мммда...ако са унгарски,са много ценни Така, че ще трябва да го разглобявам, да сортирам годно - негодно и много загубено време. Повече от колкото дори можеш да си представишКато прочетох горе написаното, май е най-добре да отида в раздел „Продава”. Вие как бихте постъпили? Точно така бих постъпил...и ако някой ме отърве,ще черпя бира | | | | |
_________________ Libenter homines id, quod volunt, credunt
|
Сряда, 13.08.2008 г. 01:01 ч. |
|
|
theultimate
Знае всичко за двутактовите
Регистриран на: Вторник, 05.02.2008 г. 23:26 ч. Мнения: 2554 Местоположение: София
Automobile: Trabant
|
Колата е едно от нещата, които не бих делил с НИКОЙ. Ако трябва да имам някакъв пълен таралясник, по-добре от мерцедес, на който не мога да разчитам.
|
Сряда, 13.08.2008 г. 09:42 ч. |
|
|
орлича
Кандидат-фен
Регистриран на: Петък, 15.02.2008 г. 22:12 ч. Мнения: 305 Местоположение: София
Automobile: 601K S de luxe
|
Бих те посъветвал да го оставиш засега "консервиран", тъй като Трабанта е идеална втора кола за семейството. Освен това колата ти изглежда много добре за годините си и ще е жалко да я дадеш за стотина лева при положение, че е в добро състояние.
Относно това дали ще му стане нещо ако стои година-две: НИЩО!
Абстрахирайки се от редовните непремерени приказки и "съвети" на някои потребители, които "карат от дълги години активно" Трабант или Вартбург ще се убедиш че и след 5 години стоене няма да има съществени проблеми.
Дотук имам предвид консервация, а не зарязване в двора.
|
Сряда, 13.08.2008 г. 12:36 ч. |
|
|
theultimate
Регистриран на: Вторник, 05.02.2008 г. 23:26 ч. Мнения: 2554 Местоположение: София
|
Относно седенето. Трабанта на село откакто взех книжка се кара веднъж на няколко месеца. Имах проблем докато наливах приста че в началото давеше яко, заради утаяването на дъното на резервоара. Иначе се качвам, паля и тръгвам. Най-много да ти е умрял акумулатора, което мисля че не е особен проблем. Това е при положение че изправна кола се остави. Ако някой строшеняк бъде оставен много време след сериозни повреди, тогава вече става кофти...
|
Сряда, 13.08.2008 г. 13:43 ч. |
|
|
Gosho
Вече прави дребни ремонти
Регистриран на: Неделя, 10.02.2008 г. 21:27 ч. Мнения: 134 Местоположение: Русе
|
Абе ако има къде да си държиш паметниците, дръж си го ... ама ако ще го зарязваш на общинска земя - по добре го остави да се прероди в кутийки за парфюми
Сряда, 13.08.2008 г. 15:35 ч. |
|
|
Teo
Ентусиаст
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 01:35 ч. Мнения: 643 Местоположение: Варна
|
Ела да видиш моя и пак кажи нищо...за 5-6 години седя и сега имам работа за 100 години Не че преди беше перфектен, но...
_________________ Прави к'вот трябва, пък да става к'вот ще!
|
Сряда, 13.08.2008 г. 16:42 ч. |
|
|
Mom4eto 601 s
Начинаещ
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 02:01 ч. Мнения: 8 Местоположение: София, Младост 2
|
Не че преди да заседи 5 - 6 години си го консервирал.....
|
Сряда, 13.08.2008 г. 17:34 ч. |
|
|
racrac
Блокира си коляновия вал
Регистриран на: Неделя, 06.04.2008 г. 01:25 ч. Мнения: 95 Местоположение: Панагюрище
|
Какво се прави за да се "консервира"? Вдигане на трупчета, сипване на масло в цилиндрите, брезентово платнище (той си има собствено)?
Като гледам наплива от кандидат-собственици, май ще кансервирам . Лошото е, че нямам навес.
|
Сряда, 13.08.2008 г. 17:52 ч. |
|
|
Santa
Ентусиаст
|
Тия дни мога да пусна една тема за консервирането...сега ме мързи.Ако работиш по 3-4 часа на ден по него,след 3 дена ще е консервиран така,че да изкара още 10 години.Набави си амбалажна хартия и евтина грес.В големи количества-ще трябва.
|
Сряда, 13.08.2008 г. 19:49 ч. |
|
|
ivanski
Детската градина rlz
Регистриран на: Четвъртък, 07.02.2008 г. 11:53 ч. Мнения: 1184 Местоположение: Пловдив
Automobile: Trabant 601s
|
racrac
В дебелата книга пише всичко.
Аз бих изпразнил резервоара,вдигам на трупчета и една хубава покривалка за кола,през която да не минава вода .И под колата да не стават локви !
Няма смисъл да хвърляш колата за стотина лева .Всичко става .
А може и да го покриваш с покривало и да го изкарваш веднъж в седмицата или в месеца да се поразтъпче .
|
Петък, 15.08.2008 г. 10:00 ч. |
|
|
theultimate
|
Добре бе хора какви са тия глупости за консвервацията. Толкова ли не можеш събота и неделя да ходиш до магазина с трабанта примерно?
|
Петък, 15.08.2008 г. 10:29 ч. |
|
|
fraxinus
Кандидат-фен
Регистриран на: Неделя, 10.02.2008 г. 20:43 ч. Мнения: 455 Местоположение: с.Кирилово
Automobile: Trabant 601
|
Ами консервацията ако я правиш наистина е трудоемка процедура от която няма смисъл ако не става дума за някоя забележителна кола. Едно време се консервираха колите когато се чакаше 15г за кола и се правеше сметка тази кола да изкара поне 2 поколения шофьори напр. когато собственика заминеше за Коми с години да знае че москвича му намазан отвсякаде ще го чака в гаража...
трабанта го припалвай чат пат ако ходиш за риба/лов го ползвай мъкни картофи въобще за такива работи за които колите не стават.
_________________ Къни и фърга http://vbox7.com/play:b253bfd8
|
Петък, 15.08.2008 г. 23:35 ч. |
|
|
Santa
Ентусиаст
|
Риба и багаж са основни неща за всяка кола.Практиката обаче казва друго.Ще го припалва 4-5 месеца.Зимата обаче няма да му се занимава,ще го зареже на двора.Акумулатора ще падне,при топенето на снега гумите ще започнат да се вкопават в земята.Един ден ще установи,че няма да може да го запали-заради кякой корозирал кабел,изветрял бензин или нещо друго.
И е до там тоя траб.Ще си остане на двора.След още година няма да има друг изход,освен да викне скрабаджиите-жена му ще започне да мръхти да разкара кочината от двора,на него ще му е тясно вече да ползват двамата една и съща кола,трупат се данъци,унгарските части съвсем ще свършат.
Така,че...както и да го въртим,по-добре да вземе за него 300 лева сега,когато още става за нещо и струва толкова.
Малко пари са винаги по-добри от никакви,особено ако ги вземеш веднага.Трабантутника не е недвижима собственост,за да му се качва цената.Парче желязо е с малко дуропласт.И цената му може да върви само и единствено надолу.
|
Събота, 16.08.2008 г. 08:13 ч. |
|
|
theultimate
|
Точно зимата трабанта е идеален за фън да се пързаляш с него
|
Събота, 16.08.2008 г. 14:34 ч. |
|
|