Автор |
Съобщение |
deso
Вече прави дребни ремонти
Регистриран на: Вторник, 27.05.2008 г. 10:39 ч. Мнения: 178 Местоположение: Шумен
Automobile: Wartburg 353W 1984
|
Re: Варгата от Шумен
Реших да се позанимая с уплътнението на задното стъкло.По него има избили лишеи,мазалки със силикон и пукнатини като паяжина от слънцето.С шкурка зачистих отгоре и мазнах със спирачна течност.Така няколко пъти.Изкара се долния слой и сега има по приятен вид.Плитките напуквания изчезват,но не всички като цяло.Гумата е мека и само външния вид ме дразнеше.Течноста изчиства след шкурката и омазнява.Със суха кърпа обърсвам като свърша и всичко придобива нов блясък.Този метод го открих преди време като боядисваха моя кола.Боята по гумените детайли и уплътнението се махна със спирачна течност и дори премахна изгорелия слой най-отгоре.Не стават като от завода,но поне различно от грозни. Очаквам да бъда заклеймен от форумните гурута
_________________ Мир, двутактово масло и мнооогооо пушек Strictly Old School
|
Петък, 06.06.2014 г. 21:03 ч. |
|
|
K.I.P.
Мисли си че знае всичко
Регистриран на: Понеделник, 16.08.2010 г. 17:23 ч. Мнения: 242 Местоположение: София
Automobile: Trabant 601S
|
Е не знам колко й е добре на гумата от спирачната течност , но щом работи - супер. Лично аз ти препоръчвам да ги мажеш с глицерин , така и пише в книжката , а и наистина има ефект.
_________________ Защо точно два такта? - Защото един не е достатчен , а четири са прекалено много!
|
Вторник, 10.06.2014 г. 21:04 ч. |
|
|
Zizi
Некадърник
|
мажи на всякъде със спирачна течност, но после да не питаш защо ти пада боята или ти се " надува " уплътнението. Сигурно има някакъв ефект, но ще има и "скрит" ефект т.е. последействие. Вземи една опаковка със спирачна течности и прочети от попадане върху какво трябва да пазиш. Иронията ти за случая е твърде неподходяща, но ти си знаеш " гурутата" са едни изкуфели дъртаци с които е безсмислено да спориш- те нищо не разбират, само се правят на важни. Пожелавам ти успех в "начинанието" и в скоро време да посетиш раздел Купува с подходяща обява, а и някои познат бояджия.
|
Вторник, 10.06.2014 г. 23:11 ч. |
|
|
deso
Регистриран на: Вторник, 27.05.2008 г. 10:39 ч. Мнения: 178 Местоположение: Шумен
|
Уплътнението беше намазано обилно със силикон,както и стъклото.Търкане с финна шкурка и бърсане с парцал,напоен частично с течността - това правих. Боята е некадърно положена,а цвета е отвратителен,та не е голяма болка ако се обърка нещо.Силикона го няма вече,както и плесента.Външния вид е по-приятен,но ново никога няма да стане.Каучука е доста мек и не ми се сменяше цяло уплътнене,само защото не изглежда красиво.
|
Сряда, 11.06.2014 г. 07:29 ч. |
|
|
Zizi
Некадърник
|
Десо познаваме се и е излишно да казвам, че не се заяждам- просто с тази спирачна течност най- вероятно е да си отвориш само проблеми, затова е иронията ми.
|
Сряда, 11.06.2014 г. 10:58 ч. |
|
|
deso
|
Разбирам.Но въпреки всичко следите от течността са измити и не вярвам да се появят язви.Слънцето,лугата и времето като цяло състаряват основно.Глицерина е нещо непознато за мен,а дали щеше да ми свърши той работа
|
Сряда, 11.06.2014 г. 11:25 ч. |
|
|
Zizi
Некадърник
|
глицерина е "омекотител"- смазва ръцете, гумата на уплътненията- да го наречем UV филтър. Продава се по аптеките и струва стотинки, но пази гумените съединения особено през зимата от залепване към метала и съответното разкъсване при отваряне на вратата. Естествено, че се отмива и трябва периодично да се подновява.
|
Сряда, 11.06.2014 г. 23:50 ч. |
|
|
Wartburgman
Кара стар Wartburg
Регистриран на: Петък, 26.12.2008 г. 18:00 ч. Мнения: 293 Местоположение: Пловдив
Automobile: Wartburg-353
|
Подкрепям Зизи ,зимата си мажа уплътненията с глицерин и върши чудесна работа.
|
Четвъртък, 12.06.2014 г. 19:05 ч. |
|
|