Автор |
Съобщение |
paskov
Кандидат-фен
Регистриран на: Понеделник, 10.10.2011 г. 10:40 ч. Мнения: 372 Местоположение: Варна, България
Automobile: Seat Ibiza SC, Trabs
|
Обезшумяване Трабант
Здравейте, намислил съм си да обезшумя Траби лека полека. Понеже сега правя вратите първо тях. Материала който смятам да използвам е микропореста гума. Смятам да я лепна от вътре на дуропласта. http://www.micromaxtrade.com/prod.php?l ... 8&subcat=4Събирам идей и препоръки за други методи за обезшумяване
_________________ Vladimir Paskov's Blog Trabant
VMSoft Android apps by VMSoft
Dream on Dream on Dream on Dream until your dreams come true
|
Вторник, 22.04.2014 г. 11:42 ч. |
|
|
ivanski
Детската градина rlz
Регистриран на: Четвъртък, 07.02.2008 г. 11:53 ч. Мнения: 1184 Местоположение: Пловдив
Automobile: Trabant 601s
|
Re: Обезшумяване Трабант
Това е ненужно, което смяташ да правиш в дуропласта да лепиш излоация. Вече го пробвах.
Основното шумоизолирането на Трабанта, ако искаш да си направиш както хората нещат става като залепиш шумоизолационна маса ( името го забравих но представлява едно нещо, което се залепва с пистолет за горещ въздух и към теб има алуминиево фолио ) по цялата ламарина, която ти гледа към двигателя ОТВЪТРЕ в купето. Това става след като свалиш таблото и всичко зад него, включително ел. системата. Направи само това и ще почувстваш огромна разлика.
Но преди всичко това задължително трябва да си спрял всички течове.
|
Вторник, 22.04.2014 г. 13:03 ч. |
|
|
air123
Вече прави дребни ремонти
Регистриран на: Четвъртък, 15.11.2012 г. 14:02 ч. Мнения: 121 Местоположение: Варна
Automobile: рено,трабант
|
Може ли малко подробности за материала който си ползвал. На битумна основа ли да е? Какви са размерите , на листи ли е, или на ролка. Мен също много ме мъчи този шум, започва като вдигна над 60км, до тях е сравнително тих. Като се прибирах от Търново се налагаше да намалям за да разговаряме"жената ми крещи в ухото намали , че да ти кажа нещо......"
|
Вторник, 22.04.2014 г. 22:44 ч. |
|
|
ivanski
Детската градина rlz
Регистриран на: Четвъртък, 07.02.2008 г. 11:53 ч. Мнения: 1184 Местоположение: Пловдив
|
Нещо такова, да. Аз лично не съм слагал, но гледам хората по света какво правят. https://www.youtube.com/watch?v=tWaPBwgw3H4
|
Вторник, 22.04.2014 г. 23:05 ч. |
|
|
mladen201
Trabant ML
Automobile: Трабант 601
|
Аз предлагам корк. Да се сложи по целия под, включително пред краката, горе до прозореца. На тавана вече може да се използва динамат. От вътрешната страна на дурполаста и мен ме интересува, какво може да се залепи.
_________________ С други думи, тия коне искат да ядат!Колкото повече ги юркаш толкова повече си 'апват. Колкото повече ги 'раниш , толкова повече бягат.ОК?
|
Вторник, 22.04.2014 г. 23:37 ч. |
|
|
ivanski
Детската градина rlz
|
Защо искате да слагате нещо на дуропласта ? Идеята на обезшумяването на трабанта е да намалиш звука от двигателя. Сигурен съм, че ако се направи с динамат само стената към двигателното помещение шума ще намалее значително. А ако се мине и пода, ще стане като в храм И аз съм го мислил това с корка, ама най-добре ще е с динамат ( или подобно на това ). Една капка не трябва да влиза в колата след тая операция, че влезе ли вода между изолацията и ламарината - стой та гледай как изгнива/същото става и, ако върху пода има мушама или друга гумена постелка/.
|
Сряда, 23.04.2014 г. 22:39 ч. |
|
|
smehurkotot
Научи се да сменя скоростите
Регистриран на: Четвъртък, 14.02.2013 г. 03:26 ч. Мнения: 69 Местоположение: България
|
Колко струва Динамата в България? Ако го има въобще де. В Германия 1.8 мм Динамат е 107 евро квадратния метър....
|
Четвъртък, 24.04.2014 г. 16:13 ч. |
|
|
ivanski
Детската градина rlz
|
Ми то толкова ще е и тука, но аз му викам динамат, понеже това е най-разпространеното и рекламираном а и защото не знам как се нарича тоя материал. Иначе съм сигурен, че има заместители - битум за лепене с алуминево фолио, които ще свършат същата работа и цената ще е далеч по-приемлива. То трябва да се потърси в големите магазини.
|
Четвъртък, 24.04.2014 г. 20:10 ч. |
|
|
Nasakoto
Луд с картечница
Регистриран на: Събота, 02.02.2008 г. 13:04 ч. Мнения: 455 Местоположение: Густо майна, Филибето!...
|
В допълнение: битумът е чудесна хидроизолация, така че с него уточнението за течовете в колата ще важи в много по-малка степен (да не кажа, че въобще няма да важи). Обаче си нямам никаква идея какви са звукоизолиращите му свойства.
_________________ Hard to the core !
|
Неделя, 27.04.2014 г. 09:12 ч. |
|
|
smehurkotot
Научи се да сменя скоростите
Регистриран на: Четвъртък, 14.02.2013 г. 03:26 ч. Мнения: 69 Местоположение: България
|
Егати Динамата!Само голямата реклама.Вчера имах възможност да видя тоя прехвален материал.Ми то това си е пълен лъскав т***к. Тънък е 2 мм някъде с фолио от едната страна и се лепи. Какво толкова ще ти обезшуми... не знам. Освен това е на цената на урана. Иначе материалът е Алубутил. Така се знае в по-професионалните среди. Има го и по-ефтино, само дето не се казва Динамат. Един приятел ми показа подобен материал, който се продава в БГ като термоизолация. Пак е с алуминиево фолио, но е 1 см дебел и с него вече работата ще стане. Бил около 10-15 лв кв.м.
|
Неделя, 27.04.2014 г. 12:15 ч. |
|
|
theultimate
Знае всичко за двутактовите
Регистриран на: Вторник, 05.02.2008 г. 23:26 ч. Мнения: 2554 Местоположение: София
Automobile: Trabant
|
Основно шума идва от двигателя и от гърнето. Т.е трябва изолация към пода и към двигателния отсек. Аз едно време си бях сложил под мокета две оригинални кечета (не знам защо хората масово го махат вместо да си оправят течовете). С по-модерен материал сигурно ще има още по-добър ефект.
_________________ МВ-7. Парапети, сенници, щори, слънчеви бойлери
|
Събота, 03.05.2014 г. 17:58 ч. |
|
|