Трабанта гасне на празен ход
Автор |
Съобщение |
Uner
Начинаещ
Регистриран на: Сряда, 11.04.2012 г. 10:50 ч. Мнения: 12 Местоположение: София област
|
Трабанта гасне на празен ход
Здравейте, понеже не мога да се справя сам и реших че тук е мястото да разбера как да премахна проблема, който е следният: Трабанта гасне на празен ход, и при палене дори и при леко топъл двигател се налага понякога за да запали веднага да го паля на смукач (след което го връщам веднага) иначе с газ върви нормално, даже разходът ми се струва нормален, не дави при подаване рязко на газ, регулажа бензин - въздух не свърши работа, мисля че някъде в карбуратора може би има нещо като игла (жигльор) за празният ход, та идеята ми е ако има да ми дадете идея къде е. Взех "нов" (използван) карбуратор от трабант от една автоморга идеята ми беше да изчистя него и да го сложа, но при разглобяването му видях че преди това някой е пипал сериозно по него, (сменяни болчета, прецакани резби и леко вавален поплавак), а със сегашният разходът ми се вижда абсолютно нормален и ми се ще ако проблема е малък да си използвам него. Та, случайно да имате идея къде е проблема (мисля че ще успея да се справя сам), понеже нямам доверие на автомонтьорите в района и не ми се ще да пипат по трабанта. Поздрави !!!!!!!
|
Понеделник, 30.07.2012 г. 18:19 ч. |
|
|
fraxinus
Кандидат-фен
Регистриран на: Неделя, 10.02.2008 г. 20:43 ч. Мнения: 455 Местоположение: с.Кирилово
Automobile: Trabant 601
|
Re: Трабанта гасне на празен ход
Снимай карбуратора да видим какъв е
_________________ Къни и фърга http://vbox7.com/play:b253bfd8
|
Понеделник, 30.07.2012 г. 20:30 ч. |
|
|
hrisvasilis
Кандидат-фен
Регистриран на: Понеделник, 26.04.2010 г. 16:03 ч. Мнения: 492 Местоположение: Ловеч
Automobile: 2 трабанта
|
Преди да почне да гасне пипал ли си нещо по карбуратора?
Понеделник, 30.07.2012 г. 21:31 ч. |
|
|
Uner
Начинаещ
Регистриран на: Сряда, 11.04.2012 г. 10:50 ч. Мнения: 12 Местоположение: София област
|
Не съм пипал, даже мисля че изобщо не е отварян карбуратора, но не съм сигурен (наследих трабанта от роднина и до скоро не го бях карал) , иначе карбуратора е от трабант 601 S произведен 1989 г. утре ще се опитам да го снимам.
|
Понеделник, 30.07.2012 г. 22:23 ч. |
|
|
hrisvasilis
Кандидат-фен
Регистриран на: Понеделник, 26.04.2010 г. 16:03 ч. Мнения: 492 Местоположение: Ловеч
|
....и най-вече от боклуците в него. Възможно е да е запушен жигльора за празен ход точно от някой боклук. Намаля му сечението и гасне нон-стоп.
Понеделник, 30.07.2012 г. 22:32 ч. |
|
|
Uner
Начинаещ
|
А къде се намира този жигльор, понеже не ми се ще да свалям целият карбуратор, ако има достъп до него?
|
Вторник, 31.07.2012 г. 10:14 ч. |
|
|
hrisvasilis
Кандидат-фен
|
Сваляш тапата тук означена с номер 15След като я свалиш виж на тази снимка отвора /точно под пръста ми/, та в дъното на отвора трябва да има жигльор. Развиваш го с малка отвертка и гледаш дали не е запушен. Аз ти гарантирам, че е. Цялата операция може да стане без сваляне на карбуратора, но е малко пипкаво.
Вторник, 31.07.2012 г. 10:53 ч. |
|
|
Uner
Начинаещ
|
Хиляди благодарности, пробвах операцията на сваленият карбуротор (там беше запушен), след малко слизам в гаража да го направя и монтираният (наистина май ще стане без да го свалям). Иначе имам идея да спирам боклуците чрез слагане на филтърче на бензинопровода преди карбуратора (от онези мъничките продавани по всички автомагазини), но не съм сигурен че ще достига достатъчно гориво, понеже съм правил операцията на коли с бензинова помпа, а до колкото съм запознат май на трабанта бензина до карбуратора върви на самотек, дали съм прав ?
|
Вторник, 31.07.2012 г. 14:01 ч. |
|
|
hrisvasilis
Кандидат-фен
|
Пробвано е, въпреки самотека на бензина става и с такова филтърче.
Вторник, 31.07.2012 г. 14:14 ч. |
|
|
fraxinus
Кандидат-фен
Регистриран на: Неделя, 10.02.2008 г. 20:43 ч. Мнения: 455 Местоположение: с.Кирилово
Automobile: Trabant 601
|
Дори аз съм си скъсал цедката на утаителя под резервоара , и карам само с хартиено филтърче .Върши перфектна работа
_________________ Къни и фърга http://vbox7.com/play:b253bfd8
|
Вторник, 31.07.2012 г. 20:08 ч. |
|
|
Nasakoto
Луд с картечница
Регистриран на: Събота, 02.02.2008 г. 13:04 ч. Мнения: 455 Местоположение: Густо майна, Филибето!...
|
Не пишеш какво е станало - дано да се е оправил. Я междувременно и аз да ти пусна една муха: В какво състояние ти е иглата на поплавъка? Ако й е наранена повърхността и не спира на 100% притока на гориво, е много вероятно при ниска консумация на гориво да вдига нивото на бензина в камерата на карбуратора и да задавя двигателя. (случвало ми се е на баба Шкода). Ако ще сваляш капака (на карбуратора), можеш да му хвърлиш един поглед.
_________________ Hard to the core !
|
Вторник, 31.07.2012 г. 23:41 ч. |
|
|
Uner
Начинаещ
|
Еми, че беше запушен беше, обаче сега само пооправи леко работата, но пак гасне. Ще отворя и капака че гледам от другият карбуратор иглата е напълно здрава и според мен добре функционираща.
|
Сряда, 01.08.2012 г. 08:53 ч. |
|
|
Uner
Начинаещ
|
Благодаря на всички за съветите, оправих празният ход но се наложи да си поиграя с сместа. Поздрави !!!!!
|
Четвъртък, 16.08.2012 г. 00:16 ч. |
|
|
Uner
Начинаещ
|
Имаш известно право, но аз съм обогатил само сместа (даже помня колко оборота, и винаги може да ги върна) все още не съм го карал повече от 4 километра и дано не съм вдигнал кой знае колко разходът. Иначе едно приятелче правил многократно карбуратор на кросов 2Т мотор е на мнение че може би иглата се е износила, от резервният иглата на пръв поглед изглежда добре и мисля че може би ще е добра идея да я подменя
|
Петък, 17.08.2012 г. 18:22 ч. |
|
|