Автор |
Съобщение |
tri6kata
Вече прави дребни ремонти
Регистриран на: Понеделник, 22.06.2009 г. 16:17 ч. Мнения: 173 Местоположение: Студентски град
|
Wartburghini Triffonardo
правя си и аз една тема, че не мога аз да си ръчкам по-колата и да си се кефя само аз, трябва да го споделя с някой, който ще ме разбере какво съм направил, какви трудности съм срещал и т.н. не че ще видите Ultra High Level тунинг, ама някви разни работи там семейството ми е притежавало доста вартбурзи през годините и то все червени и с такава кола съм израстнал... не съм зарибен фен на марката или пък на ретро автомобилите, а по скоро на състезателните автомобили, главно за рали и дрифт ако на някой му е интересно нещо конкретно или пък иска да ме псува, да се чувства свободен да го прави в тази тема та да ви покажа каква софийска дупка ми се случи наскоро сложих си спортно гърне, но когато занеса тръбата и ми я огънат и стане както искам, ще кача снимка това което за сега съм правил по колата е спортния филтър и два жигльора, съответно след много сказване с Ивака, по негов съвет сложих на втора горивна камера горивен жигльор 130 и въздушния го преправих от 210 на 140 а как ... първо го напълних хубаво с калай, като използвах течен флюс, грижливо премахнах всичкия излишен калай със пила за нокти и после шкурка купих си немска бургия 1.4 мм и на една статична бормашина го дупнах, но самия отвор не е идеално разположен по дължина на жигльора, та може да повторя процедурата в крайна сметка жигльорите са доста прецизно изработени, не просто ей така.. ето ви снимки за сега толкова п.с. междо другото, вартбурга от гифчето на профила ми е точно този който карам
|
Понеделник, 14.05.2012 г. 22:11 ч. |
|
|
tsveto
Зеления миксер
Регистриран на: Неделя, 10.02.2008 г. 23:09 ч. Мнения: 214 Местоположение: Русе
Automobile: rennpappe
|
Re: Wartburghini Triffonardo
Мен ми е интересно като не си чак толкова фен на марката и се кефиш на дрифта,що не караш лада на пример поне е с задно?
|
Понеделник, 14.05.2012 г. 22:29 ч. |
|
|
tri6kata
Регистриран на: Понеделник, 22.06.2009 г. 16:17 ч. Мнения: 173 Местоположение: Студентски град
|
имам вартбурга, за това.. ако имах лада нея щях да човъркам... и съответно на въпроса "защо не си купиш друга кола?" ... отговарям с това, че съм студент реално дрифта не ми е най-присърце, а състезателното каране за време.... рали, тайм атак ... по скоро 4х4 автомобилите ме влекат най-много
|
Понеделник, 14.05.2012 г. 22:41 ч. |
|
|
tri6kata
|
днес на работа останах малко, за да го направя гърнето, въпреки че шефа малко бързаше, ме изчака та ето го гърнето, бях го монтирал с права тръба и за това е малко мръсно .. иначе струва 32 лв това е скобата с която съм стегнал гърнето към тръбата, води се скоба за съединения под високо налягане или нещо такова използвах една от скобите които си бяха на генерацията, за да направя връзката към новата тръба... с ъглошлаифа взех малко от тръбата, като мерих ъгъла с едно малко транспортирче , а за градусите си направих едно чертежче на solidworks, за да се получи крайния ефект както го искам реално първоначалния ми план беше да направя две кривки и гърнето да е хоризонтално, но за да не се бавя, спрях да снимам и направих само една и гърнето е малко нагоре ето как изглежда в момента временно хванах тръбата със една скоба за болта който остана от теглича, в последствие ще използвам гумените тампони от средното гърне, за да хвана генерацията поне в две точки ако някой се чуди защо просто не заварих всичко , а си играх с тези скоби ... отговора ми е че работя с електрожен и е трудно с тънки метали.. в крайна сметка сгъвката я заварих с него
|
Събота, 19.05.2012 г. 22:20 ч. |
|
|
tri6kata
|
та започнах да жуля аз този входящ колектор и за да мога да си карам колицата, свалих колектора от един друг двигател купих си един дремелски накрайник и въпреки че нямам дремел имах разни подобия, жулих ама яко така, ама наистина яко, после похарчих още някой друг лев, за да си взема накрайници за бор машина и в крайна сметка от снимките ще видите ефекта от цялото това нещо на места се виждат леки грапавини, но просто нервите ми не издържаха и исках да го пробвам аз разликата.. ами оборотите на свободен ход се вдигнаха, без да съм пипал нищо по карбуратора, а разлика във вървежа не мога да преценя дали има, но ми се струва че по-меко се развърта самия двигател.. нещо такова де да имаше една писта да може да се тества след всяка промяна ама...
|
Петък, 01.06.2012 г. 00:49 ч. |
|
|
Power_353
Регистриран на: Сряда, 20.02.2008 г. 21:36 ч. Мнения: 137 Местоположение: Пещера,Пловдив
|
Харесва ми как действаш по колата.Виждам че си полирал всмукателя,утре се захващай и за изпускателя. Малко помощ от мен който преди няколко години го полирах по този начин: За полирането аз използвах телени накрайници,спец.шкурка която се слага на бормашината и маркуч. накрайника се хващта на маркуча с една скоба(маркуча е за да следва извивките на колектора) и с бормашината се действа Но най-лесното е с един маркуч сцепен на две на върха-слагаш най обикновенна шкурка в него и почваш.За да стане както трябва, идеално гладко си трябва доста време и нерви по някое време ти писва
_________________ ▀▄▀▄▀ 2Tpower ▀▄▀▄▀ ▀▄▀▄▀ 2Tpower ▀▄▀▄▀ ▀▄▀▄▀ 2Tpower ▀▄▀▄▀
Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!
|
Петък, 01.06.2012 г. 01:45 ч. |
|
|
tri6kata
|
а полирането на изпускателния колектор какво точно ще подобри ? освен това че просто няма да има нагар вече ?
|
Петък, 01.06.2012 г. 22:32 ч. |
|
|
Power_353
Регистриран на: Сряда, 20.02.2008 г. 21:36 ч. Мнения: 137 Местоположение: Пещера,Пловдив
|
Само + има в полирането,незнам защо толкова му се чудите и в другата тема? 1 - няма да има нагар и няма и да го набира и за напред понеже няма грапавани на който да се ,,крепи" 2 - газовете не срещат ,,препятствия" 3 - осезаемо се разширява Ф-то
|
Петък, 01.06.2012 г. 23:54 ч. |
|
|
tri6kata
|
изкривих още една джанта д**ба тия дупки...
|
Вторник, 05.06.2012 г. 00:19 ч. |
|
|
tri6kata
|
абе нямах си работа и си обърнах джантите на обратно, това доста ли вреди ? иначе направих 1 кръгче и си беше ок
|
Понеделник, 18.06.2012 г. 20:46 ч. |
|
|
etaniel
Регистриран на: Понеделник, 09.06.2008 г. 23:10 ч. Мнения: 198 Местоположение: Стара Загора
Automobile: Wartburg 1.3
|
И аз съм ги обръщал и нямах проблеми само да те радва.
_________________ Знания и опит се трупат с количество натрупани щети. Когато унищожиш всичко ставаш експерт.
|
Понеделник, 18.06.2012 г. 21:32 ч. |
|
|
Power_353
|
.....и какво става с конуса на джантата ми е интересно?
|
Вторник, 19.06.2012 г. 01:55 ч. |
|
|
etaniel
Регистриран на: Понеделник, 09.06.2008 г. 23:10 ч. Мнения: 198 Местоположение: Стара Загора
Automobile: Wartburg 1.3
|
Нищо не става. Както казах не съм имал проблем.
_________________ Знания и опит се трупат с количество натрупани щети. Когато унищожиш всичко ставаш експерт.
|
Вторник, 19.06.2012 г. 12:54 ч. |
|
|
tri6kata
|
малко движение има по автомобила... смених си амортисиорите - отзад е със стандартни от магазина на подуяне, а отпред с ладови. Понеже ладовите са няколко идеи по дълги, ще направя някои доработки и ще кача снимки, за да ме храните
|
Събота, 28.07.2012 г. 20:37 ч. |
|
|
tri6kata
|
малко на звук да се порадвате
|
Четвъртък, 30.08.2012 г. 08:20 ч. |
|
|