Автор |
Съобщение |
Петър Пейков
Начинаещ
Регистриран на: Петък, 27.05.2011 г. 12:12 ч. Мнения: 3 Местоположение: България
|
 Разходомер от Трабант
Добър ден! Първо да се представя, казвам се Петър на 16 съм от Смолян, фен съм на старитe возила и притежавам Simson S50 B1 1979г. и реших, че вие сте хората които могат да ми помогнат щото всички сме синове на ИФА. Симсона го купих в това състояние  а в момента изглежда така  Показвам снимките за да ме вземете на сериозно, а не да си кажете тоя пикльо кве се пени само Та така по темата, реших да си пригодя един разходомер от трабант за симсона та да излезе нещо като оборотомер. Отзад на разходомера пише 08/87, доколкото знам разходомера взима данни от турбинки които са в карбуратора, но във симсона такова нещо няма и вчера пробвах да го свържа към бобината защото така вислех че ще стане и заработи, но не по желания начин http://www.youtube.com/watch?v=lBlGonb_ ... ideo_titleСвързах зеления кабел към + от бобина и черния на маса и виждате, че всиичко свети само за себе си така, че мисълта ми е да ми кажете кой кабел за какво е, защото гледам, че има един диод който е отделно от стълбицата Ето ги излизащите проводници  Ако ми помогнете много ще съм благодарен Извинете ако темата ми не е в правилния раздел 
|
Сряда, 14.09.2011 г. 11:10 ч. |
|
 |
mladen201
Trabant ML
Automobile: Трабант 601
|
 Re: Разходомер от Трабант
Зизи, от това което разбрах трябва: Черен на + , кафяв на маса - и зеления да взима сигнал от бобината?!
_________________ С други думи, тия коне искат да ядат!Колкото повече ги юркаш толкова повече си 'апват. Колкото повече ги 'раниш , толкова повече бягат.ОК?
|
Сряда, 14.09.2011 г. 13:05 ч. |
|
 |
Оги
Кандидат-фен
|
1. Това се захранва с 12 в , Симсона, който имаш е с 6-волтова инсталация. 2. Моментния разход на Симсона е около 1/3 от този на Трабант. Дори и да го захраниш с 12 в. то би присветвал отвреме на време само първия светодиод. Ако изобщо и той светне. Просто няма такъв поток на бензин, който да върти достатъчно турбинката.
Последна промяна Оги на Сряда, 14.09.2011 г. 13:41 ч., променена общо 1 път
|
Сряда, 14.09.2011 г. 13:40 ч. |
|
 |
mladen201
Trabant ML
Automobile: Трабант 601
|
Човека иска да си направи обортомер, а не уред за моментен разход 
_________________ С други думи, тия коне искат да ядат!Колкото повече ги юркаш толкова повече си 'апват. Колкото повече ги 'раниш , толкова повече бягат.ОК?
|
Сряда, 14.09.2011 г. 13:41 ч. |
|
 |
Оги
Кандидат-фен
|
В такъв случай трябва да се знае какви сигнали със съответните параметри излъчва турбинката по зеления кабел за да насочи усилията към създаване на симулатор на подобни в пряка зависимост от оборотите на Симсона. Все си мисля, че напрежението наполовина не е за пренебрегване.
|
Сряда, 14.09.2011 г. 13:45 ч. |
|
 |
Петър Пейков
Начинаещ
Регистриран на: Петък, 27.05.2011 г. 12:12 ч. Мнения: 3 Местоположение: България
|
Моята идея е да се пригоди като оборотомер, защото нямам датчиците които взимат информация за разхода, за мен важното е като дам газ светодиодите да светят по- стълбицата във възходящ ред, идеята е да заработи като това http://www.youtube.com/watch?v=zWkdstpf ... r_embedded Преди малко свързах така както каза доктор Зизи: кафяв кабел на минус, черен кабел на плюс и зелен кабел към минуса на бобината (защото аз мисля, че и турбината дава електрически сигнал и колкото повече сигнали дава за единица време, толкова повече диоди светят) Еdit: Говорил съм с електротехник който каза че това дали инсталацията е 6 или 12 волта НЕ Е проблем 
|
Сряда, 14.09.2011 г. 13:51 ч. |
|
 |
Петър Пейков
Начинаещ
|
|
Сряда, 14.09.2011 г. 16:23 ч. |
|
 |
Smotanson
Начинаещ
Регистриран на: Събота, 27.08.2011 г. 12:21 ч. Мнения: 14 Местоположение: Russe
Automobile: Wartburg 353W
|
малко немски и от този линк би трябвало да се справиш този линк е за оригинален оборотомер за траби и варби Сложи снимка на това, което имаш. Ако наистина е  разходомер, а не  оборотомер, ще ти трябва и  турбинката/датчика за разходомера Ползва се само турбинката(на снимката горната джаджа), успокоителя не е неоходим, защото горивото е на самотек. ![argue [smilie=argue]](./images/smilies/argue.gif) аве като пускаш линк към клипа с реализирания разходомер що не погледна че има линк към аналогичен форум и там е разказано как се прави. Е на маджарски е, но си има Гугъл преводач. За си свалиш файловете от него форум обаче иска рег. ![byeeeee [smilie=byeeeee]](./images/smilies/byeeeee.gif)
_________________ Funfzig Pferdе und ein Esel
|
Сряда, 14.09.2011 г. 18:48 ч. |
|
 |
TrabantS601
Научи се да сменя скоростите
Регистриран на: Петък, 26.03.2010 г. 22:36 ч. Мнения: 58 Местоположение: Sofia
Automobile: Trabant 601s
|
Как мога да преправя разходомера в оборотомер на мойто траби.
|
Вторник, 13.12.2011 г. 12:46 ч. |
|
 |
hrisvasilis
Кандидат-фен
Регистриран на: Понеделник, 26.04.2010 г. 16:03 ч. Мнения: 492 Местоположение: Ловеч
Automobile: 2 трабанта
|
Изтегляш схемата на разходомера http://www.wartburgpeter.de/download/kmva_anzeige_601.pdfСлед това отиваш на тази страница http://www.wartburgpeter.de/te_ddm.htmВиждаш какво пише, сравняваш схемите, преправяш. Четеш и какво пише из немските форуми и така.. Наготово ако има някой решение да пише..
Вторник, 13.12.2011 г. 13:13 ч. |
|
 |
injenerra
Вече прави дребни ремонти
Регистриран на: Четвъртък, 05.06.2008 г. 21:45 ч. Мнения: 150 Местоположение: Първомай Пловдовско
Automobile: трабстер + фиат
|
Колега, нали знаеш, че траби е на 12 волта, освен това напрежението е изправено. Тези две подробности при теб ги няма, въпреки, че на пазара се предлагат динама за симсон на 12 волта но инвестицията не си заслужава. Огледай се по-скоро по магазините за електроника и по-конкретно китовете за сглобяване предлагаха се оборотомери е разбира се трябва да си го сглобиш и да го монтираш в някакъв корпус но ............... цената си заслужава от порядъка на 5 лева, но проблема пак опира до захранващото напрежение и тук незнам ........ Ако толкова много държиш да си ползваш трабантовия уред има си специална схема за преобразуване е не е много проста но ............ трябва човек да се жертва. Успех
_________________ Преди години жените готвеха като майка ми, а сега пият като баща ми!
|
Събота, 17.12.2011 г. 18:38 ч. |
|
 |
sad
Начинаещ
|
Ще се въсползвам лекичко от темата на колегата, за да не отварям нова. Колко импулса прави "водомера" за литър?
|
Вторник, 21.02.2012 г. 12:20 ч. |
|
 |
hrisvasilis
Кандидат-фен
Регистриран на: Понеделник, 26.04.2010 г. 16:03 ч. Мнения: 492 Местоположение: Ловеч
Automobile: 2 трабанта
|
E на този въпрос не знам кой може да ти отговори. Хващай един литър бензин и засичай колко импулса ще ти подаде..
Вторник, 21.02.2012 г. 12:40 ч. |
|
|