Автор |
Съобщение |
DWARF_KING
Начинаещ
Регистриран на: Вторник, 14.12.2010 г. 01:04 ч. Мнения: 8 Местоположение: пловдив
|
Реставрация на трабс
Смятам да си реставрирам един трабс и да му направя няколко подобрения , но понеже съм нов в занаята хем ще качвам тука материали, хем ще задавам много въпроси. Утре ще снимам трабса в началото , преди да започна . После ще показвам как върви ремонта. Надявам се да ми помагате в начинанието!
|
Неделя, 16.01.2011 г. 00:30 ч. |
|
|
DWARF_KING
Начинаещ
Регистриран на: Вторник, 14.12.2010 г. 01:04 ч. Мнения: 8 Местоположение: пловдив
|
Момчета, стигнах до един от най-сериозните си проблеми (поне от тези , които знаех преди да почна ).Скоростна кутия. 4тата предавка си се гаси докато си карам .Четох вече , че това е проблем на фрайлауфа или както се казва , тъй като не съм сигурен за името . Говорих вчера с едно от по старите (имам предвид като престой тук във форума ) момчета и той ми обясни , че имам 2 варианта : 1. Смяна на фрайлауфа 2.Смяна на кутията Питам за някакви препоръки .
|
Вторник, 18.01.2011 г. 10:15 ч. |
|
|
theultimate
Знае всичко за двутактовите
Регистриран на: Вторник, 05.02.2008 г. 23:26 ч. Мнения: 2554 Местоположение: София
Automobile: Trabant
|
Re: Реставрация на трабс
По масовия стандарт се води 80W90. Приста 90EP не е предписана никъде, просто навремето само такова е имало масово.
_________________ МВ-7. Парапети, сенници, щори, слънчеви бойлери
|
Вторник, 18.01.2011 г. 12:39 ч. |
|
|
j_totkow
Ентусиаст
Регистриран на: Вторник, 26.02.2008 г. 20:29 ч. Мнения: 550 Местоположение: Пазарджик
Automobile: много ясно - трабант
|
Прегледай хубаво възможностите: 1-ва да купиш друга кутия (за към 30 лв може да си намериш кутия, ако е от някоя автоморга ще ти искат повече) няма гаранция че ще му работи фрайлауфа или нещо друго - я синхронизатори или ..... 2-ра да си я разглобиш и да го смениш (първо трябва да си купиш нов, но не знам колко струва) и има огромна вероятност да не можеш да я сглобиш или така да я сглобиш, че да ходи за отпадъци (има едно момче от Пловдив, знам че обича да разглобява кутии и да ги сглобява, и да им слага повечко силикон, ако искаш питай него, ще ти кажа кой е). 3-та както каза доктора сменяваш маслото и ако не се подобри, винаги можеш да го източиш и да го сложиш на бъдещата (аз клоня за да си купиш друга от някой изоставен трабант или от колега от форума).
_________________ http://totkow.blogspot.com/
|
Вторник, 18.01.2011 г. 14:37 ч. |
|
|
theultimate
Знае всичко за двутактовите
Регистриран на: Вторник, 05.02.2008 г. 23:26 ч. Мнения: 2554 Местоположение: София
Automobile: Trabant
|
По мои наблюдения огромна част от скоростните кутии на нашите коли са с неизвестно масло - каквото е имало навремето, доливано с каквото има. Т.е при всички случаи се минава през смяна на маслото. По-добре това да е първото нещо, може да реши проблема. Ако не стане - винаги може да се източи.
_________________ МВ-7. Парапети, сенници, щори, слънчеви бойлери
|
Вторник, 18.01.2011 г. 15:20 ч. |
|
|
DWARF_KING
Начинаещ
|
Аз всъщност никога не съм сменял масло или доливал или каквато и да е грижа . Може да пробвам с маслото и да видя как ще се получи.
|
Вторник, 18.01.2011 г. 20:39 ч. |
|
|
ivanski
Детската градина rlz
Регистриран на: Четвъртък, 07.02.2008 г. 11:53 ч. Мнения: 1184 Местоположение: Пловдив
Automobile: Trabant 601s
|
За пъври път се видяхме с колегата малко преди Бъдни Вечер 2010-та. Машината иска работа, ама пък забравих да я снимам Кофти, че няма никакво свободно време да я почне от някъде, иначе е сериозен човека.
|
Петък, 22.07.2011 г. 00:24 ч. |
|
|
mywib
Научи се да сменя скоростите
Регистриран на: Събота, 06.03.2010 г. 22:52 ч. Мнения: 53 Местоположение: хасково
|
Според мен най-добрия и лесен вариант е да се купи кутия от форума. Толкожа трабанти се дадоха на отпадъци и се продават на части все някой ще е с хубава кутия. Взима се, сменя се маслото и това е.
|
Петък, 22.07.2011 г. 13:16 ч. |
|
|
ivanski
Детската градина rlz
Регистриран на: Четвъртък, 07.02.2008 г. 11:53 ч. Мнения: 1184 Местоположение: Пловдив
|
Като има някакъв прогрес човека ще си напише.
|
Петък, 22.07.2011 г. 23:46 ч. |
|
|
ivanski
Детската градина rlz
|
В крайна сметка Трабанта, за който се пишеше вече не е при @DWARF_KING. Тъй като не бил прехвърлен, собственика си взел номерата от колата и Трабанта останал без такива, вече е продадена. Но, както и да е Вчера момчето отиде до Габрово и си купи друг Трабант в движение - светло син седан 87-ма, вече с документи, нотариуси и т.н. и си го докара до Пловдив на самоход. Така че вече има добра основа за това, което иска да направи - да го възтанови до оригинален вид. Днес се повозих и аз 30 метра и при потегляне се усеща здраво друсане - предположих, че е от съединителя, който буксува. Ако може да е от нещо друго - казвайте. Та пиша тук, за да не отварям нова тема : Казах му да не си купува унгарски съединител от магазина. Предложете съединител втора ръка запазен или нов немски. Или пък ако унгарските струват - да каже, който е слагал унгарски. Аз досега от унгарските части една не съм харесал. п.п. Нещо не може да си влезне в профила, затова не му пишете лични.
|
Неделя, 27.11.2011 г. 19:37 ч. |
|
|
trabantreck
Начинаещ
Регистриран на: Сряда, 16.11.2011 г. 20:14 ч. Мнения: 14 Местоположение: plovdiv
|
Здравейте! Тъй като наистина по няква причина не мога да си вляза в стария профилси направих нов - този. Проблема със съединителя не е само при потегляне. Когато се тръгва с по-малко подаване на газ колата тръгва без да тресе. Като се тръгва с газ и се чува и звук от приплъзването на съединителя , както на 1ва предавка така и ако дам повече газ на 2ра .
|
Понеделник, 28.11.2011 г. 10:38 ч. |
|
|
hrisvasilis
Кандидат-фен
Регистриран на: Понеделник, 26.04.2010 г. 16:03 ч. Мнения: 492 Местоположение: Ловеч
Automobile: 2 трабанта
|
Случайно бившия собственик да е сменял съединител сравнително скоро?
Понеделник, 28.11.2011 г. 12:30 ч. |
|
|
ivanski
Детската градина rlz
|
Не е ясно. Той буквално Събота отиде до Габрово, прехвърли я и си дойде същия ден с машината. На километража пише 78 хиляди, мотора звучи доста добре. Сигурно му е правен някакъв ремонт. Това е дето знаем.
|
Понеделник, 28.11.2011 г. 18:56 ч. |
|
|
hrisvasilis
Кандидат-фен
Регистриран на: Понеделник, 26.04.2010 г. 16:03 ч. Мнения: 492 Местоположение: Ловеч
Automobile: 2 трабанта
|
Когато взех моя трабант му беше сменян съединител и притрисаше на първа скорост предимно. Като свалих двигателя се виждаше, че чашката осезаемо стоеше крива и коксовия лагер не опираше по цялата му повърхност. Оказа се неравномерно затегнат притискателния диск. Развих всичките болтове и постепенно и равномерно ги затегнах, чак и с динамометричен ключ накрая и се оправи. Но моя случай е само за насочване. С гадаене няма да стане ще трябва да се разглоби.
Понеделник, 28.11.2011 г. 19:50 ч. |
|
|
isus4e
Начинаещ
Регистриран на: Вторник, 01.11.2011 г. 19:17 ч. Мнения: 17 Местоположение: Varna/Gabrovo
|
trabantreck, искам да попитам трабанта от някоя морга ли го взе или ходи да търсиш по кварталите?
|
Понеделник, 28.11.2011 г. 20:47 ч. |
|
|