Изтече ми спирачната течност.
Автор |
Съобщение |
Turbo
Кандидат-фен
Automobile: Wartburg 353
|
Изтече ми спирачната течност.
Миналата събота реших да размърдам малко Вартбурга след около месец застой. Неприятно се изненадах обаче като се качих в колата, натиснах педала на спирачката и той си потъна до долу все едно е бил сложен там само за украса. Отворих казанчето за спирачната течност и установих, че е абсолютно празно. Сухо. Напълних го и започнах да напопвам с педала, но нищо не се промени. Нямах много време да се занимавам понеже трябваше да пътувам, затова само преместих колата с надеждата да видя дали под нея няма следи от къде е текла течността, но нямаше нищо.
Преди време течеше от маркучите между казанчето и спирачната помпа, но ги стегнах със скоби и спря да тече. Преди малко реших да проверя дали отново не е протекло от там, но не. Спирачната течност си стои в казанчето както я налях преди седмица и маркучите са си сухи.
Нямам представа от къде може да идва проблема, затова ако някой от вас има идея, нека я сподели. Ще съм благодарен и на съвети каква спирачна течност да налея след като бъде отсранен проблема.
_________________ GameOn
|
Събота, 19.03.2011 г. 19:08 ч. |
|
|
Wartburgman
Кара стар Wartburg
Регистриран на: Петък, 26.12.2008 г. 18:00 ч. Мнения: 293 Местоположение: Пловдив
Automobile: Wartburg-353
|
Re: Изтече ми спирачната течност.
Може ли за да не отварям нова тема и аз да кажа моя проблем тук.Както каза Turbo като натиста педалът потъва до долу спирачна течност имам във казанчето.Аз карам със някаква руска ДОТ-4 но непомня името.Благодаря ви предварително.
|
Събота, 19.03.2011 г. 22:43 ч. |
|
|
montoya
Вече прави дребни ремонти
Регистриран на: Неделя, 10.02.2008 г. 03:29 ч. Мнения: 125 Местоположение: Казанлък
|
Щом педалът потъва и не изтича от някъде течност значи спирачната помпа е заминала.Моят съвет е да се смени със нова истинска,защото от това зависи живот и е рисковано да се правят ремонти по нея.Когато се износят уплътненията започва да тече от към оста,която натиска буталото. Аз от много години карам със руска спирачна течност сива тубичка пише Рось DOT 4 и нямам проблеми. На Траби и на ханса съм със спирачни помпи за Фиат Уно чисто нови за 31 лева броят.За да се монтират искат леки преработки,но пък са без пари и са истински.
_________________ Жена и ръжда тръгнат ли спиране няма.
|
Събота, 19.03.2011 г. 23:30 ч. |
|
|
Wartburgman
Кара стар Wartburg
Регистриран на: Петък, 26.12.2008 г. 18:00 ч. Мнения: 293 Местоположение: Пловдив
Automobile: Wartburg-353
|
Благодаря ти много ще видя да купя и аз една спирачна помпа от Фиат Уно и после ако може да ми кажеш какво трябва да се преработи за да стане сега като udpd и мойта тубичка е сива и пише Рось DOT 4.
|
Неделя, 20.03.2011 г. 09:40 ч. |
|
|
koce
Кара Wartburg 20 години.
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 15:41 ч. Мнения: 137 Местоположение: София
|
Колега при пропадане по-ниско на педала при спиране може да има въздух в магистралата. Провери с обезвъздушаване в книгата пише как да отстраниш проблема. Turbo Погледни отдолу отвътре тазовете и маркучите къде е омаслено. Трябва това масло да е текло отнякъде. Някой да не ти е резнал маркуч като по филмите. Може и от гумичка на спирачно цилиндърче. Успех.
|
Неделя, 20.03.2011 г. 12:28 ч. |
|
|
Ivaka
Regular User
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 02:12 ч. Мнения: 1090 Местоположение: Stara Zagora
Automobile: Wartburg 353S
|
И пробвайте да обезвъздушите от двата винта на разпределя под предния капак. Другото вече е казано - може да се е скапала спирачната помпа, а също да има спукана тръбичка, или спирачен маркуч.
|
Неделя, 20.03.2011 г. 13:51 ч. |
|
|
ChakaZulu
Ентусиаст
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 01:47 ч. Мнения: 741 Местоположение: Русе
|
Ивак, ами то от там се почва - пробките за обезвъздушаване на централният разпределител. Следват съответно предно ляво, предно дясно, задно дясно, задно ляво и накрая регулатора на налягането на задните спирачки. А последователността на предните апарати е следната - външно горно, вътрешно, външно долно.
|
Неделя, 20.03.2011 г. 14:45 ч. |
|
|
Ivaka
Regular User
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 02:12 ч. Мнения: 1090 Местоположение: Stara Zagora
Automobile: Wartburg 353S
|
Последователноста я знам, имах предвид че много често проблема(въздуха) се крие точно там, и само с обезвъздушаване на тези двата винта всичко е ок.
|
Неделя, 20.03.2011 г. 15:10 ч. |
|
|
Kiril Terziev
Engine like steel drum
Регистриран на: Събота, 03.04.2010 г. 23:54 ч. Мнения: 494 Местоположение: София
Automobile: Trabant,Chevy K30
|
Подобен случай с мен. Влизам в Вартбурга натискам педала и ПУК. Педала омекна до долу ,отварям капака и гледам мазало. На всякъде течност тръбичките ми бяха изгнили ,алуминиевите и се пръснали.. Сега чакам новите да ги подменям барабар с накладките .
Понеделник, 21.03.2011 г. 12:51 ч. |
|
|
Оги
Кандидат-фен
|
Веднъж в годината преди преглед примерно е добре да се изправите и друснете на спирачката. Ако ще се пука нещо колата да е в покой. Така спуках маркуч и ми се събраха очите на носа. Оттогава си знам, че спирачките на стара кошница са за суров контрол.
|
Понеделник, 21.03.2011 г. 13:32 ч. |
|
|
Kiril Terziev
Engine like steel drum
Регистриран на: Събота, 03.04.2010 г. 23:54 ч. Мнения: 494 Местоположение: София
|
Мен ме плаши ,че сигурно трябва да сменям цялата система от долу ,те са толкова гнили ,че половината сълзят другата половина гръмна .Но то пак добре ,че го направи пред гаража...
Понеделник, 21.03.2011 г. 15:14 ч. |
|
|
theultimate
Знае всичко за двутактовите
Регистриран на: Вторник, 05.02.2008 г. 23:26 ч. Мнения: 2554 Местоположение: София
Automobile: Trabant
|
Сменяй всичко, което е за смяна по спирачките, за да нямаш ядове после. Като цяло най-важните неща за една кола са спирачки и гуми.
_________________ МВ-7. Парапети, сенници, щори, слънчеви бойлери
|
Сряда, 23.03.2011 г. 16:08 ч. |
|
|
Kiril Terziev
Engine like steel drum
|
Така и става де,поръчал съм вече накладките и тръбичките , половината .Другата част ще си купя от София ,но при всички положения цялата спирана система се подменя. Се пак това не е Трабанта ,половин тон и с крака да го спреш, 900 килограма кола си сиска надеждни и сериозни спирачки. Предни накладки съм си намерил ,някой има ли идея къде мога да намеря и задни накладки?
Четвъртък, 24.03.2011 г. 13:20 ч. |
|
|
theultimate
Знае всичко за двутактовите
Регистриран на: Вторник, 05.02.2008 г. 23:26 ч. Мнения: 2554 Местоположение: София
Automobile: Trabant
|
Покарай малко повече (и по-бързо) и сам ще разбереш че говориш глупости. Точно защото е половин тон при това с велосипедни гуми, спирането дори с леко неизправни спирачки е кошмар...
_________________ МВ-7. Парапети, сенници, щори, слънчеви бойлери
|
Петък, 25.03.2011 г. 13:19 ч. |
|
|
Kiril Terziev
Engine like steel drum
|
Това беше в кръга на шегата ,наясно съм със спирането му и затова смених всичко по спирачките. Сега нямат грешка ,това е най-надеждната част в колата ми сега ,искам и на варела да го направя така.
Петък, 25.03.2011 г. 22:32 ч. |
|
|