Автор |
Съобщение |
Kiril Terziev
Engine like steel drum
Регистриран на: Събота, 03.04.2010 г. 23:54 ч. Мнения: 494 Местоположение: София
Automobile: Trabant,Chevy K30
|
Re: карбуратор??
Колега повърхноста е права, но гарнитурата е смачкана и сълзи и смуче въздух! Идеята ми беше дали в магазина в ''Красна поляна'' имат такива неща? Или да се мъчиме да го изолираме с силикон за гарнитури ,то си тече от там направо ...
Понеделник, 06.12.2010 г. 20:59 ч. |
|
|
fraxinus
Кандидат-фен
Регистриран на: Неделя, 10.02.2008 г. 20:43 ч. Мнения: 455 Местоположение: с.Кирилово
Automobile: Trabant 601
|
Ще си изрежеш от клингерит
_________________ Къни и фърга http://vbox7.com/play:b253bfd8
|
Понеделник, 06.12.2010 г. 23:24 ч. |
|
|
Ivaka
Regular User
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 02:12 ч. Мнения: 1090 Местоположение: Stara Zagora
Automobile: Wartburg 353S
|
И какво като тече? Тече само когато поплавъковата камера прелее. Така че и с читава гарнитура, то пак си изтича, само дето няма да го виждаш.
|
Вторник, 07.12.2010 г. 02:03 ч. |
|
|
theultimate
Знае всичко за двутактовите
Регистриран на: Вторник, 05.02.2008 г. 23:26 ч. Мнения: 2554 Местоположение: София
Automobile: Trabant
|
След като смениш гарнитурата провери нивото в камерата с шублер, също така поплавъка да не е пробит.
_________________ МВ-7. Парапети, сенници, щори, слънчеви бойлери
|
Вторник, 07.12.2010 г. 09:32 ч. |
|
|
Kiril Terziev
Engine like steel drum
Регистриран на: Събота, 03.04.2010 г. 23:54 ч. Мнения: 494 Местоположение: София
|
Колеги наложи се да се предам ,моя карб отказва да работи като хората! Пробвахме всичко изчистихме го хиляди пъти, настройвахме го глезихме го, сменихме му гарнитурите, лъснахме го и отново не иска да вкарва бензин и гасне. След вчерашния пореден ремонт, вече се надявахме, че ще стане. Тръгна добре вървя идеално 4 километра и окончателно изгасна ,отказа да запали. Ток да те убие, бензин да те одави и просто не щеше, имамe съмнения хиляди но се отказахме да се мъчиме с тоя карб. Днеска съм запазил едно карбураторче, ще го вземем ще го изчистиме на всякъде и що го сложим. Ако някой иска карбуратор 28h1-1 изчистен до идеал и всичко реголирано и сменено по него, му го подарявам той да се мъчи с него. А иначе имам зверска искра като върти , бензин отива до карба но не влиза в цилиндрите!! Карба е идеално чист ,не може да е запушен ,всичко що може да се разглоби (без занитените жигльори) го разглобихме и го изичстихме и реголирахме и отново сецка и гасне а вече и окончателно не пали!
Неделя, 12.12.2010 г. 12:11 ч. |
|
|
theultimate
Регистриран на: Вторник, 05.02.2008 г. 23:26 ч. Мнения: 2554 Местоположение: София
|
Продухахте ли го с компресор или помпа?
|
Неделя, 12.12.2010 г. 12:36 ч. |
|
|
Kiril Terziev
Engine like steel drum
|
Продухан е с компресор ,нали ти казвам всички процедури са направени и пак не ще! Сега взехме още 2 карба ,един античен от древните Трабанти и още един ''28 h 1-1'' и ще решим,кой да сложиме от 2-та.
Понеделник, 13.12.2010 г. 00:46 ч. |
|
|
theultimate
|
Предпоследния модел харчи градско с около 2 литра отгоре, според мен търси при всички случаи от последния модел.
|
Вторник, 14.12.2010 г. 19:05 ч. |
|
|
Kiril Terziev
Engine like steel drum
|
Колеги реших проблема с карбуратора, сложихме някакъв извънземен карбуратор, повече информация и снимки тука.... viewtopic.php?f=29&t=3121&st=0&sk=t&sd=a&start=120
Вторник, 14.12.2010 г. 21:35 ч. |
|
|
Младен Трабанта
Мисли си че знае всичко
Регистриран на: Понеделник, 25.02.2008 г. 10:51 ч. Мнения: 251 Местоположение: Велико Търново
Automobile: trabant
|
Здравей колега за стария тип карб. съм ти писъл в другия раздел "Гараж" прочети го! Това ми е абсулютно познат тип карб. Най - старото ми траби 600 е точно с такъв карб. и му знам магариите но понеже държа на автентичния му вид затова си го карам с него единствения проблем е, че с него погорява малко повече, но пък за сметка на това щади мотора т.е маже се добре Пак и това траби не ми е ежедневка е само за събори и мероприятия пази се изключително
_________________ Напред с двутактовите ни зверове!
|
Вторник, 14.12.2010 г. 23:44 ч. |
|
|
Kiril Terziev
Engine like steel drum
|
Нека ако някой кара с този тип карбуратори да напише ,какви са му впечатленията и какво мисли ?
Сряда, 15.12.2010 г. 01:06 ч. |
|
|
AdreNaLINE
N.Paunov
Регистриран на: Вторник, 17.06.2008 г. 19:22 ч. Мнения: 148 Местоположение: Димитровград
Automobile: 5xTt 600;4xWt 311
|
И моя 600 е с такъв карбуратор, но съм му го карал с другия модел.Разликата е много голяма, но заради автентичния вид, а пък и мотора ми работи по-стабилно с него.Разхода на гориво с него ми е 6 на 100, ще усетиш и че колата ти ускорява по-бавно, защото този е без ускорителна помпа.
|
Сряда, 15.12.2010 г. 09:58 ч. |
|
|
Kiril Terziev
Engine like steel drum
|
Зизи ти ме разби ..... Ускорителната помпа се намира или поне на ''28 1-1'' в поплавковата камера ,представлява едно буталце с пружинка отгоре плоско и над него има едно като чукче.Като дадеш по рязко газ, това чукче удря и натиска буталцето, което всмуква бензин от поплавковата камера ,директно го впръсква като дезодорант .Поне докато гледах и ми казвахо това, онова аз така си го обяснявм .Със сигурност някъде изпускам нещо така ,че и на мен ми е интересно ако някой го разкаже по детайлно . П.С. Моя карбуратор (''28HB-9Е'') няма ускорителна помпа ,неговия така нестандартен смукач действа като такава.
Сряда, 15.12.2010 г. 11:56 ч. |
|
|
Младен Трабанта
Мисли си че знае всичко
Регистриран на: Понеделник, 25.02.2008 г. 10:51 ч. Мнения: 251 Местоположение: Велико Търново
Automobile: trabant
|
Значи това както казва д-р Зизи е обогатител при подаване на повече от половина газ чрез тази пружинка и лостче отваря втори жигльор чрез който се подава повече гориво към двигателя но със сигурност не е ускорителна помпа както при другите карбове на четиритактовите двигатели да църкат дирекно към двигателя. Има разлика! Възможно е този жигльор понякога ако е запушен колата да върви спънато при подаване на повече газ! Мойте впечатления от стария модел карб са добри. Харесва ми как върви колата и липсват такива сложнотии както е при новия модел карб. по - малко жигльори!
_________________ Напред с двутактовите ни зверове!
|
Сряда, 15.12.2010 г. 23:17 ч. |
|
|
Kiril Terziev
Engine like steel drum
|
Със много или малко компоненти вътре, както новият така и старият карб продължава да прави същите проблеми отново! Няма мощ и отново гасне ,когато си иска но единствената промяна е ,че когато му дойде бензин колата лети ,на цариградско залепи 110km.h без никакъв проблем .После започва сецкане ,дърпане и гаснене ние мислихме ,че проблема идва от някъде смуче въздух? Изолирахме всичките гарнитури с масло устоичив силикон (за гарнитури)и този път окончателно не запали, какво може да е този път проблема?
Събота, 01.01.2011 г. 12:13 ч. |
|
|