Няколко въпроса за Вартбург 1.3 !
1.Какво може и е препоръчително да се използва за предния капак като заглушител? Този въпрос възникна, тъй като фабричният донапрен(?) сдаде багажа. Без него колата не е кой знае колко по-шумна, но най-малкото е грозно.
2.Може ли да се намерят на "пазара" жила за ръчната спирачка. Имам предвид жилото от самия лост та до спирачката и всички негови останали компоненти(гумени уплатнения, гресьорка и тн.), с една дума цялото устройство от спирачката до носача.
3.Навярно ще прозвучи глупаво и вярвам, че дори и сам мога да дам верния отговор, но възможно ли е на мястото на старите барабанни спирачки на задните колела да бъдат поставени нови спирачни апарати. Ако все пак е възможно, може ли някой да ми посочи какви и поне приблизително да ме насочи за цени и тн.
4.При движение на скорост има едно постоянно тракане. Когато се изключи от скорост тракането спира на момента. Поради тази причина предполагам, че проблема е в скоростната кутия. Ако някой може да помага.
5. Когато колата качи скоростта до 60 км/ч започва цялата да се тресе. Първоначално реших, че е от каретата и използвах двата проверовачни начина, за който съм чувал. Първо минах под колата, но единствено, за да установя, че полуоските остават равнодушни към проблема
,тоест почти непомръдват.След това запалих колата, навих волана наляво докрай, а в последствие и надясно
, но тръгванията бяха напълно спокойно. Наистина ли така може да се разбере за каретата. Ако да, то какъв би могъл да е проблема тогава? Лагери на колелата?
6. Къде най-близа до Кюстендил има магазин за Вартбург?
Благодаря предварително на всички!
ПП. Приемам критики, ако са основателни!