Напиши нова тема Отговори на тема  [ 87 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Съобщение от Велико Търново! 
Автор Съобщение
Знае всичко за двутактовите
Аватар

Automobile: Trabant
Мнение Re: Съобщение от Велико Търново!
Гледам и се чудя............има по 5 потенциални коли от всяка марка които биха дошли на събор по-далече от мястото, където живеят........и вие ще правите отделни събори на всяка марка :shock: :shock: :shock:

Понеделник, 01.03.2010 г. 12:07 ч.
Профил
Начинаещ
Аватар

Здравейте, с някой от вас се познаваме с други не. Аз съм от Москвич клуба и съм Велико Търново.Поради разразилите се БЕЗСМИСЛЕНИ, според мен, спорове искам да ви попитам може ли да присъствам на вашия събор, вероятно с още 2-3 колеги от В.Търново?

Четвъртък, 04.03.2010 г. 20:29 ч.
Профил
Зеления миксер
Аватар

Automobile: rennpappe
Те вартове няма да идват ти с москвича искаш да дойдеш.А това не се организира от 2Тповера и за това.Иначе ако се организираше от тук приъстващите колеги,да защо не.

Четвъртък, 04.03.2010 г. 21:37 ч.
Профил WWW
Скрита лимонка
Аватар

Automobile: 601L88,601K89,601K90
Напълно съм съгласен с доктора,от известно време забелязвам че има няколко човека които се чудят откъде да започнат спор и да създават напрежение във форума,един вид да разделят собствениците на 2т возилата в две групи.Те сами си знаят кои са.(на някои от тях съм им го казвал и лично)
Докато тези хора не разберат че думата "КЛУБ" означава разбирателство,единство и задружност във взимането на решения за каквато и да е организация и като цяло по-учтиво отношение към колегите и гледните им точки тази дума няма да означава нищо.Погледнато отстрани форума към момента прилича на една сбирщина от скандалджий и сейрджии които безгласно наблюдават разрушението на нещо което е градено с години.
Малка част оценяват какво правят "едни хора" ,за да опазят и малкото стойностна информация събрана тук.Тези същите хора са направили всичко това ,за да има място на което феновете да подържат връзка и да споделят опита и тръпката която изпитват като карат тези марки.

* Всеки които не знае за какво говоря съвсем спокойно може да си изтрие акаунтчето и да си намери форумче дето да си спами на воля.

Пп: Не си правете труда да ми отговаряте,защото нямам намерение да пиша повече в тази тема - каквото имах го казах.
Ако някой желае да ми каже нещо,нека е на ЛС.

Четвъртък, 04.03.2010 г. 23:57 ч.
Профил
Ентусиаст

На мен ми е интересно да я видя тая тема, но какво общо има тя с този събор?!
Малко става гузен негонен бяга. Въпросът е, че информацията беше грешна, а не че някой има нещо против Трабант.
Никой нищо нямаше да каже, ако от началото се беше казало - Трабант събор. Ами супер, ето още един събор.
А това коя кола каква била и колко била е въпрос на вкус и разбиране и възможности по онова време. :idea: А сега струват колкото един телефон.
Моето съмнение е, че има завист в хора притежатели на Трабант - незнам защо. И колкото повече се говори по въпроса, толкова повече се убеждавам. И също така негативно и презрително отношение на Вартбургджиите към Трабантаджии.
А защо? :idea:
Нещо друго си мислех.... представете си...1980 година, влизате в Мототехника (не, че си имам представа как изглежда), но си купувате колата веднага, не чакате с години. И не само, че не чакате ами и разполагате с парите за която и да е кола и досега не сте имали(трудно бихте се поставили в тази позиция) та ..... Вартбург или Трабант? Ама честно! :)

Петък, 05.03.2010 г. 00:24 ч.
Профил
Regular User
Аватар

Automobile: Wartburg 353S
Е, купил си 10 годишен Трабант, щото си нямал възможност за нов Вартбург.
Все едно да избираш между мерцедес А клас и еС класа...

Петък, 05.03.2010 г. 01:03 ч.
Профил
Аватар

И сега се купуват малки и прости коли. Поддръжката на трабант винаги е била по-евтина. Като се започне от по-ниския разход и се мине през по-чупливото окачване на вартбурга (естествено за сметка на комфорта), водното охлаждане и т.н. Няма такова нещо като по-добро, има по-подходящо за дадения човек.

Мислете реално - никой сериозен човек не завижда за кола, струваща колкото 1 работна заплата. Ако не се уважаваме и подкрепяме скоро няма да има форум и след като тия коли почти го няма по пътищата ще ги гледаме само на картинки....

Петък, 05.03.2010 г. 01:31 ч.
Профил
Ентусиаст

Дори и да не е така, а А клас с Ц клас, образно казано. Човек би си купил колата, която би му вършила по-добра работа.
Сега е различно, и двете коли са обезценени и сме останали една шепа ценители в цяла България. Не виждам какво щеше да стане, ако не се беше казало "те не са поканени" или "да си направят те събор". Нали така, аз съм с добри намерения към всеки, дори хората които не искат събор с Лада или Москвич...защо пък не? Представете си 100 соц. коли на едно място и то всякакви. :)

theultimate написа:
и се мине през по-чупливото окачване на вартбурга

:shock: С Унгарски шарнири може би. Виждал съм оригинални на по 60-70к км на които им няма нищо.

Петък, 05.03.2010 г. 01:34 ч.
Профил
Regular User
Аватар

Виждал съм оригинални които изкараХА 150 000 км.

Петък, 05.03.2010 г. 08:05 ч.
Профил
Аватар

Както и да го въртите пак е по-скъпо за поддръжа заради повечето части.

Петък, 05.03.2010 г. 10:35 ч.
Профил
Regular User
Аватар

Е какво има повече Вартбурга? Една водна помпа, като на моята кола оригиналната по спомени изкара към 180 000 км - колкото два двигателя на Траби. Има и едни водни маркучи, те оригиналните май пак 15-на години изкараха.
Бензинова помпа - частите й са на стойност 10 лева и се сменят 1 път на 50 000, вие май по-често си разглобявате и почиствате кранчетата за горивото...
За сметка на това вартбурга няма нужда от гресиране на ресьори, кормилна рейка и т.н.,
По ходовата част - 4 шарнира, 2 накрайника и 4 лагера общо за цялата предница, не мисля че при траби нещата са по различни.
В този ред на мисли и аз съм на мнението на доктора, че вартбурга се поддържа по лесно и евтино от Траби.

Петък, 05.03.2010 г. 11:44 ч.
Профил
Сивата Стрела
Аватар

Automobile: Trabant 601S
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=491212

Петък, 05.03.2010 г. 12:15 ч.
Профил ICQ WWW
Regular User
Аватар

Докторе, прав си за втулките, просто изключих за тях...
Не си мерим пишките, просто стана дума за поддръжка и си изказах мнението и опита.

Петък, 05.03.2010 г. 13:08 ч.
Профил
Ентусиаст
Аватар

:shock: :shock: :shock:

Петък, 05.03.2010 г. 14:04 ч.
Профил ICQ
Аватар

Това за поддръжката си е мое лично мнение, някой път може да го обсъдим в чата или на по биричка. Основната ми идея беше че разделението на форума по това кой каква кола кара е безумие - аз поне се радвам и на вартбурзите и смятам че всякакви събори трябва да са общи, за да е по-приятно и забавно.

Петък, 05.03.2010 г. 14:11 ч.
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 87 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща