Напиши нова тема Отговори на тема  [ 54 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
идея за едно интересно пътуване..... 
Автор Съобщение
Начинаещ
Аватар

Мнение идея за едно интересно пътуване.....
Здравейте ...казвам се Адалберто Будзин от Италия,но съм в Пловдив,занимавам се с фотография,екстремни пътувания и много други неста.Можете да разгледате моят сайт www.iviaggidiadalberto.it.
Имам една идея за едно екстремно пътуване от няколко 4овека...трябват ми 3-4 4овека с коли трабант или вартбург с които да направим едно интересно патуване,сте потърсим и спонсори,аз сте направя вси4ко възможно пътуването да бъде отразено в някои медий и т.н.
Но вси4ко това сте уто4ним допълнително.
Сте бъде несто като ТРАБАНТ И ВАРТБУРГ се състезават с модерната технология.
Ако има желаести да организираме това пътуване,сте бъде трудно ,смятам да е изван България,сте отнеме наи малко един месез самото пътуване.....това сте се уто4ни .моля писете ми на е-маил adalbertobuzzin@tin.it
О4аквам васите отговори и предложения с нетърпение.
Адалберто

Четвъртък, 12.11.2009 г. 10:00 ч.
Профил
Начинаещ
Аватар

Мнение Re: идея за едно интересно пътуване.....
Mомчета....аз съм съпругата на Адалберто и пиша аз от негово име, българка съм, но той наистина има намерение да организира това пътуване. Ние живеем в Пловдив... Ако има желаещи, нека да организираме една среща...и ще ви обясни всичко. Ако някой говори англ. още по -добре. Тази вечер ще ви пиша повече.....

Четвъртък, 12.11.2009 г. 15:11 ч.
Профил
Ентусиаст
Аватар

Automobile: много ясно - трабант
добре ако може повече да го разясниш тук във форума, защото може би ще има хора които няма да имат възможност на този етап да дойдат до Пловдив

Четвъртък, 12.11.2009 г. 19:31 ч.
Профил
Знайко
Аватар

adalbertobuzzin написа:
Mомчета....аз съм съпругата на Адалберто и пиша аз от негово име, българка съм, но той наистина има намерение да организира това пътуване. Ние живеем в Пловдив... Ако има желаещи, нека да организираме една среща...и ще ви обясни всичко. Ако някой говори англ. още по -добре. Тази вечер ще ви пиша повече.....

Ако може ми пратете едно писъмце на английски с повече информация, а пък аз ще я публикувам тук. :wink:

Четвъртък, 12.11.2009 г. 20:40 ч.
Профил
Начинаещ
Аватар

Извинете за закъснението.
И така....предлагам ви едно пътуване малко особенно и трудно през зимата от България до Сибир .Пътуването е трудно,трябва голяма организазия,време и желание.Аз съм осъстествил това пътуване 8 пъти с разли4ни коли от Италия,в момента живея в Пловдив и искам да организирам и тук несто .Ако има желаести,писете ми,отговарям на всякакви въпроси.
Който е заинтересован,нека да се срестнем и да говорим.
SKIPE-adaladal68

Събота, 14.11.2009 г. 11:17 ч.
Профил
Wing Tsun Fighter
Аватар

Оффтопик. Веднъж пробваха возила от цял свят и клас, през Сибир. И единствените дето оцеляха бяха УАЗ 469 и ЗИЛ 131. Не че имам съмнения в Трабант и Вартбург, но доктора тука е напълно прав.

Събота, 14.11.2009 г. 16:40 ч.
Профил
Начинаещ
Аватар

Да знам,имам опит....колите трябва да са подготвени по спезиален на4ин,трябва време и желание.
Иска се кураж ,но ако има желаести,може да се направи.....който е заинтересуван...може да ми писе.

Събота, 14.11.2009 г. 18:52 ч.
Профил
Знае всичко за двутактовите
Аватар

Automobile: Trabant
Зимата, когато карах трабанта си бях направил доста сериозно парно - двойно кече на пода за изолация, ел.перка на парното, гърнето във вата, кожуха на мотора задънен отдолу. Беше уникално като за трабант. При външна -15, вътре правеше 15 максимум 20 ако карам на ръчка. В Сибир и това ще издъхне - задължително печки.

Освен това с чисто нови 4 зимни гуми при непочистен сняг можеше да се кара на втора с малко газ - задължително ще трябват и вериги.

Събота, 14.11.2009 г. 19:29 ч.
Профил
Начинаещ
Аватар

необходимо е webiasto инструмент,който затопля мотора,дори,когато не работи вътре в колата.Не са необходими вериги,а гуми със пирони..застото веригите не служат когато е заледено..пързалят се.

Събота, 14.11.2009 г. 19:41 ч.
Профил
Начинаещ
Аватар

Тогава...вси4ки ние ,които сме заинтересувани сте търсим спонсори..знам как стоят нестата в Бг,аз винаги съм пътувал със спонсори..които търси намира..прав си за подготовката..сте бъде за следвастата зима,трябва и ние трябва да се подготвим физи4ески.
Но за вси4ко това сте се видим и сте говорим...моето е една идеа..трудна..но пак досега никои не го е правил.
ЕДНО ПРИКЛУ4ЕНИЕ....ЕДНО ПЪТУВАНЕ,ЕДНО ПРЕЖИВЯЖАНЕ.....
до скоро

Събота, 14.11.2009 г. 22:58 ч.
Профил
Знае всичко за двутактовите
Аватар

Automobile: Trabant
Webasto са печки като тази от ЗАЗ, серийно монтирани на западни коли, особено в скандинавските държави. КПД-то им е доста по-голямо (компютри, специално свещи...), както и цената.

Събота, 14.11.2009 г. 23:50 ч.
Профил
Кандидат-фен
Аватар

Automobile: Trabant 601
Идеята си я бива.Ще е вълнуващо приключение.НО НЕКА БЪДЕМ РАЗУМНИ! за да се осъществи без да се поемат излишни рискове трябва да се подсигурят доста неща от България.На мен перспективата от ампутирани телесни израстъци не ми харесва.
Парите ще са проблем.Ако тръгнем с Рено автомобили/да кажем/ фирмата може би би поела разноските защото така става реклама на марката.Ама с Трабант можем да помолим ГДР :roll:
Гуми, акумулатори и течност за чистачки-това ще са спонсорите.И то най-много да осигурят споменатите консумативи.Криза...
Колите трябва да са перфектни.И то не по преценка на собствениците ,а на един компетентен специалист или сервиз.Без компромиси 99%надеждност.При -50 ремонтите на пътя ще са невъзможни./самоубийство/.
Трабанта добре върви на -15-20.Не знам как би се държал на
-45.При това да пътува хиляди километри в пустуща.Теоритически може да е ОК но на практика никой не знае.
Освен логистика с джипове трябва да знае точния маршрут и местата за нощуване/нали не
смятате да се спи на палатки/
Ако емоционално сте привързани към определен Трабант по-добре не ходете с него.В крайна сметка купуване на друг ще е най-малкия разход

Неделя, 15.11.2009 г. 01:21 ч.
Профил
Ентусиаст
Аватар

Въпросните печки топлят малкият кръг на охладителната течност на нормалните автомобили. Трабанта е въздухарка - при него няма как да се получи. Защо не изберете друг маршрут, към по-топли места? ;)

Неделя, 15.11.2009 г. 02:28 ч.
Профил ICQ
Начинаещ
Аватар

http://www.cisonostato.it/photo.php?id=2024 моето последно пътуване

Неделя, 15.11.2009 г. 09:53 ч.
Профил
Кандидат-фен
Аватар

Automobile: Trabant 601
И ЗАЗовете са въздухарки ,но се движат в Сибир .Просто трябва да се прекъсва охлаждането от турбината.Може би някаква преграда ,нещо като жалуз да се измисли. При всички случаи трябва да има датчик за температура.Може да се измисли въздухът от купето с въздуховод пак да се връща към перката.

Неделя, 15.11.2009 г. 10:34 ч.
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 54 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща