Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 
Спирачки-помощ 
Автор Съобщение
Научи се как се сипва масло

Automobile: Trabant 601s
Мнение Спирачки-помощ
Колеги спука ми се тръбичката(задната) за спирачките долу под купето.Продават ли се такива,колко пари са.Някой би ли ме посъветвал къде да оправя проблема със спирачките и разбира се за по-малко пари.Пробвах сам ама нещо немога да я развия.С какво ли не пръсках.Бих предпочел и направо всичките да сменя като им видях състоянието.Благодаря ви предварително

Неделя, 01.11.2009 г. 21:43 ч.
Профил
Вече прави дребни ремонти

Мнение Re: Спирачки-помощ
Тръбички медни с различна дължина и подходящи щуцери (за Вартбург и Трабант резбата е различна!) или комплект от тях може да намериш на Подуене срещу гарата или в магазина за 2Т в Красна поляна. Не се занимавай с глупости - т.е. по-евтино. Това е спирачна система! Старите наистина са отвратителни - железни и вече от гледна точка на времето са ръждясали и ненадеждни, т.е. безнадеждни и опасни. А медните ще те надживеят дори и след дълбоката ти старост. За по лесно развиване ползвай вездесъщия WD-40. Има го почти по всички бензиностанции, да не говорим за Метро, Бриколаж, Практикер и железариите. За първоначално развиване ти препоръчвам директно с клещи "чираци" или "папагал", зависи как ги наричат в твоятя махала-иначе се заоблят щуцерите. После може и с ключе. Това е и добър повод да си смениш изцяло маслото в спирачната система.
Приятна работа!

Неделя, 08.11.2009 г. 22:20 ч.
Профил
Вече прави дребни ремонти

Мнение Re: Спирачки-помощ
Преди време (15-тина години) в Подуене на ул.Среброструй или Летоструй (все я забравям), имаше един, който разфасоваше Трабантчета. На мен беше ми се протрила дългата тръбичка, която отива към задните спирачки на Вартбурга. От там взех една муфа от спирачната система на Трабант (шестостенно парче,дълго 50-60 мм. и с вътрешни резби от двете страни). Тогава разбрах, че резбите не съвпадат. Спомням си, че дори и обезвъздушителните щуцери не съвпадат - различни резби. Наистина съм се чудил, че няма стандартизация и унификация, но може би тогава двете фирми са се надскачали кой е по-велик и не е имало взаимозаменяемост.
Доколкото си спомням, резбата на Трабанта беше М10х1.25. Може би е бил от 6-волтовите???

Неделя, 08.11.2009 г. 23:10 ч.
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ]