Напиши нова тема Отговори на тема  [ 64 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Комбито на Десо 
Автор Съобщение
Знае всичко за двутактовите
Аватар

Automobile: Trabant
Мнение Re: Комбито на Десо
От тия трансмитерчета накупих супер много за приятелите. Екстра е като за 9лв - свири много по-добре от касетка и малко по-добре от радио. Определено това е решението за който не му се ръси за CD.

Събота, 29.08.2009 г. 21:47 ч.
Профил
Вече прави дребни ремонти

Automobile: Wartburg 353W 1984
Време е да актуализирам темата.По Комбито са направени следните неща:
Духалка Unitec,руска запалка за автомобил и странични огледала(Ладови-4 лв броя) и нанасях силикон по уплътненията на вратите.
До края на тази година трябва да сложа:
-кора отзад на багажника(от Ланча Делта '82 г.
-касетофон Blaupunkt Lubeck 4 x 40 w
-четири броя говорители-xxx w(единствено знам,че свирят яко)
http://deskoo.snimka.bg/automobiles/kombito.435960

Неделя, 25.10.2009 г. 17:51 ч.
Профил
Аватар

Ако вземеш кора-хармоника от друго комби забрави за говорители на нея. Най-добре си купи ПДЧ и го тапицирай.

Понеделник, 26.10.2009 г. 01:21 ч.
Профил
Ентусиаст
Аватар

Automobile: много ясно - трабант
Я дай малко повече инфо за духалката - модел,цена и от къде евентуално може да се закупи, а и върши ли работа :)
Ако искаш мога да ти обясна как беше захваната кората на комбито на бащата :)

Понеделник, 26.10.2009 г. 10:57 ч.
Профил
Научи се как се сипва масло

Automobile: Trabant 601s
Колега такива духалки има в Практикер и са около 35 лева.Аз имам такава и върши горе долу добра работа ама ако ти кажа колко са дебели кабелите представиси какво става с акумулатора :D

Понеделник, 26.10.2009 г. 11:07 ч.
Профил
Ентусиаст
Аватар

Зарежи тогава, на мене не ми трябва още един огромен консуматор в колата, ще се мисли нещо друго :)

Понеделник, 26.10.2009 г. 11:11 ч.
Профил

Мнение Духалката
Духалката е Unitec 12 v,150 w,закупена от Кауфланд за 19,99 лв на промоция.Инак цената е 26 лв и стотинки.Върши ми работа за в момента-премахва запотяването на предния прозорец.Другите-страничните и задното само при дълъг път.До сега нямам проблеми със акумулатора.
Купих я защото оригиналното парно ми вкарва "приятни" аромати и реших да не се тровя.
Цитат:
Ако искаш мога да ти обясна как беше захваната кората на комбито на бащата :)

Сподели-всяко мнение е добре дошло.

Понеделник, 26.10.2009 г. 11:56 ч.
Профил
Аватар

Парното вкарва аромати обикновено при пробито гърне. За същите пари продадох на Торси турбина към оригиналното парно, която прави баня в колата. Там е истината - подобряване, уплътняване и изолиране. Отопление в колата на ток с китайски печки е несериозна работа.

Понеделник, 26.10.2009 г. 13:38 ч.
Профил
Ентусиаст
Аватар

Не ми се рисуваше много, много и затова се надявам да ме разбереш :)
Бащата си беше купил оригинална кора за трабанта (с комплект едни като винтове - тези неща няма как да ги направиш и с едни болтове с гайки ще ти свършат същатата работа)
Тези червените са болтовете (на снимката) - сваляш лявата и дясната кора на багажника - тея вертикалните, след това си пробиваш отвори (4) в метала между стъклото и къде са били корите и слагаш 7-8 см болтове като ги затягаш с гайките и ги оставяш да стърчат (минуса тука е че ако возиш някой в багажника може да се нахака хахаахахха)
Изображение
кора ще си изрежеш от някоя плоскост, обличаш я с черен мукет 2 лв квадрата като на моя трабант и я слагаш отгоре върху болтовете (кората ще си я изрежеш както ти си знаеш, но ако ти е трудно ще потърся кората на бащата и ще ти дам размери и снимки (но това ще е в неделя или по-натам)

Понеделник, 26.10.2009 г. 14:55 ч.
Профил

Пич малко критика , какъв трябва да ти е бил оригиналния цвят на капака на багажника , че да го наклепаш така.Първо кой ти каза , че тоя цвят има нещо общо с колата та са ти го правили чак , второ личи си , че не си пръскал преди , целия капак е на петна от снимките ясно се вижда , спрея ли не ти е стигнал та си го претупал така незнам.Като цяло имаш желание но не си постигнал ефекта който е трябвало , лично мнение.

Понеделник, 26.10.2009 г. 17:02 ч.
Профил

Критиката виждам е в обилно количество.Вече имам кора от Ланчия Делта 1982 г.Нея ще слагам и не ми се занимава да търся ПДЧ-ограничен съм от към финанциТакъв ми го докараха цвета.Минах преглед без проблем за това.Да,сам пръсках и нямам опит,но няма петна-просто снимката е от калпав телефон.Трабанта ми може да изглежда курник-за мен той е ЗЛАТО!!!Засегнах се и се надявам дЗ да не ми сложи ключ като на един друг многознайко!
[smilie=angry] дЗ мисля, че имаш грешно мнение за мен. Многознайкото за , който говориш премина всички граници на доброто поведение във форума. За никого не е тайна, че с Ваше величество си говорим само " по служба " и много често сме " на нож" и за конкретния случай съм се застъпил не за него , а за нарушаването на правилата. Многознайкото въпреки предупреждението ми да НЕ заобикаля бана по какъвто и да е начин, го заобиколи три пъти като продължаваше да се държи нагло. Смятам, че такива хора НЯМАТ място във форума.

Понеделник, 26.10.2009 г. 21:09 ч.
Профил
Аватар

Че нали за това са темите - да има оценка и критика. Няма смисъл 20 човека да ти напишат "Супер е", "браво". Пишат се както хвалби, така и критика (доколкото се спазва добрия тон).

ПС: Не оставайте с впечатлението че управата на форума е състваена от касапи, които си търсят повод за наказание.

Понеделник, 26.10.2009 г. 22:29 ч.
Профил

Оставам с впечатлението , че съм те обидил ,а не съм искал ако е така извинявам се.
Изказах менение по въпроса с цвета на багажника , понеже беше писал , че стария ти не е харесвал и бил изтрадал , затова писах , че този цвят който е сега не се доближава до желания от теб ефект , който предполагам е да е в тон с цялата кола.За петната може и от телефона да е незнам изказах мнение ти си за това да ме обориш ако имаш основание.Не оставай с впечатление , че колата ти е "курник" никой не е намекнал такова нещо.Ако си се притеснявал за прегледа е напразно за нашата държава , аз минавам преглед с различна лява врата , ляв калник и преден капак , като трите са в един цвят , а колата съвсем друг.

Вторник, 27.10.2009 г. 00:14 ч.
Профил

Аз също се извинявам,че не намерих добрия тон.

Сряда, 28.10.2009 г. 10:25 ч.
Профил
Мисли си че знае всичко

deso написа:
...Купих си също и ФМ Трансмитер.Качеството е задоволително.Тук липсват онези шумове както при касетофона когато има работеща касетка в него.

Искам да попитам дали трансмитера излъчва стерео сигнал - при приемането авторадиото индикира ли стереоприем?
Преди време попаднах на едно менте, което излъчваше задоволително, но смесваше двата канала, т.е. транслираше моно. За да го направят стерео, трябва да му сложат и генератор за пилоттон, както и да кодират сигнала по един безбожно труден аналогов начин - стандартът за стереорадиоразпръскване е от 60 -те години. Чудя се дали добрите китайци биха се занимавали с това, след като им е много по-лесно да съберат двата канала и набързо да наплескат някакво просто еднотранзисторно предавателче, като на бебефоните - ако радиото няма индикация за стерео, ходи разбери какъв е сигналът, особено в Трабанта. Свирят ли и двата канала - свирят! :lol:
Уточнявам, че въпросът ми няма за цел да обиди никого, нито да критикува показания трансмитер - просто искам да знам дали излъчва стерео, за да реша дали и аз да се снабдя с такъв.
Между другото, задния капак си е супер - особено щом си го правил сам и не са ползвани скъпи лиготии от сорта на камери за изпичане. Никакви петна не виждам - това са бликове от светкавицата или друг светлинен източник при снимането. Разлика в боята винаги ще има, дори и да пръскаш със същата боя, с която е боядисвана навремето колата. Всичко е нормално и приемливо. Даже ще те питам с каква точно паста пастира колата, тъй като доста добре си я излъскал!

Последна промяна chronometer на Сряда, 28.10.2009 г. 11:28 ч., променена общо 1 път

Сряда, 28.10.2009 г. 10:59 ч.
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 64 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща