Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Re: Кормилна Кутия 
Автор Съобщение
Начинаещ

Automobile: Варга 1,3
Мнение Re: Кормилна Кутия
Колеги здравейте :-) И аз имам проблем с кормилната кутия. Става дума за Варга 1,3. Износени са втулките между корпуса на кутията и дебелата тръба, на която са закрепени късите накрайници.
Такива втулки нови явно няма. Сеща ли се някой как да ги оправя? Ако не, някой поне размерите им знае ли?
[smilie=angry] д З не беше лошо първо да прочетеш, че има раздел за 1,3 и да пуснеш там темата. Напиши от къде си в аватара. След като проблема ти не се покрива с тази тема си пусни твоя, а сега става една боза. Преместена.

Четвъртък, 15.10.2009 г. 16:46 ч.
Профил
Начинаещ

d3, много си учтив нема що
[smilie=angry] дЗ не съм употребил никаква обидна дума или желаеш да ти направя баничка, кафе, за да спазваш правилата. Дори ти преместих темата, а не я изтрих направо. Правилата, които явно не си чел - важат за всички. Следващия път вместо да ти пиша писма и да ти върша работата направо ще ги трия.

Четвъртък, 15.10.2009 г. 22:17 ч.
Профил
Ентусиаст

Зизи е прав! Вземи сега, напиши ако искаш и от къде си.
Аз имах същия проблем, явно е характерен за 1.3, сменихме само дясната втулка с друга от друга рейка, оригинална. Иначе и аз взех някакви втулки, които уж ставали, но то в крайна сметка си има различни износвания и не може да сложиш оригинални втулки - не се получи. А ти може да я разглобиш, ако не можеш - на майстор, който се е занимава с Вартбурзи, почиствате, вземате размери, на стругар с подходящ материал(тефлон примерно) и действате! :wink: И после, ако имаш хубави гуми и държиш, да ги запазиш такива може и на реглаж, да отидеш. :mrgreen:

Четвъртък, 15.10.2009 г. 23:19 ч.
Профил
Начинаещ

Добре де d3 не се коси толкоз много. Виждам, че става дума за кормилна кутия и пиша. А ти като искаш трии, няма лошо :-) Иначе обичам да пия бира с пържени картофки, абе може и с пържена рибка :-)
Днес един приятел ми даде адреса на стругар и утре съм там, пък да видим.

Петък, 16.10.2009 г. 21:50 ч.
Профил
Ентусиаст

Забравих да напиша, че моята кутия я прави майстор Добрин. :D Това не е шега, отговорна работа си е. :wink:

Петък, 16.10.2009 г. 23:20 ч.
Профил
Начинаещ

Днес кутията я разглобих на съставните й части. Значи отвих гайките, държащи сферичните втулки на късите накрайници и така остана само кутията. Като се махне капака отзад (развиват се 4 винтчета м6), се вижда един винт с вътрешна глава, т.е. развива се с ге-образен шестограм. След като се извади винта, се освобождава тръбата и се вади. Оттам на сетне всичко е за час по трудово обучение в 4-5 клас :-) Втулките се вадят с пръст, по същия начин се слагат и новите. Сглобяването е по обратния път. Аз си мислех, че е нещо кой знае колко сложно, а то се оказа фасулска работа, ами така де :-) Даже не се размества реглажа на предницата, всичко се запазва както си е било. Е, за идеята може да се провери сходимостта, срещу 12 лв. ако не са променили цената в СБА.

[smilie=angry] дЗ виждаш ли колко е приятно като си имаш тема, а не да акаш в чуждата [smilie=2beers]

Неделя, 18.10.2009 г. 14:44 ч.
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ]