Помощ - Ел. услуги за Трабант Варна
Автор |
Съобщение |
mr.smile
Начинаещ
Регистриран на: Неделя, 22.03.2009 г. 17:10 ч. Мнения: 20 Местоположение: Варна
Automobile: Трабант
|
Помощ - Ел. услуги за Трабант Варна
Здравейте колеги. Имам въпрос и се надявам някой да ми помогне, защото вече съм в безизходица. Имам сериозен проблем с токовете на колата. Когато вечер включа фаровете ми спират мигачките, клаксона и прочее. А фаровете светят като... свещички. Ходих на няколко "майстори", които ми казаха че ВСИЧКО Е НАРЕД! а аз виждам че не е. Снощи беше последната капка - както си карам около 10 вечерта колата угасна на скорост. Направих десен завой, включих на втора, колата изхърка малко и угасна. авайарийните мигачи мигаха много лекичко, фарове почти нямаше. И не пали. Можете ли да ми кажете читав майстор, който да се хване да оправи трабанта ми, заото ми ми писна от големите разбирковци, дето друго освен ауспух коли не оправят. а си плащам, мамка му... за туй най ме е яд. Мислят си, че като карам пари нямам пари... извинявам се агресията, но много съм ядосан. Та... моля за помощ! Благодаря ви!!!
_________________ Имам мечта...
|
Неделя, 23.08.2009 г. 10:59 ч. |
|
|
mr.smile
Начинаещ
|
Re: Помощ - Ел. услуги за Трабант Варна
здрасти, за всички тези глупости се оказа, че е виновно динамото сложихме ново от Форд и сега е наред. но остава един друг проблем, който го имам още от като съм си купил колата. сложих музика и при всяко светване на фар, стоп, мигач музиката се ресетва и в крайна сметка след няколко месеца изгаря. майсторите казаха: "така е на трабант музика неможе", което е пълна глупост. ако можеш остави някакъв телефон на лични да ти се обадя като идваш до варна. благодаря ти за отговора
|
Четвъртък, 27.08.2009 г. 15:11 ч. |
|
|
лудака
Вече прави дребни ремонти
Регистриран на: Петък, 06.02.2009 г. 21:30 ч. Мнения: 131 Местоположение: софия
|
Аз на моята взех + от клемата на акумулатора и - от таблото, и музиката си ми работи перфектно. Преди ако не ти е роботил алтернатора може за това да се е ресвал плеиара.
|
Четвъртък, 27.08.2009 г. 17:41 ч. |
|
|
mr.smile
Начинаещ
|
музиката е вързана към акумулатора... но виж това с алтернатора не ми е идвало на ум. ако е той ще се гръмна - един плеър за 200 и един за 450 кинта.
|
Четвъртък, 27.08.2009 г. 18:14 ч. |
|
|
Bat_Ilko
Долен и зъл ентусиаст
Регистриран на: Събота, 16.02.2008 г. 14:26 ч. Мнения: 227 Местоположение: Стара Загора
|
По принцип всеки плейър си има защита от ниско и високо напрежение. Затова като палиш и се рестартира. Ако не ти е зареждал алтернатора волтажът на акумулатора е бил много нисък, вероятно на границата на въпросната защита, и затова при всяко натоварване се е рестартирал. Замери волтажа при включени консуматори на различни обороти и при самото им включване и ще се разбере кога прави проблем. Вече оттам нататък можем да гадаем кое прави белата, ама така без мерене няма да стане.
_________________ http://www.vbox7.com/play:b720d575
|
Четвъртък, 27.08.2009 г. 23:09 ч. |
|
|
Teo
Ентусиаст
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 01:35 ч. Мнения: 643 Местоположение: Варна
|
На празен ход при нов акумулатор на фарове искат минимум 13,8, иначе не ти дават гаранция, та това го приеми за желан минимум
_________________ Прави к'вот трябва, пък да става к'вот ще!
|
Петък, 28.08.2009 г. 12:03 ч. |
|
|
Nasakoto
Луд с картечница
Регистриран на: Събота, 02.02.2008 г. 13:04 ч. Мнения: 455 Местоположение: Густо майна, Филибето!...
|
А и щом си го разредил до степен да не ти работи нищо, много е вероятно да е отишъл във Вечните киселинно-оловни полета. Някъде по дебелите книги пишеше, че напрежението на акумулатора при покой в никакъв случай не трябва да пада под 10 волта, иначе - кофата, и в магазина за нов. Ако проблемът упорито не се оправя, дори и след дълъг път (разбирай хубаво зареждане), преди да пипаш каквото и да било по колата, вземи назаем от някой за 2-3 часа здрав акумулатор и виж как ще се държи с него.
_________________ Hard to the core !
|
Събота, 29.08.2009 г. 09:25 ч. |
|
|
mr.smile
Начинаещ
|
благодаря за съветите на всички. последните две години смених два акумулатора. в крайна сметка се оказа, че е динамото. просто не зарежда или презарежда и прецаква всичко. сега го смених. в покой ми показва 13.8(в смисъл запален двигател на ниски обороти), а при подаване на газ качва почти до 16. сега всичко си работи добре... освен музиката. но както един от колегите тук - най-вероятно е алтернатора. сега нямам време да го погледна, но до седмица-две и това ще стане
|
Неделя, 30.08.2009 г. 13:03 ч. |
|
|
Teo
Ентусиаст
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 01:35 ч. Мнения: 643 Местоположение: Варна
|
На празен ход при включени фарове напрежението трябва да е 13,8V! Иначе не дават гаранция на акумулатора...
_________________ Прави к'вот трябва, пък да става к'вот ще!
|
Четвъртък, 08.10.2009 г. 21:05 ч. |
|
|
mr.smile
Начинаещ
|
здравейте, проблема е решен! но първо да кажа какъв е бил той. значи преди три години като си купих трабанта си купих и музика от Технополис. Имаше промоция - безплатно инсталиране. но какво се е случило??? щото е безплатно, толкова добре е свършена работата, че да обесиш изпълнителя й. пича дето е слагал музиката е трябвало да закачи масата накъде по купето, а той я вързал към самата музика. и така всички токове минават през нея!!! нямам думи. сега всичко ми оправиха, вече нищо не се ресетва, всичко свети нормално. благодаря на всички за съветите!
|
Петък, 09.10.2009 г. 16:01 ч. |
|
|
Nasakoto
Луд с картечница
Регистриран на: Събота, 02.02.2008 г. 13:04 ч. Мнения: 455 Местоположение: Густо майна, Филибето!...
|
И да знаеш: ние цветя и бо мбони не пием. дЗ и ядем домати дето растат на кокал
_________________ Hard to the core !
|
Събота, 10.10.2009 г. 09:59 ч. |
|
|