Напиши нова тема Отговори на тема  [ 35 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
kak се пуска кола в движение 
Автор Съобщение
Ентусиаст
Аватар

Automobile: много ясно - трабант
Мнение Re: kak се пуска кола в движение
Да се похваля :D
Изображение
Та да ви кажа какво ми струваше е това:
1-обаждане в община Пловдив (032/276 913) и информация какъв данък дължа за колата - оказаха се 10,11 лв за тази година
2-платих в пощенска банка + 2,50 такса за превода
3-отидох в КАТ Пазарджик и там питах как ще стане трабанта да е на мое име - пратиха ме на нотариус (малко пояснение - трабанта е закупен от баща ми през 2002 с договор за покупко продажба и не е регистриран в общ. Пазарджик, а си е останал в общ.Пловдив) - от там нотариусите ме върнаха в КАТ - не ставало,защото договора бил много стар
4-регистрирахме го на бащата - 11 лв (копие на талона и договора за покупко-продажба и заявление за регистрация)
5-в банката 62 лв
- свидетелство за регистрация - 9
- такса (неква) по чл26/4и - 6
- номера - 35
- такса обслужване - 4
- проверка идентичност и техн. - 6
- такса обслужване - 2
6-застраховка в "лев инс" с някаква отстъпка - 139 лв
7-отидох да го регистрирам в общ. Пазарджик - данъчното, от там к#р - трябвало да им дам бележките за платен данък през годините иначе ще трябва да плащам за 5 години назад - те тука ми сервираха тая шитня и аз вече незнам какво да правя
8-не съм минал за ГТП - 30 лв
-------------------------------------------------------------------------------------------
да си караш трабанта и хората да гледат и да се кефят все едно е ламборгини - PRICELESS

Четвъртък, 20.08.2009 г. 20:49 ч.
Профил
Мисли си че знае всичко
Аватар

Automobile: trabant
Честито колега пожелавам ти безаварийно шофиране и най - важното перипетийте през които си минал са зад гърба ти :wink: [smilie=2beers]

Четвъртък, 20.08.2009 г. 21:47 ч.
Профил
Ентусиаст
Аватар

Благодаря, сега искам да го отпразнувам с хората, които ми помагаха, а и с вас за съветите дето ми давахте, но всяко нещо с времето си [smilie=2beers]

Четвъртък, 20.08.2009 г. 23:04 ч.
Профил
Научи се как се сипва масло
Аватар

Automobile: Wartburg 353 Rally
Ако на колата не са и плащани данъците с години глобата ще е солена общо ще излене към 200-250 лева.

Вторник, 25.08.2009 г. 13:10 ч.
Профил
Ентусиаст
Аватар

За сетен път(сигурно милионен) се убеждавам че бюрокрацията в БГ е на ниво, такова ниво че ....... и не само бюрокрацията [smilie=angry]
Като отидох в Пазарджик - данъчното и им дадох договора от 2002 където е закупен трабанта и те ми казаха че трябва да плата таксата за тези години които не е плащано.Преди това се бях обаждал в Пловдив - данъчното и там ми казаха че дължа само 10,11 лв и нищо повече (сметнах че стария собственик е плащал данъка за трабанта през годините някъде към 50-60 лв) и им казах на тея в Пазарджик какво са ми казали хората в Пловдив (те нямат ли си някаква система да провери та трябваше аз) и служителката от Пазарджик ми каза да представя тогава бележките дето човека е плащал през годините - това едва ли някой ще ги пази тея работи (оказва се май че ще се плаща двоен данък и то за трабант, а тея с джиповете и колите по 100 000 лв дето са си ги регистрирали като баничарки минават метър) Обадих се пак в Пловдив да ми кажат или дадат някаква справка за годините и там ми каза оная че нямало никакви данни за него - те тука ми стана едно такова топло и хубаво, и ми каза да предам на служителката в Пазарджик да платя данъка за 5 години назад и съм щял да съм ОК.Повече не съм ходил никъде и отидох у нас да се наспя, защото щях да закола някой ако ми се беше направил, трябваше да се успокоя [smilie=angry] [smilie=angry]
П.П. Не мога ли да "направа" нов договор от тази година, кой ще проверява

Вторник, 25.08.2009 г. 13:27 ч.
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 35 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3