Кой, какъв Трабант иска да има?
Автор |
Съобщение |
Bobi96
Вече прави дребни ремонти
Регистриран на: Неделя, 10.02.2008 г. 21:49 ч. Мнения: 102 Местоположение: София
Automobile: Trabant 601s
|
Кой, какъв Трабант иска да има?
Тук може да пишеме кой от нас какъв трабант иска да има. Коя година, кой модел, какъв цвят, с какъв двигател... Да не изпада в големи подробности!
За мене лично модел 601с ми харесва най-много! В порядака 1985г.-1990г. Цвят тъмно син металик и не много подобрения.
Ако не му е тука мястото, нека преместят темата!
|
Понеделник, 10.03.2008 г. 23:59 ч. |
|
|
theultimate
Знае всичко за двутактовите
Регистриран на: Вторник, 05.02.2008 г. 23:26 ч. Мнения: 2554 Местоположение: София
Automobile: Trabant
|
Трабант 1.1. Това нещо ако го имаш легално имаш такива невероятни възможности за тунинг по мотора, че може да стане драгстер
|
Вторник, 11.03.2008 г. 00:01 ч. |
|
|
xbs_pioneer
Зайо - байо
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 14:36 ч. Мнения: 407 Местоположение: третата след луната в дясно..
|
Искам моя си трабант само да беше както каза Ultimate 1.1 не бих се разсърдил и на повече
Вторник, 11.03.2008 г. 01:42 ч. |
|
|
super_v
Сивата Стрела
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 12:28 ч. Мнения: 307 Местоположение: София
Automobile: Trabant 601S
|
Гледайте сега мнооо ми се иска ма нали няма да е в най скоро време - иска ми се :
1 - Трабант напълно оригинал
1 - Трабант Кабрио
1 - Трабант Яко натокан
1 - Трабант 1.1
и нататък пак 1.1 натокан - кабрио и тн. от всеки модел и тн. всяко едно от тия неща колкото повече толкова повече....
Вторник, 11.03.2008 г. 08:34 ч. |
|
|
Teo
Ентусиаст
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 01:35 ч. Мнения: 643 Местоположение: Варна
|
Аз пък имам една мечта, която много ще ме радва ако стане Трабант 1,6 Конете...е то въртока важен, ма те са към 160 След като вкарам трабанта в движение, започвам да проучвам въпроса от към финанси и т.н.
_________________ Прави к'вот трябва, пък да става к'вот ще!
|
Вторник, 11.03.2008 г. 14:08 ч. |
|
|
nKaLiZaTuRa
Продавач-консултант
|
въпреки че имам вартбург искам трабанта на съседна улица. Кафяв трабант оригинална боя на 20 000км ... на един дядо които е болен .... трабанта му е Любовта на живота . преди време го следях как всеки ден в слън4ево време го вади от платнения гараж (тука в моя квартам има една мания всеки да си напраи гараж в/ъ паркомястото си , и така всеки се сдоцива с платнян гараж - стоманена рамка обвита в плат... ) пастира го излъсква го ХУБАВО от прахта която се е посипала отгорему отвътре отвънка ... трабанта мисля дори че е с жълти номера ... но със сигурност знам че е с пружини ! винаги съм питал дядото да взема трабанта но той ме е одрязвал .. бащами преди година му предложи 1500лв за трабанта но дядото категори4но отказа!
дядото сега е болен ... а трабанта стой завит с бризенти ...- гаража му изчезна някъде ... всеки ден го виждам и го сънувам ... ако взема трабанта НЯМА да го карам той щв бъде само за удоволствие ... каквото мисля да направя и с вартбурга след 5 6 години
_________________ nur ........ Wartburg ........ http://www.prista-oil.com/bg/product/prista-2t-59.html
|
Вторник, 11.03.2008 г. 16:18 ч. |
|
|
theultimate
Регистриран на: Вторник, 05.02.2008 г. 23:26 ч. Мнения: 2554 Местоположение: София
|
offtopic: накрая ще стане да го вземеш като мен за 100лв. Баща ми периодично муфтеше стареца, който ми го продаде, но отказваше. Накрая не беше в въстояние да шофира и го даде за 100лв
|
Вторник, 11.03.2008 г. 16:45 ч. |
|
|
Santa
Ентусиаст
|
Сещам се за първата ми тема в стария форум...един комшия искаше да ми подарява застоялия си Трабант.Смятах да се ползва само и единствено за ходене до вилата и за влачене на багажи и строителни материали.Само дето един ден се събудих с мисълта "Абе...аз побърквам ли се...Какви ги върша,мамка му и прасе..."
Просто си припомних времето със служебния Трабант.Може да е уникална като конструкция кола,но като автомобил е пълно извращение.По-скоро е самоходна машина.Нещо с двигател.Но определено е безкрайно далеч дори от идеята за кола.Създаден,за да напомня на водача си непрекъснато за духа на сиситемата-с всичките и екстри.Точно това беше и социализЪма-нещо тясно,неудобно,трудно за управление,мръсно,грозно,опасно и объркано в самата си същност.
_________________ Libenter homines id, quod volunt, credunt
|
Вторник, 11.03.2008 г. 23:25 ч. |
|
|
theultimate
|
До сега никой не се е оплаквал от моя трабант, това че не сте си подържали служебния си е лично ваш проблем. Служебната кола е като курва - всички я ползват и никой не му пука за нея.
|
Вторник, 11.03.2008 г. 23:30 ч. |
|
|
fraxinus
Кандидат-фен
Регистриран на: Неделя, 10.02.2008 г. 20:43 ч. Мнения: 455 Местоположение: с.Кирилово
Automobile: Trabant 601
|
Не знам какво разбираш под идея за кола . Трабанта си е изпълнявал нелошо задачата -транспорт на пътници и багаж от т.А до т.В преди 40 г. Изпълнява я и сега. Като отворя прозореца навън виждам редовно 3-4 трабантчета и 2 вартбурга на паркингите до нас. При това предполагам че собствениците не страдат от хронична трабантомания като нас а си ги карат на общо основание. В днешно време с 2-3заплати могат да си купят КОЛА и да натирят траби в моргата но не го правят. Защо!
Просто германците са доказали че могат да направят автомобил от нищо.Буквално. И не можеш да очакваш той да е луксозен ,бърз безопасен и т.н. и защо сравняваш трабанта със кола като, москвич или лада сравни го с нещо от неговия клас напр заз, полско фиатче... Къде са сега тези возила.Мамка му това е технология от преди половин век почти непроменена която още търкаля
_________________ Къни и фърга http://vbox7.com/play:b253bfd8
|
Сряда, 12.03.2008 г. 20:09 ч. |
|
|
theultimate
|
Идеята за кола....ама кола за хоби. Нормалната кола трябва да се ремонтира изключително рядко и просто да върви. Трабанта....2-3 седмици, дребен ремонт....2-3 месеца сериозен ремонт, 1 годишно разглабяне на основен възел...На мене може и да ми доставя някакво удоволствие или да не ми прави впечатление, ама в ръцете на бай Иван не изглеждат точно така нещата. Защото ако няма желание за ремонти, колата не се сдухва чак да умре, но достатъчно да останат 5-6 коня, да пуши като комин, да прекъсва постоянно и всичко да хлопа. Тези които бяха на 50 годишнината видяха какъв шум и пушек дигнаха 50 трабанта, при това повечето подържани. А сега си представете сутрешното задръстване съставено само от трабанти? Просто трабанта и вартбурга са били актуални, когато личния транспорт е бил лукс и трафика е бил нищожен. Сега е готино да се срещат чат пат за шоу, и то за предпочитане като хоби.
|
Сряда, 12.03.2008 г. 20:25 ч. |
|
|
xbs_pioneer
Зайо - байо
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 14:36 ч. Мнения: 407 Местоположение: третата след луната в дясно..
|
аз мога само да добавя че според това което виждам по улиците има 2 вида трабанти... Едните са на село да носят кацата с зелето и кофите с цимент а другите са при хора като нас.. които ги правят за удоволствие и поради причината че са евтина кола
Сряда, 12.03.2008 г. 21:00 ч. |
|
|
theultimate
|
Тия дето карат от евтиния аз ги пиша към кацата със зелето. Такива трабанти просто се движат от А до Б. Единствения начин да караш читав и готин трабант е да вложиш много пари и време. А парите определено са повече от цената на запазен голф2, така че решаващо е да имаш желание и да си луд.
|
Сряда, 12.03.2008 г. 21:05 ч. |
|
|
fraxinus
Кандидат-фен
Регистриран на: Неделя, 10.02.2008 г. 20:43 ч. Мнения: 455 Местоположение: с.Кирилово
Automobile: Trabant 601
|
има все още и един трети тип които просто искат да карат трабант и си ги поддържат и си ги карат , не влагат трицифрени суми за тунинг и ауспух но си го гледат , ремонтират и не щат друга кола. В мойто семейство например трима човека имаме книжки и аз съм единствения който умее въобще да кара нещо различно от трабант.И то защото ми се налага че трябва да се работи
_________________ Къни и фърга http://vbox7.com/play:b253bfd8
|
Сряда, 12.03.2008 г. 21:46 ч. |
|
|
theultimate
|
За село и малък град може, но в София примерно не може да се кара нормално зимата ако нямаш перфектни гуми и спирачки. Като си оправиш спирачките, купиш си нови гуми, уплътнения и ремонтираш окачването - ето ти вече четирицифрена сума, без да си почнал с тунинга.
|
Сряда, 12.03.2008 г. 23:15 ч. |
|
|