Напиши нова тема Отговори на тема  [ 13 мнения ] 
Чистене на резервоар - как? 
Автор Съобщение
Ентусиаст
Аватар

Мнение Чистене на резервоар - как?
Времето се постопли и аз взех че се разтършувах. Качих се на лозето и си свалих резервоара с идеята да го почистя. До тук добре но сега идва интересната част - как да стане? Единствения вариант до тук, който и Пламката потвърди е нафта и разни дреболий вътре (гайки, шайби и т.н. и да знам колко точно съм вкарал, за да търся после същия брой на изхода) и да друсам към 1ч. Това едночасово друсане никак не ми звучи добре - дайте някоя друга идея :roll:

Сряда, 27.02.2008 г. 17:51 ч.
Профил ICQ
Луд с картечница
Аватар

Мнение 
Един час му е множко. Десетина минути са достатъчни. Вместо нафта, можеш да опиташ с Meglio - върши чудеса. И не скагай вътре дреболии - гайките да са М6 - М10. И след като ги извадиш, можеш да повториш процедурата със ситен чакъл - за фино почистване.

Сряда, 27.02.2008 г. 18:09 ч.
Профил
Ентусиаст
Аватар

Мнение 
Това "Мегило" вариант на разтворител ли е? Чакъла колко като количество? Една шепа?

Сряда, 27.02.2008 г. 18:43 ч.
Профил ICQ
Знае всичко за двутактовите
Аватар

Automobile: Trabant
Мнение 
Това меглио къде се продава в домашните пореби ли? Също така как се почиства кранчето за горивото?

Петък, 29.02.2008 г. 19:17 ч.
Профил
Научи се как се сипва масло

Мнение 
Незнам ама този чакъл от тръскането да не се претрие и да стане на пясък.Само това искам да вметна.

Петък, 29.02.2008 г. 19:25 ч.
Профил
Кара Wartburg 20 години.

Мнение 
Меглио се продава при перилни и почистващи препарати. Измива много добре и двигателя, като се напръска и след около 10 минути са изпръска с вода. За резервоара може би се сипва вътре, раздрусва се , изчаква се и се изплаква. Зад киното в кв. "Хаджи Димитър" в едно магазинче съм го купувал.

Петък, 29.02.2008 г. 19:44 ч.
Профил
Кандидат-фен
Аватар

Automobile: Trabant 601
Мнение 
koce написа:
Меглио се продава при перилни и почистващи препарати. Измива много добре и двигателя, като се напръска и след около 10 минути са изпръска с вода. За резервоара може би се сипва вътре, раздрусва се , изчаква се и се изплаква. Зад киното в кв. "Хаджи Димитър" в едно магазинче съм го купувал.

И после ако не ти се чака да изсъхне може да го изплакнеш със спирт за горене така се отмиват капките вода и не ръждясва

Петък, 29.02.2008 г. 19:59 ч.
Профил
Ентусиаст
Аватар

Мнение 
До тук това което разбрах:
Доколкото разбрах процедурата:
Слагам няколко гайки (М6-М10) и спивам "Мегило/нафта".
Друсам 10-тина минути.
Изсипвам съдържанието.
Слагам чакъла и отново "Мегило/нафта".
След това отново 10-тина минути друсане.
Изсипвам съдържанието.

А сега това което не разбрах:
Мегилото по-добро ли е от нафтата? Да изплаквам ли с вода задължително? Резервоара неръждавейка ли е?

Петък, 29.02.2008 г. 20:21 ч.
Профил ICQ
Научи се да сменя скоростите

Мнение Re: Чистене на резервоар - как?
Накрая с прахосмукачката обираш всичко останало и си ОК.

Четвъртък, 13.06.2013 г. 22:27 ч.
Профил
Вече прави дребни ремонти
Аватар

Търси препарат мафразол с които се мият двигатели 18лв литър .Аз мия всичко с него .

Четвъртък, 13.06.2013 г. 22:47 ч.
Профил
Кандидат-фен

Тествано преди 5 г, резултат перфектен:
Първо махаш сондата от кранчето и го монтираш без нея и цедка за да не се смачкат. После наливаш 1/2 кг. сачми за зайци и по 1/2 л. бензин, нафта и коресилин заедно. Слагаш капачката и джуркаш яко във всякакви посоки. Махаш тоз ударен очистител, промиваш с 1/2 л. бензин и монтираш. Може да събереш сместа за миене на части или горене, а сачмите уловиш със цедка. И да остане някоя сачма вътре няма проблем.
С камъни и мозайки ще си отвориш ядове- като се натрошат вътре- нямат измиване. Меглиото също е експеримент, то може да върши робота но е предназначено за други гадости- мазнини. В резервоара нямаш такива, а ръжда. Освен това миенето с вода създава усложнения.
Преди 5-6 г. оправях един разервоар, затлачен с ръжда- все още не е тръгнала мръсотия от него. Т.е. гаранция 5 г.

Петък, 14.06.2013 г. 11:39 ч.
Профил
Начинаещ

"Meglio" е обезмаслител, който се използва и в домакинствата така, че предполагам ще го намерите навсякъде по магазините. За миене на двигател наистина върши добра работа, щото става много лесно-пръскаш изчакваш и изплакваш с водоструйката. Ако използаш вода наистина е хубаво после да сипеш и спирт за горене както е писал колегата. Аз дори когато чистя утаечната чашка и филтърчето на кранчето за гориво, после пълня чашката със спирт за горене за да се разтворят капките вода в карбуратора(това го пишеше някъде в книгата "Аз ремонтирам трабант")

Петък, 14.06.2013 г. 13:54 ч.
Профил
Вече прави дребни ремонти

Automobile: Wartburg 353W 1984
Резервоарите на предишните ми Трабанти чистех с Bingo OV - на прах е.Препарата го сипвам в резервоара,сипвам малко вода,слагам един декоративен синджир нераждавейка и клатя.Изплаквам един път с вода после с бензин.Процедурата я правя само през лятото за да изсъхне по-бързо.Доста е спартанско,но върши работа.След това не ми е правил проблеми карбуратора...да плуват рибки имам впредид.Мелио на мен не ми харесва.Използвам спирачна течност за да чистя стъкла и други детайли които бояджията е напръскал .Внимавам естествено течността да не попада по уплътненията и новата боя.Може и да чисти доста стари засъхнали мръсотии.

Понеделник, 17.06.2013 г. 22:10 ч.
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 13 мнения ]