Напиши нова тема Отговори на тема  [ 24 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Мнение за Wartburg 1.3 
Автор Съобщение
Начинаещ

Мнение Мнение за Wartburg 1.3
Здравейте. Решил съм да купувам лек автомобил на старо до 1200 лв. Попроучих пазара и се колебая между Самара, Таврия и Вартбург 1.3. Не искам да купувам западняшки боклуци с изтискан моторесурс и скъпи части. Вартбурга ми изглежда солидна кола - рама, на вид качествен мотор и солидно купе. Бих искал да чуя мнението ви относно тези автомобили - има ли части, до колко са здрави и икономични. Благодаря.

Понеделник, 01.12.2008 г. 15:07 ч.
Профил
Ентусиаст
Аватар

Мнение Re: Мнение за Wartburg 1.3
Не мОй...ти не търсиш да си купиш кола.Искаш да си купиш социалистическа кочина,защото някой ти е казал,че западните не струват,явно искайки да ти пробута своята.
Грешен подход!От тия трите...каквото и да вземеш,99% ще е гробище и непрекъснато ще гледаме твои обяви "Колата пак е в бокса,спешно търся хххххххх".Разликата е,че в единия случай ще гледаме обявите тук,в другия ще ги гледат в Лада форума.Форум за ЗАЗ няма...така че тоя отпада.

Ако толкова искаш да си имаш собствена бездънна яма,в която да наливаш време,нерви и пари-което и от трите да хванеш,все ще уцелиш.Все тая е.Горе си писал обаче,че искаш кола за каране.За това и трите не стават.

Понеделник, 01.12.2008 г. 21:54 ч.
Профил ICQ
Научи се как се сипва масло
Аватар

Santa написа:
Не мОй...ти не търсиш да си купиш кола.Искаш да си купиш социалистическа кочина,защото някой ти е казал,че западните не струват,явно искайки да ти пробута своята.
Грешен подход!От тия трите...каквото и да вземеш,99% ще е гробище и непрекъснато ще гледаме твои обяви "Колата пак е в бокса,спешно търся хххххххх".Разликата е,че в единия случай ще гледаме обявите тук,в другия ще ги гледат в Лада форума.Форум за ЗАЗ няма...така че тоя отпада.

Ако толкова искаш да си имаш собствена бездънна яма,в която да наливаш време,нерви и пари-което и от трите да хванеш,все ще уцелиш.Все тая е.Горе си писал обаче,че искаш кола за каране.За това и трите не стават.
Ти утепа човека бе , що си мислиш че не ги е премислил тези работи и пак иска да си купи такава кола.Остави човека да прави каквото си иска ти направо му даваш наклон да не казвам на кое :mrgreen:

Вторник, 02.12.2008 г. 00:24 ч.
Профил
Знае всичко за двутактовите
Аватар

Automobile: Trabant
Вартбург 1.3 за 1200лв вероятно ще намериш гаражен. За тия пари има уникално запазени коли, които предимно ще караш и отвреме на време ще сменяш по нещо. За тия пари западна кола вероятно ще има много счупени неща и ако искаш да я подържаш стегната ще трябва да наливаш много пари. От друга страна не се знае колко години още ще има части за тия коли. Не е приятно като в "Башмайстора на море" да обикаляш 1 месец докато си намериш нещо, което за други коли го има в 20-30 магазина в София. Вартбурга поне двигателя му е як и надали ще ти се наложи някога да го ремонтираш, докато руските коли масово правят ремонти още преди 200 000.

Вторник, 02.12.2008 г. 12:27 ч.
Профил
Ентусиаст
Аватар

Atanas...човека не е "мислил".Гледал е обяви в МОБИЛЕ.бг.Просто между трите споментати коли няма нищо общо.По какво сравняваме W-1.3 с Таврия...освен цената???

Вторник, 02.12.2008 г. 18:05 ч.
Профил ICQ
Начинаещ

Благодаря на отзовалите се, най-вече на theultimate за компетентното мнение. Впечатления от четритактовия Вартбург нямам, за това попитах тук - да ми отговорят хора които имат опит с тях. Преди години баща ми имаше двутактов с преден радиатор, знам, че купето, окачването и клиренса са ОК. За Самарите също чувам добри отзиви. Таврия - намират се изключително запазени и нови като години за 1000 - 1500 лв, там не знам как стоят нещата. Разбрах, че мотора на Вартбурга е ОК, това ме интересуваше. А разхода на гориво как е? Части продават ли се в магазин? До каква степен стават части от аналогичния Голф мотор за двигателя, а за купето, окачването, спирачките и кормилната система от двутактовия? За западните - ме ми се коментира:(( Брат ми има Меган 1997 1.9Д - ремонт предница + 1 каре = 1000 лв:(( Колегата - Мазда 323 - 700лв за добър ден. Фиатки - там нямам думи, едно Типо се счупи на 2 части пред очите ми. Предпочитам нещо от рода на Вартбург или Самара - евтина подръжка, като и плюс е, че и сам мога да си я правя.

Вторник, 02.12.2008 г. 21:04 ч.
Профил
Аватар

Проблемът с частите е че освен нещата, съвместими от VW, които май са само по двигателя, всичко останало се продава в 1-2 магазина в целия град, където си слагат цени каквито им паднат, като на някои неща са абсурдни. Така, че повечето неща се набавят от морги и коли за части. Но това е проблем ако си купиш кочина. Както казах за тия пари може да се намери много запазен вартбург, който да се разваля рядко.

Вторник, 02.12.2008 г. 22:17 ч.
Профил
Ентусиаст
Аватар

В интерес на истината,магазините са средно по един за всеки областен град.Най-често в радиус 50 км няма конкуренция.От там и проблема с цените...отделно дето части няма оригинални или са много много трудно намираеми.

Вторник, 02.12.2008 г. 22:33 ч.
Профил ICQ
Бойлер
Аватар

да не развалям хубавата тема... ама драги надявам се настоящ по марка колега Mihailov
според мене наи общо казано подкрепям другия колега Санта... около 70% от думите му са истина въпреки че всички ние караме такива кочини но пък от друга страна пишеш във форум за Вартбург... мисля че е повече от ясно кое ще ти препоръчаме от 3те возила...

и въпреки всичките недостатъци на варбурзите бих те подкрепил към покупка на вартбург... ако ще да е соц возило нека поне да е немско...

поздрави и успех с избора... :)

"Правилата са задължителни за абсолютно всичко живо и не живо влизащо във форумите.. който не ги спазва, ще бъде незабавно екзекутиран.. и изтезаван до смърт + гавра с трупа му и трупа на неговото семейство и обичани хора. "

Сряда, 03.12.2008 г. 01:12 ч.
Профил
Ентусиаст

Ако такава кола искаш - вземай Вартбург, Самарата също не е толкова лоша, но.........Таврия :mrgreen:

Четвъртък, 04.12.2008 г. 19:51 ч.
Профил
Бойлер
Аватар

ChakaZulu написа:
Ако такава кола искаш - вземай Вартбург, Самарата също не е толкова лоша, но.........Таврия :mrgreen:

един приятел има самаричка и тои също казва добри думи за нея... ама редовно взе да изважда парички за чаркалак напоследък...

не че за варца не се изваждат или за която и да е стара кола...

"Правилата са задължителни за абсолютно всичко живо и не живо влизащо във форумите.. който не ги спазва, ще бъде незабавно екзекутиран.. и изтезаван до смърт + гавра с трупа му и трупа на неговото семейство и обичани хора. "

Петък, 05.12.2008 г. 00:02 ч.
Профил
Аватар

Вартбург 1.3 има ли средна колонка отпред и отзад или просто лоста излиза от земята? Защото 353 ми се струва адски много по-широк от другите коли в класа си поради равния под и късото табло. А и багажника е много голям - колкото на някой от големите седани.

Петък, 05.12.2008 г. 12:11 ч.
Профил
Научи се да сменя скоростите
Аватар

зимай брат ниса колебай няма да збьркаш сьс 1.3 то само трябва да си го поддьржаш добре и нямаш ядове

Петък, 05.12.2008 г. 23:08 ч.
Профил
Научи се как се сипва масло
Аватар

theultimate написа:
Вартбург 1.3 има ли средна колонка отпред и отзад или просто лоста излиза от земята? Защото 353 ми се струва адски много по-широк от другите коли в класа си поради равния под и късото табло. А и багажника е много голям - колкото на някой от големите седани.

Отпред има средна колонка и колкото до това-наистина е по-тесничко от 353,но пак е доста по-широко от която и да западна кола в тоя клас.

Колкото до темата-според мен човека наистина е преценил и щом иска да кара кола от това поколение-препоръчвам вартбурга.Плюсове-голям багажник,изключително здрава и стабилна рама,нещо за което руските коли могат само да си мечтаят,добра корозионна устойчивост,при руските коли-точно обратното,добър ДВГ от VW,плюс доста стабилната дирекция,спирачна система и окачване на 353,плюс доста по-удобно купе от това на Лада.

Одна на всех - мы за ценой не постоим.
Одна на всех - мы за ценой не постоим.

Пусть ярость благородная
Вскипает, как волна, —
Идёт война народная
Священная война

Събота, 06.12.2008 г. 16:14 ч.
Профил
Кара Wartburg 20 години.

В багажника влиза телевизор Рубин от старите цветни 65 кг. и се затваря капака. Със газова бутилка от 40 л. влиза пералня Перла права и отворен капак. Единствената лека кола със шаси освин джиповете и камионите. Икономичен и здрав мотор 1.3 е не е много мощен, но за тази цена на бензина е добре.

Събота, 06.12.2008 г. 18:01 ч.
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 24 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща