Напиши нова тема Отговори на тема  [ 31 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Радар детектор 
Автор Съобщение
Научи се как се сипва масло

Мнение 
Пичове не искам да Ви разочаровам но май не сте много наясно как стоят нещата по отношение на законовата част.Наистина тези устроиства са доста ефективни, но не знам дали сте гледали и чули за новите изменения в закона, които предвиждат адски наказания за използването на антирадари.И не знам дали се сещате, че щом Вие можете да засичате полицейските радари то логично е и те да могат да го правят по отношение на вашите устройства.Това обаче става със специална техника, коята все още я няма навсякъде, но в най-скоро време и това ще стане и много хора ще изгорят.Препоръчвам Ви да се усетите навреме да ги махнете защото последствията не са добри.Знам всичко това така да се каже от "кухнята" ако ме разбирате какво имам впредвид.Разбира се това е просто съвет всеки сам решава за себе си.

Понеделник, 25.02.2008 г. 20:20 ч.
Профил
Ентусиаст
Аватар

Мнение 
Ако може да разграничим понятията анти-радар и радар-детектор и да кажеш кое от 2-те е забранено? Доколкото знам нямат законово основание да забранят радат-детекторите, а те са именно тези, които засичат радарите, но не им влиаят по никакъв начин, докато анти-радара вече променя показанията на радара на полицая и те са забранени :) Та ще може ли малко изяснение :)
ПП - неможе ли вместо да слагате такива глупости по колите да спазвате правилника, колкото и ъбсурден да ви се вижда :?: Всеки мърмори колко са зачестили катастрофите и как във всяко семейство има жертви на катастрофи и същевременно форумите са пълни с такива теми :evil:

Понеделник, 25.02.2008 г. 20:26 ч.
Профил ICQ
Знае всичко за двутактовите
Аватар

Automobile: Trabant
Мнение 
Teo след 1-2 години и ти ще станеш част от наща банда на "неразумните шофьори". Просто орграниченията са прекопирани от държави ,в които оргазнизацията е перфектна. Там не се виси по 10 минути на едно кръстовище, няма и 5км баир задръствен от зилове, движещи се с 30 и средната скорост е много, ама много по-висока от нашата. Просто тук тези тъпотии се компенсират на по-скоростните прави и участъци, където все пак може безопасно да се превишава скоростта. Доколкото съм чел ЗДП забранени са антирадарите, за радар-детектори не пише нищо.

Понеделник, 25.02.2008 г. 20:33 ч.
Профил
Ентусиаст
Аватар

Мнение 
Улитмейт - може би си прав, може би не :) Зимата вземам книжка - ще видим това ;)
Обаче неможе да се отрече това, че пътищата ни не позволяват високи скорости. Лятото имах една расходка до Силистра (тя много прословута стана..) и на едно място където колата беше престабилна със 130-140 настигаме едно тико, каращо със 80-90. Добре, че шофиорката (да, жена беше) се усети и намали скоростта доста преди да го настигнем, защото изведнъж се появиха едни вълни по пътя и замалко да му се натоварим отзад.... А ако караше млад шофиор с тази скорост, която е уж безопасна за него участък :?:

Понеделник, 25.02.2008 г. 20:38 ч.
Профил ICQ
Вече прави дребни ремонти
Аватар

Мнение 
mvr_boy написа:
И не знам дали се сещате, че щом Вие можете да засичате полицейските радари то логично е и те да могат да го правят по отношение на вашите устройства.

Това е все едно от Радио Фреш да ме засекат , че ги слушам .
Става дума за радар който само приема сигнал , без да излъчва .
Четох новия закон да , четох и поправката която добавиха преди 2 или 3 дни , затова не съм го сложил :mrgreen:

Понеделник, 25.02.2008 г. 21:05 ч.
Профил
Аватар

Мнение 
Каква е тая поправка?

Понеделник, 25.02.2008 г. 21:07 ч.
Профил
Кара Wartburg 20 години.

Мнение 
Радар-детекторите не могат да бъдат засечени защото не излъчват нищо. Те само приемат сигнала, като радиоприемник. А за другите излъчващи и смущаващи радарите съм съгласен, че може да се засече. Аз го слагам на сенника и при проверка го свалям в джоба. Той е на букса.

Понеделник, 25.02.2008 г. 21:11 ч.
Профил
Научи се да сменя скоростите

Мнение 
Момци не разбирате ли, че за катаджиите радар-детектора автоматично ще стане антирадар,в момента в който го видят?Просто това е още един шанс за ония или да ви треснат глоба или даси изпросят рушвет.Те нека го намерят а пък вие после си обяснявайте,че тва не е антирадар.Истината е такава,че катаджиите в момента правят каквото си искат и закона е направен така.Защото в конкретния случай никъде не е пояснено в законодателството,че съществуват и радар-детектори и най-важното-не е посочено че е разрешено тяхното ползване.Така,че моят съвет е да ги махнете детекторите,че ако господата катаджии ги подушат става лошо и ще си създадете излишни главоболия.

Вторник, 26.02.2008 г. 01:08 ч.
Профил
Вехт трабантист
Аватар

Мнение 
mvr_boy написа:
Пичове не искам да Ви разочаровам но май не сте много наясно как стоят нещата по отношение на законовата част....

Пич,не искам да те разочаровам,но именно ти не си наясно с новите изменения в законовата уредба.Както казва един колега по-долу,радардетектора не излъчва сигнал,нито пък заглушава полицейският.Така че,нека някой ми напише акт за ползването на радардетектора,познай как ще се самонаема и на съд. :wink:
На един по-късен етап,може би ще се забранят и радардетекторите в БГ,но поне за сега няма такова нещо,както винаги ние ще се направим на по-католици от Папата.Не те знам на каква степен в ерархията на МВР си,но си поопресни знанията.
Между другото това ми напомня изявленията вчера от Европейският съюз,че те никъде не казвали,че трябва да се затварят безмитните магазини.Иначе такива има в цял свят.Просто хората констатирали,че специално в България те генерират корупция :lol: Имаше на времето един вожд Сталин,той така решаваше проблемите :lol: :lol:

Вторник, 26.02.2008 г. 10:15 ч.
Профил
Вехт трабантист
Аватар

Мнение 
бобо написа:
....Защото в конкретния случай никъде не е пояснено в законодателството,че съществуват и радар-детектори и най-важното-не е посочено че е разрешено тяхното ползване.....

В случая,няма нужда закона да пояснява какво е разрешено,той пояснява какво е забранено. :wink:
Цитат:
Румен Петков обясни разликата между антирадарите и радар-детекторите:
Той отговори на питането на Мартин Димитров (ОДС) дали е разрешено у нас ползването на антирадари.
"Използването на устройства, установяващи наличието на радарни измерители или уреди, смущаващи действието им, имат за цел единствено избягването на санкции от страна на контролния орган, тъй като на места са въведени ограничения на скоростните режими, каза Петков.
Той посочи, че антирадарите не допринасят по никакъв начин за безопасността на движението по пътищата, генерират аварийност и са в противоречие с изискванията на закона.
Петков уточни пред депутатите, че уредите, възпрепятстващи контрола на скоростта, се разглеждат в два аспекта - пасивни и активни.
Пасивните (известни най-вече като радар-детектори, б. ред.) са само индикатори за наличието на контролен уред и съгласно действащото законодателство използването им не е неправомерно и не може да бъде санкционирано, призна министърът.
Подобни уреди се предлагат свободно в търговската мрежа, добави той.
Използването на активните антирадарни уреди, които излъчват смущаващ сигнал и пречат на контролния прибор да отчита правилно скоростта, обаче е умишлено възпрепятстване на контролния орган да изпълнява задълженията си и се наказва съгласно разпоредбите на Наказателния кодекс", отбеляза Румен Петков.
Той добави, че Законът за движението по пътищата предвижда административна санкция за използването на такъв уред - глоба в размер до 50 лв.
От друга страна, ако устройството излъчва активни сигнали и не е лицензирано като източник-предавател, се нарушават изискванията на Закона за далекосъобщенията, което се контролира от комисията по регулиране на съобщенията, каза още министърът.

http://www.martindimitrov.com/?p=237

Вторник, 26.02.2008 г. 10:51 ч.
Профил
Ентусиаст
Аватар

Мнение 
theultimate...пак си на грешен път.Ограниченията на скороста са почти еднакви в цяла Европа.Преди 3 години ходих на екскурзия до Рим.Мога да те уверя,че си нямаш ни най-малка идея какво представлява задръстване в Рим в пиков час.В други големи градове с ОГРОМНИ вътрешноградски магистрали е същото.В Москва веднъж чакахме 2 часа на един единствен светофар.А пътят е 5 ленти в едната и 5 в другата посока.Гледам една сграда...уж се движа...и след 2 часа се усещам,че гледам пак същата сграда.Ако отвориш Google Earth и разгледаш снимки на големи американски и европейски градове...има една голяма разлика със София-колите са от порядъка на 50 ПЪТИ повече.И в същото време на никой не му и минава през акъла да "наваксва на правата" след светофара.Просто не си го и помисля...а ограниченията са същите или имат разлика 10км/ч.Което е все същото.
Така,че...причината да не се спазват ограниченията от нас идва не от лошата организация на движението,не от зиловете...а от пълната ни липса на каквото и да е гражданско съзнание и усеащнето за пълна безнаказаност...В следствие на което всеки кара с 80 в града,кара пиян,друсан,изпреварва от дясно и на светогара минава поне на жълто.А най-яко се чуства ако мине на чисто червено.
Това се оправя само с глоби.И със система от наказания,прилагана безкомпромисно.

Сряда, 27.02.2008 г. 00:04 ч.
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Там, където има задръствания, те идват от многото коли. В София всичко е предимно от лошата организация. Кажи ми като си пътувал много има ли една държава в ЦЕЛИЯ СВЯТ с КАТ, на който се виси по 3-4 часа минимум? Защото скоро ходих там и се моля това да не се повтаря. Не може за един кирлив акт за неправилно паркиране да трябва да си пускаш отпуск... Пред това с 2 ръце съм за рушветите, антирадарите, неспазването на правилника и всичко останало. Отделно че катаджиите не стоят там, където стават поразии, а там, където се знае че има някое безумно ограничение за да хванат няколко балъци и да им земат парите.

Сряда, 27.02.2008 г. 00:26 ч.
Профил
Ентусиаст
Аватар

Мнение 
По света това е уредено по друг начин.Глобите се плащат като си плащаш данъците или през пощата.Зависи каква ти е глобата.След това пак по пощата си получваш талона,ако имаш акт примерно...
До няколко месеца се говори,че КАТ ще има по един офис във всяка община.И няма да се налага да ходиш до централното управление за всичко.

Сряда, 27.02.2008 г. 01:00 ч.
Профил ICQ
Продавач-консултант
Аватар

Мнение 
аз радар -детектор нямам :roll: акт обаче имам :P АНИТИ РАДАР много искам и скоро време ще слижа... и ще го направя скрит нещо от типа да се откача и да се прибира на полицата още като изписука :)

ПОМНЯ едно време 95 94 година един роднина на вартбрг-а имаше радар детектор и мн бе6е доволен сина му съ6то кара6е вартбруг и тои има6е -- двамата карат не просто бързо... АКТОВЕ нямаха нито ФИШОВЕ радарите бяха РУСКИ от Русия донесени от тях си...

та мисля 4е и дори такъв стар да имаш пак НЯКВА работа ще ти вър6и ;) :wink: полицаите невиждат света на колата вии за анти радари говорите :lol: мотора се води СИВ ама цвета ми е СИН ония гледат СИВ викат СИВ пък то мотора СИН 8) така че силно се съмнявам да хванат когото и било ....

Четвъртък, 28.02.2008 г. 19:20 ч.
Профил
Вече прави дребни ремонти

Мнение 
Батка както и да скриеш АНТИ радара , дори и под задното гърне да се намира няма значение , защото полицайте ще засекът , че "нещо" им смущава апаратурата.И акт ще отнесеш без да се осетиш не за превишена скорост ами за притежание на забранена от закона техника.

Четвъртък, 28.02.2008 г. 20:10 ч.
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 31 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща