Виж темите без отговор | Виж активните теми
приетите промени за младите шофьори
Автор |
Съобщение |
xbs_pioneer
Зайо - байо
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 14:36 ч. Мнения: 407 Местоположение: третата след луната в дясно..
|
приетите промени за младите шофьори
http://dnes.dir.bg/2008/11/13/news3595793.htmlМинистерският съвет прие широкообсъжданите напоследък промени в Закона за движение на пътищата, които затагят изискванията за млади шофьори. Част от промените се доуточняват и не са окончателни. Целта е да се да повиши контрола върху поведението на водачите, съобщиха от пресцентъра на МС, цитирани от БТА. Младите шофьори ще карат с придружител, ако возят лица до 18-годишна възраст. Млади водачи са тези, които са взели шофьорска книжа преди по-малко от една година и все още не са навършили 25 години. Тоест шофьор, който вземе книжка на 26 години, няма да се смята за млад водач, уточниха от МС. Друга мярка срещу младите участници в движението е те да получават контролния си талон с 26, а не както останалите с 39 точки. Отпаднало е обаче предложението младите зад волана да не могат да карат през нощта, както и за тях да важи по-голямо ограничение на скоростта, отколкото се изисква по принцип. Предложението беше да се движат с 10 км/ч по-малко. Кабинетът все още обсъжда въвеждането на ограничение на мощността на двигателите на автомобилите, управлявани от млади шофьори. Още една промяна са приели от МС, която ще важи за всички водачи на пътя - снимките на нарушители, направени с видеокамери на КАТ, ще се използват за издаване на фиш за превишена скорост. Глобите от фишовете ще могат да се плащат и по електронен път до Нова година, е прогнозирал вътрешния министър Михаил Миков пред колегите си от правителството, съобщи Фокус. Това ще става чрез системата e-pay или чрез SMS. Защо ли си мисля, че шофьор се става не с времето , а с километрите ? Ако за тая 1 година не се качиш 1 път в кола къв е смисъла ?
Четвъртък, 13.11.2008 г. 23:36 ч. |
|
|
Teo
Ентусиаст
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 01:35 ч. Мнения: 643 Местоположение: Варна
|
Re: приетите промени за младите шофьори
Явно няма да мога да вземам братовчедка ми от детската градина с този закон....просташка работа... Мартине, и при теб немога да се качвам вече...край! Млад шофЕр си.......
_________________ Прави к'вот трябва, пък да става к'вот ще!
|
Четвъртък, 13.11.2008 г. 23:58 ч. |
|
|
theultimate
Знае всичко за двутактовите
Регистриран на: Вторник, 05.02.2008 г. 23:26 ч. Мнения: 2554 Местоположение: София
Automobile: Trabant
|
Еми....Марто познавам жени дето са на 30, взели са книжка на 20 и сега тепърва зимат кола. Ходят на опреснителни курсове повече от колкото ние на шофьорски, защото не могат да карат. Иначе имат пълното право даже се водят по квалифицирани от някой пич дето за 9 месеца е навъртял 20 000 и не слиза от колата....
_________________ МВ-7. Парапети, сенници, щори, слънчеви бойлери
|
Петък, 14.11.2008 г. 00:13 ч. |
|
|
xbs_pioneer
Зайо - байо
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 14:36 ч. Мнения: 407 Местоположение: третата след луната в дясно..
|
разбрах какво да ти взема за рожденния ден... Очила Млади водачи са тези, които са взели шофьорска книжа преди по-малко от една година и все още не са навършили 25 години.
Петък, 14.11.2008 г. 05:19 ч. |
|
|
Teo
Ентусиаст
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 01:35 ч. Мнения: 643 Местоположение: Варна
|
Това "И" как го разбираш?
|
Събота, 15.11.2008 г. 11:47 ч. |
|
|
Nasakoto
Луд с картечница
Регистриран на: Събота, 02.02.2008 г. 13:04 ч. Мнения: 455 Местоположение: Густо майна, Филибето!...
|
Логическо "И" - твърдението "Сисо е млад шофьор" е вярно само когато са изпълнени и двете условия едновременно. в пример: аз вадя книжка на 26, и почвам веднага да карам бракмата: потна гугутка новобранка съм, ама съм над 25 години, т.е. едното условие не е изпълнено, и не ме броят за млад шофьор. Сисо (че за него се сетих) си вади книжката на 18 и веднага сяда да кара. Той ще е млад шофьор понеже: 1. няма жена и деца, и няма бели косми по главата Това беше в кръга на шегата. Сега сериозно: 1. няма една година стаж 2. няма навършени 25 години. И двете условия са изпълнени -> Сисо е млад шофьор. Да, ама след една година усилено каране с 40 км/ч на дневна светлина в присъствието на поне 4-ма дърти шофера едновременно с него в Трабанта, едното от двете условия (първото - да няма една година стаж) спира да е валидно, т.е. твърдението "Сисо е млад шофьор" става невалидно - вече Ванката става дърт тираджия и може да кара каквото, който, както, когато и където поиска. Дано да съм го обяснил разбираемо
_________________ Hard to the core !
|
Събота, 15.11.2008 г. 11:56 ч. |
|
|
Teo
Ентусиаст
|
Успя..мерси
|
Събота, 15.11.2008 г. 12:07 ч. |
|
|
xbs_pioneer
Зайо - байо
|
Абе рибо аз от по-малко от 1 год ли имам стаж бе
Събота, 15.11.2008 г. 20:10 ч. |
|
|
ivanski
Детската градина rlz
Регистриран на: Четвъртък, 07.02.2008 г. 11:53 ч. Мнения: 1184 Местоположение: Пловдив
Automobile: Trabant 601s
|
Хаахахаха
Наско, това ми хареса .
Тоест като взема книжка, няма да мога да си возя 95 % от приятелите в трабанта, щото съм млад шофьор . Тъй като повечето няма да имат 18 ,ама ще са в моя клас .
Това е голяма глупост . Поредната безмислица, която отчайва положението още повече и увеличава рисковете за ПТП и най-вече застрашава живота на ,,младите'' шофьори, които ще са задължени от закона да спират движението като се движат по-бавно от останалите .
|
Вторник, 18.11.2008 г. 13:42 ч. |
|
|
theultimate
Регистриран на: Вторник, 05.02.2008 г. 23:26 ч. Мнения: 2554 Местоположение: София
|
Няма бе....това за нощното каране и за -10км не го приеха. Това от една страна е правилно. Постоянно дават по телевизията как някой келеш взел колата на тате, натоварил 4 мацки и се прави на рацер. Ама то по-скоро си е до човека. Който е склонен да го направи на 18, може би ще го направи и на 19 и на 20.....
|
Вторник, 18.11.2008 г. 14:43 ч. |
|
|
alcoholmeter
Бойлер
Регистриран на: Вторник, 01.04.2008 г. 09:29 ч. Мнения: 262 Местоположение: София
|
Сега подхвърлиха че щели да гласуват и за това ако не си навършил 3 години стаж зад волана да не караш кола по голяма от 1.4 пък по голяма измислица от това няма вече накъде... тия хора не мислят с главите си... ми че като карам варц които е под 1.4 мотор значи че немога да го засиля със 140 3та лента и на плиска да изпопребия 5-6 коли и цялата спирка чакащи градски транспорт хора... значи си оставям 2те коли и няма да карам докато не стане март месец 2009 щото тогава правя 3 години... машала...
_________________ "Правилата са задължителни за абсолютно всичко живо и не живо влизащо във форумите.. който не ги спазва, ще бъде незабавно екзекутиран.. и изтезаван до смърт + гавра с трупа му и трупа на неговото семейство и обичани хора. "
|
Сряда, 26.11.2008 г. 00:59 ч. |
|
|
Santa
Ентусиаст
|
Значи....пак обсъждате нещо,което не е прието.
Това са предложения,минали са законодателна комисия,приети са от министерски съвет и сега влизат за обсъждане в пленарна зала.ЗДП е ЗАКОН.Министерски съвет няма правомощието да приема закони.Може само да предлага на парламента такива проекти,а той ги приема на две четения,след задължителни обсъждания.
Сега...да се почувстваме граждани малко,не телета.Всеки един от вас има там някакъв местен тюлен...народен представител.Те имат офиси в избирателния си район,приемна и приемно време.Имат си канцелария,най-общо.При нас,заради големината на района,са цели 12.От които 1 има постоянна приемна,други двама чат-пат се появяват.Сега...Волен Сидеров и Владимир Кузов...тук сме ги избирали,ама те май отдавна са забравили от кой район са избрани,защото не са си показвали носа в квартала след изборите. Та ако нещо не ви кефи в проекта за закон-сядате и пишете до народния си представител.Мотивирано,да си личи,че познавате закона и че знаете точно какво не ви харесва.Световна и европейска практика-бол,имате пълна свобода да ровите и доказвате каквото си искате,стига наистина да можете да го докажете.
Мислите,че не става?Че предложенията на Министерския съвет минават като на парад през пленарна зала...е,в грешка сте!Не минават!Над 50% изобщо не влизат в зала,а половинката на тая половина отпада между първо и второ четене.Аз съм се заяждал преди за един текст в закона за търговския регистър...просто беше очевидна глупост и недоглеждане от страна на авторите на проекта...и не мина. Тая дивотия с по-малкото точки на младите шофьори е очевидна дискриминация...ама ще мине,ако не изреве някой.То и самото пределение "млад шофьор" е дискриминация по възраст,което е директно забранено от Конституцията.Това е правоспособност бре...или я имаш,или я нямаш.Все едно катаджията да няма право да пише актове преди да навърти 3-4 години стаж,защото още не са му затвърдени нужните знания и умения...нищо,че има правоспособност. Преди се опитаха да ги прекарат със заповед на министъра...Административния съд отмени 1-2.Значи...има начин...ама диванетата дето тогава си взеха новите талони с по-малкото точки ...дали са отишли да си ги сменят след отмяната на заповедта...малко ме съмнява...
За необжалваемия размер на глобите пак можем да се заядем...защото ги планират да са до 100 лева,което е 50% от минималната работна заплата и е тотално безумие...Ама ако не ревем където трябва,ще си го приемат.За това пък има и практика на ЕСПЧ...където в 1000 решения сигурно е обяснено,че необжалваеми административни актове няма и не може да има.
_________________ Libenter homines id, quod volunt, credunt
|
Сряда, 26.11.2008 г. 01:47 ч. |
|
|
theultimate
|
Това са пълни дивотии за обема на мотора. Моя голф като е 1.6 70 коня, а има нови коли дето от 1.4 вадят 100 коня.... Пак същите глупости - младите шофьори да карат умреляци, да ги изпреварват постоянно и т.н.
|
Сряда, 26.11.2008 г. 11:39 ч. |
|
|
boycho
Мисли си че знае всичко
Регистриран на: Понеделник, 11.02.2008 г. 19:06 ч. Мнения: 255 Местоположение: Средец
|
точно това си говорихме вчера.На коста 1.3 му беше 200 коня ,а един дизелак 1,6 е 50 60 коня.това е много глупаво.То по лесно можеш се утрепа с малка кола ама....
_________________ Дърпаше ръчни с трабаня
|
Сряда, 26.11.2008 г. 11:55 ч. |
|
|
MSTT
Скрита лимонка
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 10:26 ч. Мнения: 334 Местоположение: София
Automobile: 601L88,601K89,601K90
|
|
Сряда, 26.11.2008 г. 13:13 ч. |
|
|