Напиши нова тема Отговори на тема  [ 24 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Да си купя ли трабант? 
Автор Съобщение
Начинаещ

Мнение Да си купя ли трабант?
Изкушавам се да купя един запазен трабант, но дали е разумно. Има ли все още резервни части за тях. Наистина ли са много държаливи гадини със малък разход на гориво. Прочетох каквото намерих в нета , оше се колебая малко. Всякаква информация ще ми бъде от полза. И най - вече как да позная дали един трабант е читав. Не съм карал до сега само съм се возил. Предварително благодаря за всички съвети

Събота, 15.11.2008 г. 17:16 ч.
Профил
Знае всичко за двутактовите
Аватар

Automobile: Trabant
Мнение Re: Да си купя ли трабант?
Държаливи - за тия години да. Имам предвид, че ако го подържаш както трябва няма да ти прави ядове. Разхода е малък единствено и само извън града. В София минималния разход, който можеш да докараш е 8 на 100 - и то при доста запазен трабант. С резервните части е проблем - ако нямаш части и разчиташ само на магазина - там има предимно унгарски части, някои от които на неприемливи цени. Тоест - трябва да си намерищ хора от твоя град, от които да купуваш немски части. Всичко зависи от желанието и от приложението - ако ти трябва кола, която да караш чат пат, ако си технически грамотен и не те плашат разни дребни ремонти давай. Ако искаш кола, която да караш всеки ден по много, изобщо да не се занимаваш да я подържаш - трабанта не е добър избор.

Събота, 15.11.2008 г. 17:25 ч.
Профил
Пърпоранчо
Аватар

Automobile: Върви пеша
------------------------------------------

www.bpa-pathology.com
www.bgpathology.org/
www.patolog.ru/
www.ascp.org/content
publications.iarc.fr/
Трабантозавър

Последна промяна филип3 на Вторник, 03.02.2009 г. 23:47 ч., променена общо 2 пъти

Събота, 15.11.2008 г. 17:57 ч.
Профил YIM WWW
Знайко
Аватар

Значи първото нещо което трябва да имаш в предвид е да наречеш Трабанта икономичен и Евтин си е смешно...Да, има евтини части, ама от гледна точка на време, което ще отделяш непрекъснато за да оправиш това и онова става скъп, а и разхода му е огромен за кола с неговите габарити и мощност..Всяка средостатистичека малка кола, харчи доста по-малко на градско от трабанта...Че дори и извънградско, а пък получаваш по-добро вървене и возия...Единственото хубаво на трабанта е че е класика и ако го направиш добре, хората на всякъде ти се радват..С това се изчерпва всичко...Но за да го направиш добре ти трябват много време и пари и до някъде пак се обезмисля всичко...Тъй че ти решаваш....

Ако работиш много и нямаш време и пари, не се хващай с такава кола...излиза скъпо....

Събота, 15.11.2008 г. 18:54 ч.
Профил
Вече прави дребни ремонти

За да караш Трабант трябва да обичаш да правиш от нищо нещо както се казва.Трабанта не се троши много ако се кара правилно и се потдържа добре , отделен е и въпроса , че с него не се навъртат много километри , каквито межеш да навъртиш с друга кола.Моя съвет към теб е , ако не разбираш нищо от потдръжка на автомобил , който като го прекараш пред сервиза го връщат по-добре не се занимавай.Ако пък не си такъв човек , а си човек мераклия Трабанта ще ти легне на сърцето както стана с мен например , а и много други хора , ще му се радваш , ремонтираш , правиш модификаций и т.н.

Събота, 15.11.2008 г. 18:55 ч.
Профил
Аватар

Ако искаш да караш трабант, да си различен от другите, да ти пърпори колата; ако обичаш да ръчкаш и чоплиш навсякъде - трабанта е колата. Усещането е уникално, прави впечатление навсякъде.

Ако имаш N на брой лева и си решил да си вземеш най-изгодната кола за тия пари - не е оферта. Да, като първоначална инвестиция 200-300лв е евтин. Вероятно може да работиш 2 седмици и да си купиш трабант. Но ако искаш да го направиш изряден, да се движиш сигурно и безопастно наравно с другите коли, парите отиват колкото старо поло или фиеста. Гори повече от тях, друса и шуми повече. За западните коли са малко по-скъпи частите но имаш в София 20-30 магазина, още толкова сервизи и не сменяш по нещо всеки месец.

С други думи както каза Торси в момента трабанта е оферта за хобито, за тръпката, за кефа. Ако се търси комфорт и икономия не е това колата.

Събота, 15.11.2008 г. 21:13 ч.
Профил
Начинаещ

филип3 написа:
redhot2,
Добре дошъл във форума.
За да ти помогнем пълноценно ни напиши изискванията и очакванията ти към кола с марката "Трабант". Колкото по - изчерпателен си, толкова по - разбираема към нас ще е молбата ти.
Хубаво е да не ни засягаш ( дори и несъзнателно) с обидни думи за нашите коли: "гадини".

Извинявам се ако съм обидил някого , далеч не ми е това целта, гадинки наричам и синовете си при това с много обич. Мисля , че самият факт, че сериозно събирам мнения за Трабант говори за положителното ми отношеиние към автомобила.

Понеделник, 17.11.2008 г. 10:16 ч.
Профил
Начинаещ

Малко съм разочарован, очаквах съвсем други отзиви. Благодаря много за откровената и полезна информация. Мислех да взема Трабанта за втора кола, с която да ходя на село и на риба ама май по добре да се въздържа. Вероятно ще взема за основна кола едно Рено 19 а ще оставя Ладата за трофи изпълнения по язовира и за теглително средство. Технически не съм съвсем неграмотен но За трабанта знам малко.

Понеделник, 24.11.2008 г. 12:47 ч.
Профил
Знайко
Аватар

redhot2 написа:
Малко съм разочарован, очаквах съвсем други отзиви. Благодаря много за откровената и полезна информация. Мислех да взема Трабанта за втора кола, с която да ходя на село и на риба ама май по добре да се въздържа. Вероятно ще взема за основна кола едно Рено 19 а ще оставя Ладата за трофи изпълнения по язовира и за теглително средство. Технически не съм съвсем неграмотен но За трабанта знам малко.

Ако е просто за да ходиш на риба е добър избор- евтин е, и няма нужда от редовни глупости, но ако искаш да се чувстваш човек вътре си трябва време и пари..Но иначе з ходене по чукарите, да го товариш и блъскаш по камъни е най-добрата кола..Препоръчвам ти го пред ладата....Сам ще се накефиш като започнеш да го караш офроуд...

Понеделник, 24.11.2008 г. 14:00 ч.
Профил
Ентусиаст
Аватар

Силно се съмнявам да намериш достатъчно запазен Трабант,който в същото време да е достатъчно евтин,та да можеш да го ползваш на мястото на Ладата.

Понеделник, 24.11.2008 г. 15:20 ч.
Профил ICQ
Знайко
Аватар

Santa написа:
Силно се съмнявам да намериш достатъчно запазен Трабант,който в същото време да е достатъчно евтин,та да можеш да го ползваш на мястото на Ладата.

Че за какво му е достатъчно запазен трабант...На трабанта и трабанта и тотално разбито окачване почти не се усеща...т.е не му трябва идеален трабант, а просто трабант и за препоръчване комби и с ресор..Това нещо минава отвсякъде и може да се товари адски много...Отделно части за трабант колкото искаш от колеги от форума, тъй че няма да ти е хич скъпо да го имаш..По нагоре като казах че е скъп имам в предвид ако искаш да е в добро състояние и хората да го харесват, а не просто да е някакъв трабант...
ладата е с меко окачване и въпреки че е по-бърза и мощна на офроуд е зле...

Понеделник, 24.11.2008 г. 18:35 ч.
Профил
Аватар

Така е. Аз така почнах да се занимавам с трабанти. Един тотално разбит трабант, който бяха почнали да го разгромяват. Освен мотора може би нямаше нищо друго, което да работи правилно. Едно по едно, с части втора употреба или някои по-евтини нови от магазина го потегнахме с баща ми. 1500км по черните пътища, супер много пренесен багаж - много надеждна кола за тази цел.

По темата: Незнам какви отзиви си очаквал....може би че трабант е най-хубавата кола. Изисква много труд и пари за да стане лачен, ауспух и приятен за каране. Обаче ако се използва на село колкото да върви - не иска почти нищо. Има супер малко части, необходими за да се движи, които не е проблем при счупване да подмениш с втора употреба. Много е проходим, защо е висок и с предно предаване. Не прегрява при планинско каране. Общо взето трява да гледаш носещите части на купето - прагове, под, предна греда да не са много изгнили и двигатела и карбуратора да работи добре - това дори за риболов се изисква. От там нататък можеш просто да разгледаш книгата и форума за най-честите проблеми, да потегнеш каквото можеш с подръчни материали, да смениш консумативите и смятам че ще ти върши работа.

Вторник, 25.11.2008 г. 12:28 ч.
Профил
Начинаещ

Сетих се нещо друго. Как да позная дали двигателя е читав? Да е друг бензинов двигател знам какво да гледам но за двутактовите май е различно?

Вторник, 25.11.2008 г. 14:50 ч.
Профил
Ентусиаст
Аватар

Пак същото се гледа като на 4Т.Разликата е,че 4Т ако ти даде луфт на основните и биелните лагери,веднага ти пада налягането на маслото.Тука...се кара докато не блокират лагерите.

Вторник, 25.11.2008 г. 17:11 ч.
Профил ICQ
Начинаещ
Аватар

theultimate написа:
Ако искаш да караш трабант, да си различен от другите, да ти пърпори колата; ако обичаш да ръчкаш и чоплиш навсякъде - трабанта е колата. Усещането е уникално, прави впечатление навсякъде.

Ако имаш N на брой лева и си решил да си вземеш най-изгодната кола за тия пари - не е оферта. Да, като първоначална инвестиция 200-300лв е евтин. Вероятно може да работиш 2 седмици и да си купиш трабант. Но ако искаш да го направиш изряден, да се движиш сигурно и безопастно наравно с другите коли, парите отиват колкото старо поло или фиеста. Гори повече от тях, друса и шуми повече. За западните коли са малко по-скъпи частите но имаш в София 20-30 магазина, още толкова сервизи и не сменяш по нещо всеки месец.

С други думи както каза Торси в момента трабанта е оферта за хобито, за тръпката, за кефа. Ако се търси комфорт и икономия не е това колата.

Oт скоро имам удоволствието да притежавам трабант (смея да кажа добър), и абсолютно съм съгласен с мнението на theultimate. Просто трабито е хоби и определено удоволствие да го притежаваш. Естествено притежанието на ретро автомобил ускъпява потдръжката му но... точно в това е интересното :) Така че сам трябва да си прецениш дали имаш желание да похарчиш малко пари на вятъра :) естествено те ще ти се върнат под формата на някакъв вид удовлетворение и забавление :)

Неделя, 07.12.2008 г. 19:07 ч.
Профил ICQ WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 24 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща