Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 65 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Пазете се 
Автор Съобщение
Пърпоранчо
Аватар

Automobile: Върви пеша
Мнение Пазете се
Дупки по пътищата колкото щеш. За другото се иска узряване.
Дайте, моля, линкове за сериозни новинарски сайтове, чието цитиране да е меродавно и безопасно.

www.bpa-pathology.com
www.bgpathology.org/
www.patolog.ru/
www.ascp.org/content
publications.iarc.fr/
Трабантозавър

Последна промяна филип3 на Четвъртък, 18.12.2008 г. 11:05 ч., променена общо 2 пъти

Неделя, 02.11.2008 г. 19:42 ч.
Профил YIM WWW
Сивата Стрела
Аватар

Automobile: Trabant 601S
Мнение 
ах тяхната мамица мръсна куки долни - ми нормално идват празници гладни са копе***ата
и кво праим сега ми ще го ду*Ат :twisted: :evil:

Неделя, 02.11.2008 г. 19:56 ч.
Профил ICQ WWW
Научи се да сменя скоростите
Аватар

Мнение Re: Пазете се
няма да ме учудят...колкото повече контакти имaм с такива, толкова повече се убеждавам, че 99% от тях са изроди и няма и да се променят. [smilie=angry] [smilie=blowup]

Понеделник, 17.11.2008 г. 15:08 ч.
Профил
Знае всичко за двутактовите
Аватар

Automobile: Trabant
Охо....да заповядат. Точно такива радар детектора ги лови като рибки в аквариум. След като се нагледах на глупости и глоби за +10км, без него не излизам от София.

Понеделник, 17.11.2008 г. 15:15 ч.
Профил
Аватар

те и в града са същите...цяла сутрин висях в КАТ и ми искат 100 лв и 9 точки за нещо, за което нямам грам вина...Та сега трябва и да се съдим.

Понеделник, 17.11.2008 г. 15:20 ч.
Профил
Аватар

Поне ти е бил готов акта. Аз ходих и за удължаване.

Понеделник, 17.11.2008 г. 18:07 ч.
Профил
Ентусиаст
Аватар

GPS data logger е решението.Първата спестена глоба изплаща устройството,че и известен бонус остава.

Понеделник, 17.11.2008 г. 19:16 ч.
Профил ICQ
Аватар

Какво е това?

Понеделник, 17.11.2008 г. 19:33 ч.
Профил
Аватар

theultimate написа:
Поне ти е бил готов акта. Аз ходих и за удължаване.

на мен миналата година ми го направиха тоя номер с удължаването на акта...но тогава си бях почти виновен...

Понеделник, 17.11.2008 г. 19:43 ч.
Профил
Ентусиаст
Аватар

Устройство,което през даден интервал от време от 1 сек до 1 мин,записва данни за точното ти местоположение според GPS мрежата,скорост и надморска височина.Има памет от около 100 хил до над 500 хиляди точки.Като се върнеш у вас го връзваш към компа и можеш да си възстановиш целия маршрут.Най-скъпите имат и камера-разпознават знаците за ограничение на скороста и ако са свързани към темпомата,го пренастройват да се движи според ограничението.Много удобно уредче за нощно каране по магистрала.Позволява и разни други записи от компютъра на колата...примерно моментен разход и други такива.
Ползва се доста вече-за служебните коли-за да не се краде бензин,да не се върши лична работа със служебната кола,да не се кара с 200...
Записите практически не могат да се барат без да се повреди оригиналния файл.Просто всичко се получава от сателита.От около 2-3 години стадартът е да се записва във файл,съвместим с Google Earth.

Резултатът изглежда така:
http://www.kingspad.com/visat_log_info.htm
или така:
http://img366.imageshack.us/img366/7922 ... 001vx2.jpg

Понеделник, 17.11.2008 г. 20:00 ч.
Профил ICQ
Научи се как се сипва масло
Аватар

Santa това за което говориш едва ли ще го признаят полицайте. Не знам за колко скъпа техника става въпрос, но масовите GPS-и не са точни когато се спускаш или изкачваш баир. Т.е. ако изкачваш или спускаш с 100км/ч GPS-а може да ти отчита 80км/ч.

Вторник, 18.11.2008 г. 00:00 ч.
Профил ICQ
Аватар

Никога не може да се разчита на устройство. То е помощно - ако може допълнително да те предпази или алармира, но не може да си сложиш някакво устройство и да караш както ти е кеф. Цаката е да караш с трафика - там където има куки масово намалят, а и да не намалят няма да спрат всички.

Вторник, 18.11.2008 г. 00:33 ч.
Профил
Ентусиаст
Аватар

Не е важно куките дали ще го признаят,а съда.Точноста...зависи какво мери.Ако мери само дължина и ширина,наистина бърка в баирите.Ако мери и надморска височина,изчислява с някаква разлика от 5-10 км/ч максимум.

Не е номера да караш като джигит,разчитайки на устройството.Номера е чичко полицай да се научи,че не може да те спира без нарушение и да ти пише акт/иска пари заради някой,дето е профучал край радара преди теб,а той докато си вдигне задника да излезе от патрулката,оня е прелетял ниско...Ама радара има памет.И като се разпищи,в нарядния дневник трябва да има запис,че е спрян някой.Все тая със или без нарушение.

Вторник, 18.11.2008 г. 00:39 ч.
Профил ICQ
Научи се как се сипва масло
Аватар

Всички GPS-и мерят надморска височина, но много ме съмнява софтуера да взима в предвид промяната и при изчисляване на скоростта. Но дори и лога на GPS-а да е абсолютно точен пак едва ли може да те уневини.
Ако полицията почне да продава GPS-и които да са пломбирани и мерят точно скоростта може и да стане, но иначе на обикновн GPS няма кой да вярва.

Вторник, 18.11.2008 г. 10:29 ч.
Профил ICQ
Долен и зъл ентусиаст
Аватар

Съгласен съм с Тото. И най-калпавите навигации или ръчни гпс-и могат да ти запишат пътя със скорости по отсечки и запис през 5 секунди и после да си свалиш данните на компа с кабел, ама щом в закона не го пише като уред, с който да се установява скоростта си остава само за теб да знаеш с колко ти лъже километража. А един GPS Data Logger е към 80 кинта от нета и не е някаква невероятна тахнология. По въпроса за измерване на скоростта по баир - даже и да изчислява наклона нормалните ширпотреба GPS-и мерят надморската височина с доста голяма грешка, а геодезическите трябва да ги чакаш по 20 минути. Как ще стане тая рабоа не знам. Пробвал съм като изкачвам нанагорнище показанията на gps-a спрямо тези на километража се променят с няколко километра в час. В закона си пише - скоростта се мери с такива и такива радари, калибрирани по такъв и такъв начин и толкова. Друг е въпроса, че винаги за свидетел се подписва втория полицай, а закона и за това има какво да каже. А вече отделен въпрос е че трябва да си караме според ограниченията. Опитвали са се да ми лепнат веднъж минаване на червено, което не бях направил, ама поспорихме половин час, пуснаха ме, другите трима слязоха от Вартбурга, бутнаха, запалих и отпраших. Винаги когато са ме спирали за превишена си е била моята скорост и не съм изпадал в ситуация да ми лепнат чуждо нарушение.

Четвъртък, 20.11.2008 г. 00:25 ч.
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 65 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща