Напиши нова тема Отговори на тема  [ 44 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Ново Двайсе 
Автор Съобщение
Знае всичко за двутактовите
Аватар

Automobile: Trabant
Мнение 
Гошо, не си прав. На месец ми одържат от заплатата по 200лв данъци, осигуровки и други такива чикии. Отделно плащам 80лв винетка. Е извинявай никъде не получавам качество като за тия пари! Разбирам да плащам даже и повече, но искам и качество. Би трябвало за всяка повреда в моята кола вследствие на лош път да ми се изплащат обезщетения. Така е в развитите страни. След като гледам как коли ПРОПАДАТ в дупки в София и стават негодни за каране, идват някви пичове на дргугия ден и замазват дупката, а човека с колата ако няма каско ходи да пие една голяма ракия......еми сериозно се замислям колко е правилно изобщо да плащаме данъци.

Четвъртък, 16.10.2008 г. 14:13 ч.
Профил
Кандидат-фен
Аватар

Automobile: Wartburg 353
Мнение 
Аз не подготвен съм се изказвал много пъти, но не ме е срам да си го призная когато наистина е така.

В случая имах предвид как стоят нещата по принцип, а не себе си конкретно. Общо взето мисълта ми е че като се погледнат размерите на доходите на хората и размерите на данъците и таксите, в много случаи излиза непосилно и практически невъзможно да се плаща всичко. Отделно като се погледне каква работа се върши от държавата за тия данъци и такси веднага излиза въпроса дали изобщо (както каза theultimate) е редно да се плащат.

Преди около година пътувах с брат ми от Плевен към София без винетка и ни спряха любезните служители на реда. Оказа се че глобата не е 500лв и годишна винетка на място, а 20лв на катаджията. Не си мисля че съм нещо повече от някой или че съм над закона, просто гледам да правя всичко възможно да го забоикалям когато мога, защото смятам че така е редно. Не пожелавам никакви глоби на никой независимо за какъв се мисли.

Четвъртък, 16.10.2008 г. 15:15 ч.
Профил WWW
Вече прави дребни ремонти
Аватар

Мнение 
ЦЪК ..... Е как после искате да стане............. [smilie=boff]

Четвъртък, 16.10.2008 г. 15:33 ч.
Профил
Аватар

Мнение 
Turbo в случая ще бъде 20лв, следващия път може да са си събрали парите за днес и да са на вълна отчитане на работа. Не знаеш на какви ще попаднеш. Ведднъж да те гътнат и все едно 5 години си си купувал винетки. Това, което СЪС СИГУРНОСТ ще направя догодина е за карам двете, а даже и колата на баща ми с 1 винетка :) С други думи плащам си за да не ме хванат, не защото мисля че е правилно. В развитите държави се плаща само за магистрала. Ама наще пичове много добре знаят че с голфа като карам с 80-100 ми е се тая дали минавам през Тракия или пред подбалканската и между хемус и искърското дефиле.... и така са много хора като мен които не работят с колите си и няма да карат по магистрали ако само там се плаща.

Четвъртък, 16.10.2008 г. 16:31 ч.
Профил
Зайо - байо
Аватар

Мнение 
на траби данъка е 20лв ами я на някой голям котор... отиват внасят 10лв в банката и ей ти бележка за данък..

Четвъртък, 16.10.2008 г. 18:12 ч.
Профил ICQ
Сивата Стрела
Аватар

Automobile: Trabant 601S
Мнение 
http://www.dnes.bg/article.php?id=59074

Новата европейска регистрационна табела ще улесни преминаването на българските автомобили в ЕС, съобщават от МВР.

Смяната не е задължителна - тя ще става поетапно след изчерпване на количествата на старите номера за колите.

Само преди три дни вътрешният министър постави първата евротабела във Видин и обяви, че по този начин ще бъдат подменени всички номера на близо трите милиона автомобила, които се движат в страната.

Тогава Михаил Миков каза, че подмяната на регистрационните табели ще става постепенно, като цените засега не са променяни – 70 лева за комплект, но предстои да бъдат увеличени.

Днес обаче от МВР твърдят, че подмяната не е задължителна и се отнасяла само за нови и препродавани автомобили.

Посочва се още, че серийното им изработване вече е започнало, както и подмяната им в три области на страната.

На новите евротабели синята лента с надпис “BG” е заменена с европейския флаг с 12-те звезди.

От ведомството на Михаил Миков успокояват шофьорите, че старите табели също ще са валидни, както и че с тях водачите на МПС ще могат свободно да се движат и в страната, и в чужбина.

Новата европейска регистрационна табела обаче щяла да улесни преминаването на българските автомобили в ЕС.

Какъв е изводът ли? Със старите ще се движим свободно, а с новите - още по-свободно.

Четвъртък, 16.10.2008 г. 19:16 ч.
Профил ICQ WWW
Ентусиаст
Аватар

Мнение 
Цитат:
На новите евротабели синята лента с надпис “BG” е заменена с европейския флаг с 12-те звезди.

А когато звездите станат 13? :mehehehehe:

Четвъртък, 16.10.2008 г. 19:22 ч.
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Баси....поне цифрите да променяха. Сега само за знамето - то на дизайнер да си поръчам табела от месинг ще струва по-евтино...

Четвъртък, 16.10.2008 г. 22:16 ч.
Профил
Аватар

Мнение 
Спокойно бе ... по бензиностанциите продават лепенка с 12-те звезди която се лепи на мястото на нашето знам [smilie=roflhfm]
това е съвсем сериозно : )))
аз обаче предпочитам да си карам с българското знаме на номера [smilie=inlove]

ПП . Цифрите със сигурност ще бъдат сменени [smilie=razz]

Петък, 17.10.2008 г. 01:04 ч.
Профил
Аватар

Мнение 
Та....скорошни наблюдения от пичовете в КАТ. Вчера мотаха цял цен баща ми. Регистрира сив пасат внос от германия. На немския талон пише нещо от сорта на Gral, което значи сиво. Наще неграмотници му пишат в българския талон черно......та утепаха деня да го напишат втори път. Просто нямам думи как човек който се занимава с регистрация на мпс може да не познава цветовете поне на основните езици....

Събота, 18.10.2008 г. 11:57 ч.
Профил
Аватар

Мнение 
От вторник в КАТ Русе вече ще се поставят новите табели

Събота, 18.10.2008 г. 12:42 ч.
Профил

Мнение 
От държавния рекет с новите номера са влезли директно в бюджета 120 000 000 лв.Тука не свършват нещата. Таксите, които се взимат в КАТ за обслужване, минават по банков път, за което се взима комисионна (тия банки на кой са !? :wink:). Принуждават хората, които не могат да отделят средства за пререгистрация (предимно пенсионери) да ликвидират колите си. Колко пари се плащат за еко такса и къде отиват :wink: ? Изкупуват се стотици хиляди килограми скраб, алуминий, и мед на 1/10 от цената. Тия фирми на кой са според вас :wink: !? Това с номерата си е поредния грабеж. В цяла Европа си карат със старите номера. Забележете, в България регистрационната табела, за която сте заплатили прилична сума е собственост на държавата. Тая тема повдига множество въпроси без отговор. Може да си говорим още за гражданската отговорност, за акциза на бензина, за номера на двигатела, за винетките и т.н. ТОВА СИ Е ЧИСТА ПРОБА ДЪРЖАВЕН РЕКЕТ!

Събота, 18.10.2008 г. 17:49 ч.
Профил
Аватар

Мнение 
jopeto написа:
Забележете, в България регистрационната табела, за която сте заплатили прилична сума е собственост на държавата.!

Вярно е. Зимат ги. Докато немската табела от голфа още краси кабриото :) На баща ми му казали - ако искаш я зимай, ако не в контейнера, не ни трябва.

Събота, 18.10.2008 г. 20:00 ч.
Профил
Зайо - байо
Аватар

Мнение 
theultimate написа:
jopeto написа:
Забележете, в България регистрационната табела, за която сте заплатили прилична сума е собственост на държавата.!

Вярно е. Зимат ги. Докато немската табела от голфа още краси кабриото :) На баща ми му казали - ако искаш я зимай, ако не в контейнера, не ни трябва.

ми те и старите ни паспорти що ги вземат като сме си ги платили и снимката вътре е наша ?

Събота, 18.10.2008 г. 20:45 ч.
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 44 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3