Еееех.....
Очи пълни...
Да си помечтая на глас:
Да го планувам спокойно, да не броя стотинките за бензина до там и обратно, да взема гаджето(респективно жената и децата) в Трабито, да не мисля за цени и консерви, да го припаля и спокойно като "бял" човек да отида на събора, където и да е: Цвикау, Айзенах, на границата с Полша (там имало голям трабантаджииски събор) - просто за кеф.
Виждате сами, че там отиват съвсем обикновени хора (монтьори, корабни работници - моряци, рядко аптекари, инженери, работници в заводи и др.), на палатки, с каравана, по - заможните на хотел или квартира. Казаха ми че за 100 - 200 евро е възможно (само че вътре Германия). Виждате сами, че не е скъпо - само входните такси + мемориален диск са около 60 евро.
Хората го правят съвсем спокойно за развлечение, дори за тях е нещо съвсем естествено - не е нещо голямо.
Много стегната нация са немците. Имат и голям стрес, много са наблюдатени, но като правят нещо и спонсори се намират лесно и хората са печени - веднага се отзовават. От където и да ги пипнеш немците - толкова стегната нация не съм виждал досега.
Качвам няколко снимки за това, което ми подариха от Шверинският клуб.
Какво сме видели....
И тук на Шверинският събор организацията беше съвсем "походна".
А Трабито, което карах около завода струваше 3 евро за обиколка.
Казвам ви така вървеше тази машинка, както моят Пъроранчо никога не е вървял - с такава лекота все едно летеше. А двигателя мъркаше като турбинка.
Тук просто са извънземни тези немци или аз съм като извънземен тук. Но усещането е неповторимо... Много силен наркотик е да си на такава среща.
Извинявам се за лошото качество на снимките, но това са възможностите в момента.