Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ] 
Блокаж на диференциала 
Автор Съобщение
Начинаещ

Мнение Блокаж на диференциала
Здравейте, имам един въпрос. Може ли да се направи блокаж на диференциала на вартбург 353. Поразгледах форума и разбрах че има хора които добре познават тази машина.

Четвъртък, 23.04.2009 г. 23:07 ч.
Профил
Блокира си коляновия вал

Automobile: Wartburg 353w
Мнение Re: Блокаж на диференциала
Попринцип блокажа е интересно нещо, но по добър вариант(естествено и малко по скъп и сложен) е шпер-диференциала. Попринцип и аз се интересувам от това така че ще ми е интересно мнението на по компетентните.

п.п. Не знам обаче има ли смисъло от блокаж на диф-а на кола с предно. [smilie=2beers]

Петък, 24.04.2009 г. 00:22 ч.
Профил
Ентусиаст

mirminod написа:
Здравейте, имам един въпрос. Може ли да се направи блокаж на диференциала на вартбург 353. Поразгледах форума и разбрах че има хора които добре познават тази машина.

Има смисъл, ако Вартбурга ти е подготвен и ако мислиш да караш примерно на Калояново в свободните за каране дни или по любителските шампионати или пък нещо по-сериозно. Поведението в завои и по-специално в излизането от самите е доста по-различно, колата ускорява по-бълзо, няма го това превъртане на вътрешната гума, по-стабилна е и тн. От русенски състезател съм чувал, че може да се характеризира като един вид изтегляне след спирането, нещо такова...
Много добра тема, по която може да се говори. Единия от вариянтите(най-простия) е заваряването, но незнам как ще се държат полуоските, защото са слабички поради карданната връзка на долното каре. Този вариянт се ползва, до колкото знам рядко(напълно блокиран диференциал) и то единствено от състезателни коли. Другият, по-човешкият вариянт е да се смъкне стандартният и да се напасва LSD (limited slip differential), което е напълно възможно, но си е ходене по мъките и като се има предвид, че скоро бях гледал такъв диференциал за Самара, който струваше 400лв. проекта трябва да е доста сериозен. До колкото знам, по-новите(95-97) Астри F GSi 2.0 16V имаха 15 или 25 процента блокаж. Та по-сериозните коли с предно имат. Информация за това може би има georgstz, може би има нещо правено по състезателния Вартбург, но само гадая.

Петък, 24.04.2009 г. 10:08 ч.
Профил
Ентусиаст
Аватар

Пак полазиха разни самоубийци...

Петък, 24.04.2009 г. 21:50 ч.
Профил ICQ
Знае всичко за двутактовите
Аватар

Automobile: Trabant
И как кола с предно предаване с блокиран диференциал взима завоите по-добре? Това се прави на коли със задно за да правят дрифтове, вие с предницата ли ще дрифтите?

Петък, 24.04.2009 г. 22:00 ч.
Профил
Ентусиаст

theultimate написа:
И как кола с предно предаване с блокиран диференциал взима завоите по-добре? Това се прави на коли със задно за да правят дрифтове, вие с предницата ли ще дрифтите?

Що говорите глупости?
Пък тия дрифтове са вече в главата на всеки.......
не го казвам конкретно на теб, но какво да правиш.....ново течение в моторспорта, а той е мноооого повече от дрифта!

Петък, 24.04.2009 г. 22:03 ч.
Профил
Долен и зъл ентусиаст
Аватар

Наистина си зависи за какво ще се ползва колата. Има палцови блокажи, LSD и какво ли още не. А един шпер отпред определено ще направи колата по-бърза на писта. Особено на тясна и технична писта с много резки ускорения след завоите.
Кажи за какво ще се ползва колата, защото ако ще е само за черни пътища и кал - то тогава и заваряването на диференциала е нелош вариант.

Събота, 25.04.2009 г. 02:32 ч.
Профил
Начинаещ

Да извинчвам се, че не се уточних за какво ще се ползва. Ще си правя бъги от стария си вартбург. Ще се ползва предимно за офф-роуд. Та за това идеята ми е може ли по някакъв начин да си направя блокаж на диференциала които при нужда да се включва.

Неделя, 26.04.2009 г. 16:49 ч.
Профил
Ентусиаст

mirminod написа:
Да извинчвам се, че не се уточних за какво ще се ползва. Ще си правя бъги от стария си вартбург. Ще се ползва предимно за офф-роуд. Та за това идеята ми е може ли по някакъв начин да си направя блокаж на диференциала които при нужда да се включва.

Пневматичен, има го при джиповете. Търси по моргите....ама как ще го слагаш нямам идея.

Неделя, 26.04.2009 г. 18:47 ч.
Профил
Начинаещ

Е да ама аз ще ползвам скоростната на вартбурга и идеята е на нея да си направя блокажа. Някъде бях чел че се получава като се блокират сателитите.

Неделя, 26.04.2009 г. 19:55 ч.
Профил
Ентусиаст

mirminod написа:
Е да ама аз ще ползвам скоростната на вартбурга и идеята е на нея да си направя блокажа. Някъде бях чел че се получава като се блокират сателитите.

Е като си завариш дифа при нужда ли ще се включва? :mrgreen: Казах ти какво да направиш, виждал съм как заменят касетата на диференциала, вадиш го и започваш да търсиш.....тва е.

Неделя, 26.04.2009 г. 20:14 ч.
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ]