Напиши нова тема Отговори на тема  [ 50 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Спирачна помпа с две стоп-машинки ? 
Автор Съобщение
Детската градина rlz
Аватар

Automobile: Trabant 601s
Мнение 
Явно третия стоп решава проблема .И една работеща спомашинка.

ДА се върнем на темата:
Още като пуснах темата питах има ли смисъл това ,,подобрение '' с две стопмашинки и какво цели и дадох моето предполужение .

Сега за другото.Действително трабанта при ниска скорост кове с изрядни спирачки ,което е доста добре за тази стара конструкция без модерните технологии.

Четвъртък, 12.06.2008 г. 11:27 ч.
Профил
Луд с картечница
Аватар

Мнение 
Teo написа:
...една експериментална, която ще е я разбутам да светне по-късно...

В момента в който отвориш стопмашинката, тя става 100% ненадеждна, а разбуташ ли я... не ми се мисли.

Хайде сега да помислим от философската страна на въпроса: Каква точно е функцията на стоп светлините?

Ами да даде ясен сигнал на водача зад теб, че кракът ти е на педала на спирачката, и че всеки момент можеш да заковеш на място. А с това "подобрение" ти правиш ясният сигнал неясен до степен оня зад теб да се чуди дали спирачка си натиснал, или си пуснал габаритите, а може би му се е привидяло... Може даже и да не забележи. И в момента в който започне екстремното спиране, тогава идва ясният сигнал - силното светене. Да, ама ти вече спираш екстремно, а сиромаха зад теб тепърва трябва да реагира, да натиска спирачка, да спира... Иначе казано - отнемаш му онези ценни няколко секунди, през които той може да реагира и да се подготви на 100% за екстремно спиране от твоя страна.

Така че това "подобрение", поне според мен, е опасно.

Искаш ли истинско подобрение на стоп светлините? Загледай се в новите мазни лъскави коли със светодиодни стопове. Загледай се и помисли как точно светят стоповете им, че така брутално ти привличат вниманието? Ето това вече е истинско подобрение. Очаквам отговори на въпроса какво точно са направили, за да привличат така вниманието?. :)

P.S. Чак сета видях, че съм дублирал wartburg_fen като мнение. :)

Четвъртък, 12.06.2008 г. 12:13 ч.
Профил
Кандидат-фен
Аватар

Automobile: Wartburg 353
Мнение 
Nasakoto написа:
Искаш ли истинско подобрение на стоп светлините? Загледай се в новите мазни лъскави коли със светодиодни стопове. Загледай се и помисли как точно светят стоповете им, че така брутално ти привличат вниманието? Ето това вече е истинско подобрение. Очаквам отговори на въпроса какво точно са направили, за да привличат така вниманието?. :)

Ми това което са направили е просто да направят стопове със светодиоди вместо с обикновени крушки. :D На мен светодиодните стопове ми привличат по-силно вниманието заради това че светкат много по-рязко, защото при светодиода го няма момента с нагреваемата жичка(при обикновените крушки) която съответно трябва да се нагрее до някаква степен преди да светне с максималната си сила.

Четвъртък, 12.06.2008 г. 14:43 ч.
Профил WWW
Мисли си че знае всичко

Мнение 
[quote="siso"]Явно третия стоп решава проблема .И една работеща спомашинка.[/quote]

Мда, напълно съм съгласен с тебе. Втората стопмашинка ще я монтираме само ако сложим на Трабанта и бордови компютър, та да подава към него независим сигнал за спиране... :wink: :lol:

Четвъртък, 12.06.2008 г. 15:07 ч.
Профил
Знае всичко за двутактовите
Аватар

Automobile: Trabant
Мнение 
Светодиодите са много хубави, защото се виждат като множество точки, не като един единствен източник на светлина. За мен изцяло белите стопове са гадни - не можеш да разбереш какво точно свети. Харесват ми тези червените с бял мигач. Аз на моите съм им лепнал алуминиево фолио на картонените разделители и сега светят доста по-ясно.

Четвъртък, 12.06.2008 г. 15:38 ч.
Профил
Луд с картечница
Аватар

Мнение 
Не бе майна. Санта го каза, ама му затрих мнението. Мигат. 10 - 15 пъти в секундата, ама мигат. Като ги гледате директно - не забелязвате мигането (окото е инертно), ама погледнете ли ги с периферното зрение, се вижда много ясно, и определено привлича вниманието. :)

Мите, схеми колкото искаш. Мъзел - също. [smilie=roflhfm]

Четвъртък, 12.06.2008 г. 16:52 ч.
Профил
Ентусиаст
Аватар

Мнение 
Наско - няма да ги правя да светят чак толкова слабо...не и по-слабо от габарита. Сега се сетих и за друг вариант - крушка, по-силна от нормалната. Слабата и светлина е каквато е на обикновенната, силната - една идея по-силно.
И да уточня, защото някой още не са разбрали - не целя забавяне на светлините!!! Идеята е при по-силно натиснат педал да светва по-силно от нормалното спиране! При нормално - ще си свети "слабо"!

Четвъртък, 12.06.2008 г. 19:42 ч.
Профил ICQ
Кандидат-фен
Аватар

Automobile: Wartburg 353
Мнение 
Teo написа:
Наско - няма да ги правя да светят чак толкова слабо...не и по-слабо от габарита. Сега се сетих и за друг вариант - крушка, по-силна от нормалната. Слабата и светлина е каквато е на обикновенната, силната - една идея по-силно.
И да уточня, защото някой още не са разбрали - не целя забавяне на светлините!!! Идеята е при по-силно натиснат педал да светва по-силно от нормалното спиране! При нормално - ще си свети "слабо"!

Ами щом имаш мерак направи го. Няма лошо. Но все пак си остава въпроса защо? Аз също мисля че един трети стоп е много по-добро решение ако изобщо трябва да се прави нещо по стоповете. Аз съм карал и зад Трабанти и зад Вартбурзи и мисля че стоповете и на двете марки се виждат перфектно, ако са изправни разбира се.

Четвъртък, 12.06.2008 г. 21:32 ч.
Профил WWW
Ентусиаст
Аватар

Мнение 
За да си личи в кой момент спирам внезапно и в кой нормално ;) А 3-ти стоп така ли иначе ще има, само че свързан успоредно на другите ;)

Четвъртък, 12.06.2008 г. 22:36 ч.
Профил ICQ
Знае всичко за двутактовите
Аватар

Automobile: Trabant
Мнение 
Аз примерно като си карам и като светне нещо ново пред мен моментално си местя крака на спирачката и съм в готовност да спра, кога и колко да спра е по преценка. Ама такива работи.....каква е колата, къде какво точно свети и колко силно - не ми пука и не се и замислям.

Четвъртък, 12.06.2008 г. 22:42 ч.
Профил
Ентусиаст
Аватар

Мнение 
Едно ще е ако нормално намаляващата пред теб кола набие резки спирачки изведнъж, а отзад няма никаква разлика по стоповете и съвсем друго, ако тогава светнат по-силно :)
Много се замислям колко пъти, при колко ситуаций, това нещо би свършило някаква работа :?

Четвъртък, 12.06.2008 г. 23:08 ч.
Профил ICQ
Научи се как се сипва масло

Мнение 
Хайде и аз да почопля малко семки.Тео представи си следната ситуация аз съм селски бек и защото са ми казали че е ауспух да карам на два пръста от предния и аз така си карам.На такова разстояние че и на по голямо и "Ода на радоста"да ми изпееш аз пак щете отнеса като куцо пиле домат.

Четвъртък, 12.06.2008 г. 23:13 ч.
Профил
Луд с картечница
Аватар

Мнение 
Тео, масово автомобилостроене има от почти век. Ако твоята идея имаше практически смисъл, не мислиш ли че отдавна щеше да е въведена?

Гледай какво правят големите фирми. Там всичко е проверено многократно, хвърлени са стотици милиони за проучвания и тестове. Що да откриваме Америка и да не се възползваме от авантата? :)

Четвъртък, 12.06.2008 г. 23:20 ч.
Профил
Ентусиаст
Аватар

Мнение 
:lol: щото някой трябва да направи схемите :roll:

Петък, 13.06.2008 г. 00:30 ч.
Профил ICQ
Научи се да сменя скоростите

Мнение 
Е то самата мигалка не е сложно нещо, ако се видя с малко свободно време ще начертая някоя схемка.

Петък, 13.06.2008 г. 07:51 ч.
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 50 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща