Напиши нова тема Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Предница 
Автор Съобщение
Street Racer
Аватар

Мнение Предница
Искам да попитам дали като се поставят макверсони отпред вместо ресор на трабанта ще се подобри или влоши устоичивостта на колата.Според мен когато двете колела са на независимо окочване е по-добре

Вторник, 29.07.2008 г. 23:16 ч.
Профил
Знае всичко за двутактовите
Аватар

Automobile: Trabant
Мнение 
С точните пружини сигурно ще стане по-стабилно. Но по-комфортно няма да стане, тъй като стабилността ще я имаш само с твърди пружини.

Вторник, 29.07.2008 г. 23:24 ч.
Профил
Зайо - байо
Аватар

Мнение 
theultimate написа:
С точните пружини сигурно ще стане по-стабилно. Но по-комфортно няма да стане, тъй като стабилността ще я имаш само с твърди пружини.

трабанта е стабилен както казваше един приятел: все едно да вържеш една тенджера за един гоуф и да дрифтиш..

така че ако гледаш клипчета с рали трабанти ще забележиш че повечето са с високи и раздути предници и ниска задница...

Сряда, 30.07.2008 г. 01:01 ч.
Профил ICQ
.
Аватар

Мнение Re: Предница
ivan написа:
Искам да попитам дали като се поставят макверсони отпред вместо ресор на трабанта ще се подобри или влоши устоичивостта на колата.Според мен когато двете колела са на независимо окочване е по-добре

Колега ,трабанта е с независимо окачване на всички колелета,зависими са тези както са на задния мост на Лада,Москвич и др-обща ос с или без диференциал.Доста трудно ще ти е да преправяш,още повече ,че ако ползваш бомбетата на калниците ,те не са пригодени за тази цел,а само колкото амортисьорите да гасят колебанията .
По добре се запретни и свали ресора,разглоби го и изчисти от ръжда листовете и ги изглади с шлайф ,след това ги намажи с грес и събери-така ще имаш по-добра возия и няма ресора да е като греда и да ти тропа като каруца.

[Изображение

Сряда, 30.07.2008 г. 08:03 ч.
Профил ICQ
Street Racer
Аватар

Мнение 
Ботушите се преправят лесно,аз не искам возия а устойчивост,на трабанта двете предни колела са зависими,защото ресора е общ за двете

Сряда, 30.07.2008 г. 16:33 ч.
Профил
Ентусиаст
Аватар

Мнение 
Провери по книгите какви са видовете окачване.Общия ресор не значи зависимо окачване.

Сряда, 30.07.2008 г. 17:29 ч.
Профил ICQ
Луд с картечница
Аватар

Мнение 
Допълнение към казаното от колегата Shotik: ако решиш да го послушаш, нека греста да е литиева (Литол, Приста имат литиеви греси за около 6-7 лева килото). Графитната (както и всички други калциеви греси) е на основа калциев сапун, и поема влага от въздуха, т.е корозията продължава и под греста. Имай го в предвид :)

Четвъртък, 31.07.2008 г. 13:03 ч.
Профил
Знае всичко за двутактовите
Аватар

Automobile: Trabant
Мнение 
Колегите са прави. Трабантовия ресор по средата е неподвижен, което значи че окачването на двете колела е независимо. Кофти момента е че се сваля много по трудно от една пружина, и иска гресиране. При мен си скърца колкото и да маам грес с четката. Shotik много пъти ми е казвал че като се полира и гресира ресора возията на трабанта става несравнима. Някой знае ли какви инструменти трябват за да се свали ресора и да се събере отново в същия вид ?

Четвъртък, 31.07.2008 г. 16:55 ч.
Профил
Зеления миксер
Аватар

Automobile: rennpappe
Мнение 
В книгата "Аз ремонтирам трабант" пишеше какви инстроменти трябваха зада се свали ама съм я истрил от компа.

Четвъртък, 31.07.2008 г. 18:34 ч.
Профил WWW
.
Аватар

Мнение ресор
За сваляне трябва гаечен ключ,отвертка ,чук за избиване на осигурителния шплент.За разглобяването му трябва голямо менгеме,секач или манела за да се разтворят скобите и след това се развърта гайката на централния болт и помалко се разхлабва менгемето до разглобяване на листовете.Преди да разглобите с флекс или нещо друго бележете една от страните на листовете,защото по време на обработване ако се обърне лист на 180 градуса и може да се получи изкривяване на формата на ресора и колата после да я видите повдигната от една страна.
Листовете се почистват от ръждата и колкото повече се изглади ,толко подобре ще се приплъзват.Гресирайте и събирайте.
За по лесно сглобяване с парче желязо което влиза почти плътно в отворите на листовете и дължина достатъчна да се наредят листовете и с притискане и слагане в менгемето се събира ресора.Трябва да предвидите възможността да извадите желязото и да монтирята централния болт и да стегнете с гайка листовете.
Монтирате по обратния път и ако е имало подложни планки под ресора ги поставете пак.
Успех!!!

[Изображение

Четвъртък, 31.07.2008 г. 19:54 ч.
Профил ICQ
Научи се да сменя скоростите
Аватар

Мнение 
Един майстор ми каза, че ресора се мажел с нафта. Аз обаче модифицирах идеята и ползвах нафта, с която съм мил скоростна кутия на друга кола. Попива по-добре между листовете, отколкото греста, но трябва по-честичко да се маже с четката.

Понеделник, 04.08.2008 г. 12:54 ч.
Профил
Зайо - байо
Аватар

Мнение 
Marto_RT написа:
Един майстор ми каза, че ресора се мажел с нафта. Аз обаче модифицирах идеята и ползвах нафта, с която съм мил скоростна кутия на друга кола. Попива по-добре между листовете, отколкото греста, но трябва по-честичко да се маже с четката.

а със стърготините от скоростната кутия ко праим.. :lol:

Понеделник, 04.08.2008 г. 19:07 ч.
Профил ICQ
Ентусиаст
Аватар

Мнение 
Аз съм виждал кутия,в която беше насипан талаш."Нов внос" естествено.В интерес на истината е изкарала доста-към 2000 км,след което директно блокира.

Понеделник, 04.08.2008 г. 19:16 ч.
Профил ICQ
Научи се да сменя скоростите
Аватар

Мнение 
Какви стърготини, приятелю?
Отсипал съм си малко в едно шишенце - чисто като сълза.

Сряда, 06.08.2008 г. 08:37 ч.
Профил
Мисли си че знае всичко

Мнение 
По добрият вариант е ресора да се измие с нафта и след това да се намаже с чисто масло или с грес. Няма защо да пренасяш върху него боклуците от другаде.

Сряда, 06.08.2008 г. 08:47 ч.
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща