Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ] 
Уплътняване на предното и задното стъкло. 
Автор Съобщение
Знае всичко за двутактовите
Аватар

Automobile: Trabant
Мнение Уплътняване на предното и задното стъкло.
Почти на всеки трабант има някакъв луфт горе в средата на уплътнението на предното и задното стъкло. Нови уплътнения по магазините вече няма, така че явно трябва да си направим нещо сами. Пробвах с обикновен силикон, ама не уплътнява много добре, а и се къса лесно от сезонните разширявания и стеснявания на гумата. Някой пробвал ли е нещо ефективно, което окончателно да спре течовете и същевременно да не изглежда циганско?

Сряда, 05.03.2008 г. 13:56 ч.
Профил
Вече прави дребни ремонти

Мнение 
Аз това се замислих и се сетих за силикон за стъклопакети.Понеже такава ми е работата та съм се занимавал с него доста е добър , черен продава се в опаковки като салам , според мен е идеален за уплътненията понеже като се затвори стъклопакет с него качествено не позволява нито вода нито въздух да минат и да навлезнат между стъклата.

Сряда, 05.03.2008 г. 15:51 ч.
Профил
Аватар

Мнение 
Колко пари струва и с нормален пистолет за силикон ли се полага?

Сряда, 05.03.2008 г. 15:54 ч.
Профил

Мнение 
За парите незнам точно колко е , защото ни го докарват наедро , но не е повече от 7-8 лева .Има си специален пистолет за него който работи с въздух под налягане , но това се използва само когато се заливат стъклопакети иначе може да си го отвориш и да си го изтискаш в нещо друго и да си гребеш от него и да си замазваш кадето трябва , може и да се измисли нещо друго знам ли примерно в спринцовка и да обиколиш отвсякаде от външната страна под уплътнението.Силикона е доста един "салам" е повече от половин килограм така , че ще трябва да го пресипеш в нещо и да го запечаташ да не стяга , ако решиш да си купуваш питаш за силикон за стъклопакети.

Сряда, 05.03.2008 г. 16:17 ч.
Профил
Начинаещ

Мнение 
аз точно с такъв черен силикон го уплатних тоя луфт, бомба е

Сряда, 05.03.2008 г. 19:04 ч.
Профил
Аватар

Automobile: Trabant 601s
Мнение 
Понеже трабито е на село, и живееме на края на селото, там на един завои има един изоставен трабант. От него е останало само купето-няма прозорци, без двигател, няма заден капак, абе нищо! И селските "айдуци" са му счупили предното стъкло. Аз му взех цялото уплътнение и си отрязах колкото ми трябва :lol: . При мене имаше около 5 см. луфт. Сега няма никъкав!
За съжаление мисля че не пазя останалото парче.Ще проверя и ще пиша. Ако има желаещи го ПОДАРЯВАМ!!! Не обещавам нищо! :wink:

Сряда, 05.03.2008 г. 21:35 ч.
Профил
Ентусиаст
Аватар

Мнение 
Като са ги правили никак не са мислили :x На моя точно по средата от горната част не се достигат 2-та края на уплатнението и като вали ми влиза вода :evil: Мислех, че само аз имам този проблем, но явно не е така... :?

Сряда, 05.03.2008 г. 21:42 ч.
Профил ICQ
Научи се как се сипва масло

Automobile: трабант 601,ваз 2108
Мнение Re: Уплътняване на предното и задното стъкло.
theultimate написа:
Почти на всеки трабант има някакъв луфт горе в средата на уплътнението на предното и задното стъкло. Нови уплътнения по магазините вече няма, така че явно трябва да си направим нещо сами. Пробвах с обикновен силикон, ама не уплътнява много добре, а и се къса лесно от сезонните разширявания и стеснявания на гумата. Някой пробвал ли е нещо ефективно, което окончателно да спре течовете и същевременно да не изглежда циганско?

на предното стъкло нямам,но на задното имаше такава пролука-бащата я запълни с нещо-май с бокит или нещо такова
а относно предното-има един изоставен трабант с разбити стъкла точно до зимния дворец във студентски град-онзи ден май ти споменах за него-та на другия ден след срещата отидох и си взех предното уплътнение-скоро предстои сваляне на старото и присаждане на новото :D :mrgreen:

Четвъртък, 06.03.2008 г. 02:09 ч.
Профил
Аватар

Мнение 
При задното уплътнение е по-лесно. Тавана се явява нещо като козирка и там няма кой знае какви течове. И да не е уплътнено много добре, стига да не зее 5см луфт, не тече. Ама предното, там и 1мм да има, пак капе.

Четвъртък, 06.03.2008 г. 08:20 ч.
Профил
Пърпоранчо
Аватар

Automobile: Върви пеша
Мнение 
На един малък сервиз за автостъкла ми взеха 5лв за уплътняване със един черен силикон-капеше отпред вдясно-сега не капе.

www.bpa-pathology.com
www.bgpathology.org/
www.patolog.ru/
www.ascp.org/content
publications.iarc.fr/
Трабантозавър

Събота, 29.03.2008 г. 04:12 ч.
Профил YIM WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ]