Съобщение от Велико Търново!
Автор |
Съобщение |
theultimate
Знае всичко за двутактовите
Регистриран на: Вторник, 05.02.2008 г. 23:26 ч. Мнения: 2554 Местоположение: София
Automobile: Trabant
|
Re: Съобщение от Велико Търново!
_________________ МВ-7. Парапети, сенници, щори, слънчеви бойлери
|
Понеделник, 01.03.2010 г. 12:07 ч. |
|
|
Caxo
Начинаещ
Регистриран на: Понеделник, 01.02.2010 г. 18:54 ч. Мнения: 2 Местоположение: Велико Търново/София
|
Здравейте, с някой от вас се познаваме с други не. Аз съм от Москвич клуба и съм Велико Търново.Поради разразилите се БЕЗСМИСЛЕНИ, според мен, спорове искам да ви попитам може ли да присъствам на вашия събор, вероятно с още 2-3 колеги от В.Търново?
|
Четвъртък, 04.03.2010 г. 20:29 ч. |
|
|
tsveto
Зеления миксер
Регистриран на: Неделя, 10.02.2008 г. 23:09 ч. Мнения: 214 Местоположение: Русе
Automobile: rennpappe
|
Те вартове няма да идват ти с москвича искаш да дойдеш.А това не се организира от 2Тповера и за това.Иначе ако се организираше от тук приъстващите колеги,да защо не.
|
Четвъртък, 04.03.2010 г. 21:37 ч. |
|
|
MSTT
Скрита лимонка
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 10:26 ч. Мнения: 334 Местоположение: София
Automobile: 601L88,601K89,601K90
|
Напълно съм съгласен с доктора,от известно време забелязвам че има няколко човека които се чудят откъде да започнат спор и да създават напрежение във форума,един вид да разделят собствениците на 2т возилата в две групи.Те сами си знаят кои са.(на някои от тях съм им го казвал и лично) Докато тези хора не разберат че думата "КЛУБ" означава разбирателство,единство и задружност във взимането на решения за каквато и да е организация и като цяло по-учтиво отношение към колегите и гледните им точки тази дума няма да означава нищо.Погледнато отстрани форума към момента прилича на една сбирщина от скандалджий и сейрджии които безгласно наблюдават разрушението на нещо което е градено с години. Малка част оценяват какво правят "едни хора" ,за да опазят и малкото стойностна информация събрана тук.Тези същите хора са направили всичко това ,за да има място на което феновете да подържат връзка и да споделят опита и тръпката която изпитват като карат тези марки.
* Всеки които не знае за какво говоря съвсем спокойно може да си изтрие акаунтчето и да си намери форумче дето да си спами на воля.
Пп: Не си правете труда да ми отговаряте,защото нямам намерение да пиша повече в тази тема - каквото имах го казах. Ако някой желае да ми каже нещо,нека е на ЛС.
|
Четвъртък, 04.03.2010 г. 23:57 ч. |
|
|
ChakaZulu
Ентусиаст
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 01:47 ч. Мнения: 741 Местоположение: Русе
|
На мен ми е интересно да я видя тая тема, но какво общо има тя с този събор?! Малко става гузен негонен бяга. Въпросът е, че информацията беше грешна, а не че някой има нещо против Трабант. Никой нищо нямаше да каже, ако от началото се беше казало - Трабант събор. Ами супер, ето още един събор. А това коя кола каква била и колко била е въпрос на вкус и разбиране и възможности по онова време. А сега струват колкото един телефон. Моето съмнение е, че има завист в хора притежатели на Трабант - незнам защо. И колкото повече се говори по въпроса, толкова повече се убеждавам. И също така негативно и презрително отношение на Вартбургджиите към Трабантаджии. А защо? Нещо друго си мислех.... представете си...1980 година, влизате в Мототехника (не, че си имам представа как изглежда), но си купувате колата веднага, не чакате с години. И не само, че не чакате ами и разполагате с парите за която и да е кола и досега не сте имали(трудно бихте се поставили в тази позиция) та ..... Вартбург или Трабант? Ама честно!
|
Петък, 05.03.2010 г. 00:24 ч. |
|
|
Ivaka
Regular User
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 02:12 ч. Мнения: 1090 Местоположение: Stara Zagora
Automobile: Wartburg 353S
|
Е, купил си 10 годишен Трабант, щото си нямал възможност за нов Вартбург. Все едно да избираш между мерцедес А клас и еС класа...
|
Петък, 05.03.2010 г. 01:03 ч. |
|
|
theultimate
Регистриран на: Вторник, 05.02.2008 г. 23:26 ч. Мнения: 2554 Местоположение: София
|
И сега се купуват малки и прости коли. Поддръжката на трабант винаги е била по-евтина. Като се започне от по-ниския разход и се мине през по-чупливото окачване на вартбурга (естествено за сметка на комфорта), водното охлаждане и т.н. Няма такова нещо като по-добро, има по-подходящо за дадения човек.
Мислете реално - никой сериозен човек не завижда за кола, струваща колкото 1 работна заплата. Ако не се уважаваме и подкрепяме скоро няма да има форум и след като тия коли почти го няма по пътищата ще ги гледаме само на картинки....
|
Петък, 05.03.2010 г. 01:31 ч. |
|
|
ChakaZulu
Ентусиаст
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 01:47 ч. Мнения: 741 Местоположение: Русе
|
Дори и да не е така, а А клас с Ц клас, образно казано. Човек би си купил колата, която би му вършила по-добра работа. Сега е различно, и двете коли са обезценени и сме останали една шепа ценители в цяла България. Не виждам какво щеше да стане, ако не се беше казало "те не са поканени" или "да си направят те събор". Нали така, аз съм с добри намерения към всеки, дори хората които не искат събор с Лада или Москвич...защо пък не? Представете си 100 соц. коли на едно място и то всякакви. С Унгарски шарнири може би. Виждал съм оригинални на по 60-70к км на които им няма нищо.
|
Петък, 05.03.2010 г. 01:34 ч. |
|
|
Ivaka
Regular User
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 02:12 ч. Мнения: 1090 Местоположение: Stara Zagora
|
Виждал съм оригинални които изкараХА 150 000 км.
|
Петък, 05.03.2010 г. 08:05 ч. |
|
|
theultimate
|
Както и да го въртите пак е по-скъпо за поддръжа заради повечето части.
|
Петък, 05.03.2010 г. 10:35 ч. |
|
|
Ivaka
Regular User
|
Е какво има повече Вартбурга? Една водна помпа, като на моята кола оригиналната по спомени изкара към 180 000 км - колкото два двигателя на Траби. Има и едни водни маркучи, те оригиналните май пак 15-на години изкараха. Бензинова помпа - частите й са на стойност 10 лева и се сменят 1 път на 50 000, вие май по-често си разглобявате и почиствате кранчетата за горивото... За сметка на това вартбурга няма нужда от гресиране на ресьори, кормилна рейка и т.н., По ходовата част - 4 шарнира, 2 накрайника и 4 лагера общо за цялата предница, не мисля че при траби нещата са по различни. В този ред на мисли и аз съм на мнението на доктора, че вартбурга се поддържа по лесно и евтино от Траби.
|
Петък, 05.03.2010 г. 11:44 ч. |
|
|
super_v
Сивата Стрела
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 12:28 ч. Мнения: 307 Местоположение: София
Automobile: Trabant 601S
|
Петък, 05.03.2010 г. 12:15 ч. |
|
|
Ivaka
Regular User
|
Докторе, прав си за втулките, просто изключих за тях... Не си мерим пишките, просто стана дума за поддръжка и си изказах мнението и опита.
|
Петък, 05.03.2010 г. 13:08 ч. |
|
|
Teo
Ентусиаст
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 01:35 ч. Мнения: 643 Местоположение: Варна
|
_________________ Прави к'вот трябва, пък да става к'вот ще!
|
Петък, 05.03.2010 г. 14:04 ч. |
|
|
theultimate
|
Това за поддръжката си е мое лично мнение, някой път може да го обсъдим в чата или на по биричка. Основната ми идея беше че разделението на форума по това кой каква кола кара е безумие - аз поне се радвам и на вартбурзите и смятам че всякакви събори трябва да са общи, за да е по-приятно и забавно.
|
Петък, 05.03.2010 г. 14:11 ч. |
|
|