Виж темите без отговор | Виж активните теми
Автор |
Съобщение |
chronometer
Мисли си че знае всичко
Регистриран на: Петък, 14.03.2008 г. 16:38 ч. Мнения: 219 Местоположение: Пловдив
|
А някой знае ли откъде могат да се намерят читави тапи за отворите на праговете, или от какъв материал и по какъв начин се правят?
|
Четвъртък, 29.05.2008 г. 11:16 ч. |
|
|
theultimate
Знае всичко за двутактовите
Регистриран на: Вторник, 05.02.2008 г. 23:26 ч. Мнения: 2554 Местоположение: София
Automobile: Trabant
|
Коркова тапа за вино, вътрешна гума и силикон В крайна сметка идеята е да запушиш с нещо, незнам какво качество може да има.
|
Четвъртък, 29.05.2008 г. 14:31 ч. |
|
|
chronometer
Мисли си че знае всичко
Регистриран на: Петък, 14.03.2008 г. 16:38 ч. Мнения: 219 Местоположение: Пловдив
|
Вчера ходих до Практикер и видях, че предлагат защитен спрей за прагове, образуващ восъчен филм. Цената е десетина лева. Смятам да го пробвам. Само искам да знам дали преди това не трябва да измия праговете отвътре през отворите, или е по добре да не го правя, за да не се образува още корозия от водата, която ще се задържи вътре. Как мислите?
|
Петък, 13.06.2008 г. 10:50 ч. |
|
|
MSTT
Скрита лимонка
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 10:26 ч. Мнения: 334 Местоположение: София
Automobile: 601L88,601K89,601K90
|
Гледах го и аз този спрей... чудих се доста,но съм малко предубеден към ефективноста му...
А относно праговете... НЕ ГИ МИЙ...влагата там не се изпарява хубаво и кондензира почва да "набива" малки ръждиви отлагания и точици...след това можеш да преположиш как се развива процеса...ако твърдо си решен да ги позачистиш ползвай парцал напоен с коресилин...
|
Събота, 14.06.2008 г. 08:49 ч. |
|
|
chronometer
Мисли си че знае всичко
|
И аз така мисля. Няма да ги мия с вода, може само да позачистя около отворите с някакъв разредител.
Все пак мисля да опитам със спрея. Мисля, че при впръскването спреят ще попадне навсякъде и ще образува достатъчен защитен слой. Ако налея масло, не мога да бъда сигурен, че ще проникне навсякъде, преди да е изтекло. Освен това няма да ми легне кой знае колко по-евтино и ще тече поне месец след процедурата. Все пак, целта е консервация, а не смазване.
|
Понеделник, 16.06.2008 г. 11:53 ч. |
|
|
ivanski
Детската градина rlz
Регистриран на: Четвъртък, 07.02.2008 г. 11:53 ч. Мнения: 1184 Местоположение: Пловдив
Automobile: Trabant 601s
|
Разберете, че тая консервация се прави, когато се изкърпи колата или когато се купи нова .
По-скоро ,ако по праговете и греди не е избила ръжда отвън и няма изгнило .Запушват се всички дупки освен една.Сипва се вътре мощно няква химия догоре,която да разтвори ръждата по химичен път(това не е горено масло).Чака се определено време,след което химията се изтича през някоя дупка.После вътре се вкарва специален накрайник за компресор,който разпръсква някакво покритие .
С това спрейче ,ще отворите големите тапи в двата края и ще напръскате оная тръба,която е вградена в прага за да се вкара крика .
Такива химии ,които разграждат ръждата има .Точно това и аз мисля да направя.Понеже колата ми не е стигнала до ниво ,,Не мога да я вдигна на крик ''
|
Вторник, 17.06.2008 г. 10:11 ч. |
|
|
chronometer
Мисли си че знае всичко
|
Схващам мисълта ти, но по моята кола ръжда почти няма. Съхранявана е в гараж. Сега обаче се кара редовно и корозията лека-полека няма как да не я захване. Освен това, тапите ги няма - педерастът, пишман майстор, при който я карах за една дреболия, ги е свалил. Просто искам, преди да запуша отворите, да впръскам защитен спрей, за да удължа живота на праговете. Колкото до външното цялостно измиване и консервиране отдолу, мисля и това да направя, но в големите жеги юли-август, та да съхне по-бързо.
|
Вторник, 17.06.2008 г. 10:29 ч. |
|
|
ivanski
Детската градина rlz
Регистриран на: Четвъртък, 07.02.2008 г. 11:53 ч. Мнения: 1184 Местоположение: Пловдив
Automobile: Trabant 601s
|
Може да направиш следното.
Влизаш в колата ,вдигаш стелките намираш една тапа.Махаш я и светваш с фенерче, ако видиш лъщящ метал или сива боя те признавам ,че трабанта е здрав без ръжда .
Пак казвам със спрейчето няма да има ефект.По скоро закарваш колата и ли я накляняш някак си.Запушваш тапите освен една .Купуваш 5 кутии грунд и наливаш догоре.Чакаш 3 часа и сваляш колата на равно и махаш тапите да изтече грунда .
Така по стените отвътре поне имаш някаква защита .
Но пак е хубаво да се налее преди това някаква химия .
|
Вторник, 17.06.2008 г. 10:57 ч. |
|
|
Kiril Terziev
Engine like steel drum
Регистриран на: Събота, 03.04.2010 г. 23:54 ч. Мнения: 494 Местоположение: София
Automobile: Trabant,Chevy K30
|
Re: Масло върху праговете
Може и така ама и аз имах подобен проблем но аз бях изгнил от всякъде но си купих прагове сменени са колата е цялостно изкърпена и похарчих над 100 кинта за да ги опазя. Сега са студено поцинковани 2 слоя от вътре и от вънка и 2 слоя грунд на кръпките и праговете и заварките и сега целия под от долу е намазан с 2 слоя грунд както и калниците. Разбира се беше изчистена от долу колата идеално и сега намазвам и бодито и след като ги изолирам с масло устоичив силикон и ги напълня с масло не мисля ,че повече ще гният това е махимум защтита и саветвам всеки да постапи като мене по добре от това мисля ,че неможе!
Понеделник, 30.08.2010 г. 01:00 ч. |
|
|