Проблем с клемореда на Траби???
Автор |
Съобщение |
Trabi fen224
Начинаещ
Регистриран на: Събота, 10.09.2016 г. 09:31 ч. Мнения: 9 Местоположение: Бургас
|
Проблем с клемореда на Траби???
Здравейте колеги от скоро имам трабант.От самото начало имам проблеми с него,но се спрявих с тях.Та сегашния проблем е следния колата пали нормално но когато върна ключа не угасва и затова съм пренуден да спирам бензина и така угасва.На какво се дължи това.Благодаря предварително.
|
Събота, 10.09.2016 г. 09:43 ч. |
|
|
орлича
Кандидат-фен
Регистриран на: Петък, 15.02.2008 г. 22:12 ч. Мнения: 305 Местоположение: София
Automobile: 601K S de luxe
|
Re: Проблем с клемореда на Траби???
Какво точно се случва, когато върнеш ключа? Светва ли червената лампа за зареждането? От празни обороти ли изключваш двигателя? Ако няма други аномалии, то проблемът е сигурно в клемореда зад контактния ключ. Докато отстраниш проблема в никакъв случай недей да гасиш двигателя от клемата на акумулатора! Платката на електронното запалване ще изгори веднага.
|
Събота, 10.09.2016 г. 13:11 ч. |
|
|
Trabi fen224
Начинаещ
|
Благодаря за вниманието колега.Та за проблема когато дам на контакт лампата светва и си паля нормално,но когато искам да изгася двигателя връщам ключа но нищо не се получава,а лампата не светва повече.Та въпроса ми е как се сваля клемореда и може ли да се отремонтира или продават ли се някъде.
|
Събота, 10.09.2016 г. 16:56 ч. |
|
|
niki_k
Кандидат-фен
Регистриран на: Четвъртък, 13.05.2010 г. 18:56 ч. Мнения: 398 Местоположение: Самоков
Automobile: Trabant 601s-kombi
|
Колега,клеморедите за трабант са 2 модела.За по стария модел-с болтчета са захванати жиците,за по новия мод.се надяват с клеми.Ако трабанта ти е с елестронно-втория модел.Попитай в магазин "Далия"-В.Търново/без да им правя реклама/-работят с Еконт и са точни според мен.Тел им е 062605110.
|
Неделя, 11.09.2016 г. 07:40 ч. |
|
|
Trabi fen224
Начинаещ
|
Да разбрах моя е от по-старите с болчета.Та въпроса ми е как се отваря и може ли да се ремонтира.
|
Понеделник, 12.09.2016 г. 15:27 ч. |
|
|
Venci_002
Научи се да сменя скоростите
Регистриран на: Събота, 23.11.2013 г. 00:19 ч. Мнения: 63 Местоположение: Варна
|
Да,отваря се и може да се ремонтира.След това обаче трябва внимателно да го свържеш по схемата.Имай предвид че много трудно се работи под таблото.Трябва да извадиш седалката.
|
Понеделник, 26.09.2016 г. 20:36 ч. |
|
|
pronto1997
Научи се да сменя скоростите
Регистриран на: Понеделник, 02.12.2013 г. 14:29 ч. Мнения: 67 Местоположение: близо до София
|
а дали не е по- лесно да свали клемореда, да го ремонтира или подмени с нов и тогава да го върне на мястото му, вместо да работи под таблото. Убеден ли си , че клемореда е правилно свързан? Може би е крайно време да напишеш кога е произведен Трабанта, за да не се гадае какво, къде, кои и.т.н.
|
Вторник, 27.09.2016 г. 21:25 ч. |
|
|
shotik
.
Регистриран на: Събота, 09.02.2008 г. 10:27 ч. Мнения: 137 Местоположение: София
|
Когато е загрят двигателя , на много километри от производството , не са сменявани сегменти и има луфтове, може да се стигне до това положение. Дори и без да е на "контакт" самата горивна смес се самовъзпламенява и работи на принципа на дизелов двигател . Това ми се случи много отдавна , когато купих първият Трабант, карах в планина по нагорно и изключих от "контакт" извадих ключа , а двигателя си работи, слагам ключа. пак на "контакт " ,пак изключвам и след като не загасна дадох на "скорост" при натиснат педал на съединителя , натискам и спирачката , отпускам съединителя и двигателя изгасна. Замислих се тогава защо стана така и след като си спомних какво съм учил за двигателите и техните повреди, разбрах ,че е станало това, което описах. Затова ,колега, опиши какво е станало и при какви условия , за да може да се даде отговор, има много неща за които да се пише.
_________________ винаги може да се научи нещо ново
[
|
Четвъртък, 29.09.2016 г. 22:15 ч. |
|
|