Напиши нова тема Отговори на тема  [ 37 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
За или против карането без книжка? 

За или против?
За! 28%  28%  [ 11 ]
Против! 59%  59%  [ 23 ]
Не ми пука! 13%  13%  [ 5 ]
Общо гласове : 39

За или против карането без книжка? 
Автор Съобщение
Бруталиста

Мнение 
ми аз примерно си карам от 16 годишен и сф ходех си на даскало с колата и каде ли не тъи че несъм против карането без книжка има си значение шофиора а книжката не прави шофиора

Неделя, 27.04.2008 г. 04:09 ч.
Профил
.
Аватар

Мнение книжка
Много сте млади и като че ли повече се репчите един на друг ,отколко смислено да напишете нещо.

Те документите не правят човека-нито дипломата,нито книжката за колата ,нито акт за граждански брак и т.н.-те са за удостоверяване на нещо и ако се стигне до съд по някаква причина те са нещата които задължително се искат.За този който няма необходимия документ ,наказанието се присъжда по по други критерии,така ,че ако стане ПТП това ,че нямаш документ за право да шофираш ,нещата загрубяват,а може да стане и от добри ,нещата да се извъртят само за това ,че го нямаш този документ и от потърпевш,да станеш обвинен.

[Изображение

Неделя, 27.04.2008 г. 11:22 ч.
Профил ICQ
Зайо - байо
Аватар

Мнение 
Turbo написа:
xbs_pioneer написа:
добре ами аз като имам бая километри зад волана а пък сега карам 600кубика мотор.. без да имам категория какво правим?

ми правиш нещо нередно

и защо така мислиш?

Неделя, 27.04.2008 г. 11:23 ч.
Профил ICQ
Продавач-консултант
Аватар

Мнение 
едно време когато нямах бях за :roll: И ЗАТОВА тоста се зачудих но вече сме здравомислещи хора и съм ПРОТИВ!!! :twisted:

Неделя, 27.04.2008 г. 13:31 ч.
Профил
Regular User
Аватар

Automobile: Wartburg 353S
Мнение 
Макар че в общия случай съм против, все пак човек трябва да се научи, така че е по добре да покара без книжка да свикне малко, а не директно да се метне от учебната на личната си кола и да ходи навсякъде, като така създава много по голяма опасност, поради липсата на опит.

С две думи - карайте без книжка, но там където не създавате опасност - на ненатоварени пътища и т.н. МИСЛЕТЕ, СПАЗВАЙТЕ ВСИЧКО И КАРАЙТЕ ЛЕКО И РАЗУМНО! След като се научите и понатрупате опит чак тогава може да се отпуснете малко.
А тези дето не им дават да карат - ми съжелявам, можете само да завиждате на тези дето им дават и да си семкаджийствате докато не почнете курсовете.

Неделя, 27.04.2008 г. 16:04 ч.
Профил
Кандидат-фен
Аватар

Automobile: Wartburg 353
Мнение 
xbs_pioneer написа:
Turbo написа:
xbs_pioneer написа:
добре ами аз като имам бая километри зад волана а пък сега карам 600кубика мотор.. без да имам категория какво правим?

ми правиш нещо нередно

и защо така мислиш?

Ми защото не си изкарал съответния курс.

Аз не знам на вас как са ви минали шофьорските курсове, но моя си беше както си пише по книгите. Инструктора ми обясняваше и показваше всичко подробно като на малоумен и си карах всичките часове колкото са по правилник, въпреки че още на средата на курса вече свикнах с колата и не правех грешки. Инструктора накрая просто ме оставяше да си карам където си искам и само като видеше, че не правя нещо както трябва ми правеше забележка. Общо взето си вършеше работата и не гледаше да претупа курса колкото да ми вземе парите.

Неделя, 27.04.2008 г. 22:59 ч.
Профил WWW
Ентусиаст
Аватар

Мнение 
Frederik написа:
.......

Правиш нещо незаконно..не е нужно да убеждаваш другите, че това е законно! Изкарай си книжката, пък после ако искаш ходи и папата да те учи да караш "добре"!
street_force написа:
ми аз примерно си карам от 16 годишен и сф ходех си на даскало с колата и каде ли не тъи че несъм против карането без книжка има си значение шофиора а книжката не прави шофиора

Но книжката удостоверява, че си минал някакво обучение и не си току-така на пътя! А ти си бил тогава точно "току-така"....
Ivaka написа:
Макар че в общия случай съм против, все пак човек трябва да се научи, така че е по добре да покара без книжка да свикне малко, а не директно да се метне от учебната на личната си кола и да ходи навсякъде, като така създава много по голяма опасност, поради липсата на опит.

С две думи - карайте без книжка, но там където не създавате опасност - на ненатоварени пътища и т.н. МИСЛЕТЕ, СПАЗВАЙТЕ ВСИЧКО И КАРАЙТЕ ЛЕКО И РАЗУМНО! След като се научите и понатрупате опит чак тогава може да се отпуснете малко.
А тези дето не им дават да карат - ми съжелявам, можете само да завиждате на тези дето им дават и да си семкаджийствате докато не почнете курсовете.

Ако се спазва всичко, то тогава не трябва да караме без книжка нали? Както някой път е ненатоварен, така хубаво може да стане някой непредвидима ситуация. За целта хората са измислили полигони - отиваш там и се учиш!
Предполагам със "завиждането" визираше мен, та да ти отговоря. Не завиждам! Яд ме е на това безхаберие което е по улиците в днешно време! Да ме е страх да ида до някъде, да не би някой джигит без книжка да ме хареса за емблема :evil: Ако е до карането - не ми е трудно да намеря кола и да я въртя из града и извън него, но малко или много гледам да съм отговорен и когато ми се казва да НЕ правя нещо - не го правя, а не избивам комплекси правейки го! Вчера се кефех и въртях колата на обръщача ни (както беше кално и се получаваше направо супер). Много ме блазнеше да тръгна извън него из пътищата в района - полиция вобще няма, трафик...на 1 час да мине някоя кола...но все пак трабва да сме отговорни! Та и си останах на обръщача да си се въртя.....

Понеделник, 28.04.2008 г. 10:58 ч.
Профил ICQ
Знае всичко за двутактовите
Аватар

Automobile: Trabant
Мнение 
Тая работа за отговорността.....аз докато не се науча да карам карах само по черни пътища, при това леко - с 20-30. По асфалт също съм карал с около 40. И то тогава, когато си преценявах габаритите на колата, така че да не хвърчат огледала. Не мисля че е безотговорно да се учиш, безотговорно е да караш градско, по магистрала и т.н без да си се научил качествено. А сега ако ми кажете кой като вземе книжка е карал с баща си след това да се учи.....ще го черпя 1 бира. Още от първия ден всеки хуква сам нанякъде да покаже че вече може да кара.

Понеделник, 28.04.2008 г. 11:45 ч.
Профил
Ентусиаст
Аватар

Мнение 
Е нали тука до сега развивахте теорий, че според вас не достигали учебните часове - ми като не ви стигат след вземането на книжка годете да ви учат и бащите ;)
Какво ви пречи да се учите на определените за целта места? Нивото ви е над тях или...?

Понеделник, 28.04.2008 г. 11:50 ч.
Профил ICQ
Зайо - байо
Аватар

Мнение 
Turbo написа:
xbs_pioneer написа:
Turbo написа:
xbs_pioneer написа:

ми правиш нещо нередно

и защо така мислиш?

Ми защото не си изкарал съответния курс.

Аз не знам на вас как са ви минали шофьорските курсове, но моя си беше както си пише по книгите. Инструктора ми обясняваше и показваше всичко подробно като на малоумен и си карах всичките часове колкото са по правилник, въпреки че още на средата на курса вече свикнах с колата и не правех грешки. Инструктора накрая просто ме оставяше да си карам където си искам и само като видеше, че не правя нещо както трябва ми правеше забележка. Общо взето си вършеше работата и не гледаше да претупа курса колкото да ми вземе парите.

аз съм израстнал покрай приятели мотористи и те ме научиха да карам много по добре отколкото инструктора...

Събота, 03.05.2008 г. 00:48 ч.
Профил ICQ
Научи се как се сипва масло

Automobile: трабант 601,ваз 2108
Мнение 
theultimate написа:
Тая работа за отговорността.....аз докато не се науча да карам карах само по черни пътища, при това леко - с 20-30. По асфалт също съм карал с около 40. И то тогава, когато си преценявах габаритите на колата, така че да не хвърчат огледала. Не мисля че е безотговорно да се учиш, безотговорно е да караш градско, по магистрала и т.н без да си се научил качествено. А сега ако ми кажете кой като вземе книжка е карал с баща си след това да се учи.....ще го черпя 1 бира. Още от първия ден всеки хуква сам нанякъде да покаже че вече може да кара.

мене ще трябва да черпиш,Васко :D :D
имам психо,сега ще взимам C категория,но без книжка съм карал траба само веднъж е едно село.друго без книжка не съм карал :)

Събота, 03.05.2008 г. 01:38 ч.
Профил
.
Аватар

Мнение без книжка
аз съм израстнал покрай приятели мотористи и те ме научиха да карам много по добре отколкото инструктора..

До xbs_pioneer-това че можеш да караш мотор или кола не е всичко за движение по улиците и пътищата има един Закон за движение по пътищата и Правилник за прилагането му,чак тогава може да кажеш че знаеш че можеш да бъдеш участник в движението.
То много могат да яхат мотори и коли ,даже и деца по на 8-10 г,но когато не знае правилата се случват белите.Дори и най калпавия инструктор е по добър от домораслите "майстори" на пътя,които карат по "техния" си правилник.Затова са масовите нарушения на преминаване на червен светофар,преминаване на единични и двойни непрекъснати линии,правене на непозволен обратен завой,неправилно престрояване и още много и много нарушения

[Изображение

Събота, 03.05.2008 г. 08:44 ч.
Профил ICQ
Знае всичко за двутактовите
Аватар

Automobile: Trabant
Мнение 
С 20 часа кормуване и 200 четене на листовки не се научава нищо. Най-важното е не да знаеш колко е дълга една автобусна спирка и дали може да се спира след знака пътя в ремонт (типични готини въпроси от листовките) а да имаш перфектни реакции и преценка. А това се научава само с много много каране. Колкото до неспазването на маркировката и знаците, в София ако искаш да спазваш всичко, трябва да се гръмнеш. За мен винаги има разлика между правилното каране и спазването на правилника, при това голяма. Винаги карам със скорост по преценка, спрямо моите възможности, тези на колата и пътя, никога по това което е измислил некой виден комсомолец за да може бай Иван на 80 години със зазката да успее да вземе завоя.

Вторник, 06.05.2008 г. 14:10 ч.
Профил
Ентусиаст
Аватар

Мнение 
Gosho написа:
СЛЕД КАТО ВЗЕМЕШ КНИЖКА - ХОДИ КАРАЙ БАЩА ТИ ДА ТЕ УЧИ ДА КАРАШ

:D
И да - ограниченията са такива, за да може и най зле каращите да могат да карат - не всеки е роден Шумахер ;) Същото е и в училищата - направено е като за най-глупавите да хванат нещо ;)

Вторник, 06.05.2008 г. 16:34 ч.
Профил ICQ
Зайо - байо
Аватар

Мнение Re: без книжка
shotik написа:
аз съм израстнал покрай приятели мотористи и те ме научиха да карам много по добре отколкото инструктора..

До xbs_pioneer-това че можеш да караш мотор или кола не е всичко за движение по улиците и пътищата има един Закон за движение по пътищата и Правилник за прилагането му,чак тогава може да кажеш че знаеш че можеш да бъдеш участник в движението.
То много могат да яхат мотори и коли ,даже и деца по на 8-10 г,но когато не знае правилата се случват белите.Дори и най калпавия инструктор е по добър от домораслите "майстори" на пътя,които карат по "техния" си правилник.Затова са масовите нарушения на преминаване на червен светофар,преминаване на единични и двойни непрекъснати линии,правене на непозволен обратен завой,неправилно престрояване и още много и много нарушения

Добре де.. ама работата е че аз нямам категория за мотор не че нямам книжка... имам почто 200 000км зад гърба си вече във всякакви условия...

Вторник, 06.05.2008 г. 18:57 ч.
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 37 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща